Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İstanbul'da Baharı Karşılayacağınız Ada Gezileri

    İstanbul'da baharın keyfini doyasıya çıkaracağımız yer Adalar olsa gerek... Denize girmek, piknik yapmak ve kafa dinlemek için İstanbulluların en yakın kaçış noktası; Adalar!

    Yavaş yavaş kışı uğurlarken, bir yandan da bahara hoş geldin demeye hazırlanıyoruz. İstanbul'un havasından, kalabalığından ve gürültüsünden bunaldıysanız, kafa dinlemek ve rahat nefes almak için en ideal yer adalar!

    Büyükada

    İstanbul açıklarındaki en büyük adadır ve oldukça da kalabalıktır. Rahat bir gezi gerçekleştirmek istiyorsanız hafta içi gitmeniz daha uygun olacaktır. Büyükada'ya ulaşımı İstanbul'dan çok rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz. Birçok tur firması düzenli olarak sefer düzenliyor.

    Adanın en yüksek tepesinde Aya Yorgi Kilisesi ve Aya Yorgi Manastırı bulunuyor. Yürüyerek çıkmanız gereken bu yerler gerçekten görülmeye değer. Kiliseye giderken biraz yorulacaksınız ama ulaştığınızda, kilisenin yanında bulunan self servis restoranda hem yemeğinizi yiyip hem de dinlenebilirsiniz. Adada yapılacaklar arasında belki de en zevkli olanı bisiklet kiralayıp adayı turlamak. Belli bir ücret karşılığında saatlik kiralanan bisikletlerle güzel bir ada turu yapabilirsiniz. Aynı zamanda adanın meşhur dondurma ve waffle'ından yemenizi öneririm, oldukça lezzetliler. Sahilde bulunan çay bahçeleri ve kafelerde ise adanın güzel manzarasını izlemeye doyamayacaksınız.

    Adadan ayrılmadan uğramanız gereken bir yer daha bulunuyor; edebiyatın ünlü roman yazarı Reşat Nuri Güntekin'in evi. 3 katlı evin mimarisi harika.

    Heybeliada

    Heybeliada, Büyükada'dan sonra gelen en büyük ikici adadır. Heybeli, aynı zamanda Büyükada'dan sonra en çok ziyaretçi alan ada. Keyifli bir hafta sonu geçirmek için konaklayabilir ya da günübirlik geziler gerçekleştirebilirsiniz. Adada bir gece de olsa konaklamanızı tavsiye ederim. Sakinliği, doğası ile huzur dolu bir gece geçirmek terapi gibi gelecek. Adada gezilecek birçok kilise ve müze mevcut. Oldukça keyifli zaman geçireceğiniz bu yerde her an gezintinize ara verip denize girebilirsiniz. Oldukça temiz plajları olan adada keşfedilmeyi bekleyen koylarda serinleyebilirsiniz.

    Dilerseniz fayton turu yapabilir ya da bisiklet kiralayarak gezebilirsiniz. Adada, tur firmalarının programına ait kano gezileri de gerçekleşiyor.

    Heybeliada'da ziyaret edilmesi gereken yerler arasında İsmet İnönü Köşkü bulunuyor. Belli bir süre adada yaşayan İnönü Ailesi'ne ait köşk, şimdilerde müze olarak sergileniyor. Bu evde bir dönem Mustafa Kemal Atatürk'ün de yaşadığı bilinmekte. Ada turu yaparken gezilecek diğer yerler ise; Bahriye Okulu, Heybeliada Sanatoryumu, Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi, Aya Spridon Manastırı, Ayios Nikolos Kilisesi ve Abbas Halim Paşa Köşkü...

    Burgazada

    Bahar aylarında piknik yapmak ve denize girmek için en güzel tercih Burgazada olsa gerek! Havası ve suyuyla oldukça farklı bir atmosfere sahip olan ada, kendisine hayran bırakıyor. Burgazada, Büyükada ve Heybeliada'dan sonra en büyük üçüncü ada konumunda. Büyükada'da olduğu gibi burada da çok güzel çay bahçeleri, kafeler ve kahvaltı yerleri bulunuyor. İstediğiniz zaman çayınızı içip hoş manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz. Dizili tarihi evlerin bulunduğu hoş sokaklarda fayton turu yapabilirsiniz. Ben her ne kadar faytona binmeyi onaylamasam da bunu tercih eden çokça gezgin var. Fayton kullanmak istemeyenler ise yürüyüş yaparak güzel adayı turlayabilirler.

    Adada gezilecek yerler arasında tarihi yapıtlar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Aya Yani Kilisesi... Oldukça şaşalı bir görünüme sahip olan kilise İstanbul depreminde hasar almış ve sonrasında restore edilmiş. Fayton ile ulaşacağınız bir diğer tarihi yer ise Bayrak Tepesi. Oldukça güzel manzarası olan bu yerden adayı izlemeye doyamayacaksınız!

    Hayatının bir bölümünü Burgazada'da geçirmiş, edebiyatımızın en ünlü kalemlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık'ın evi müze olarak sergileniyor. Hikayelerinin bir kısmını yazdığı bu evde fotoğrafları ve mektupları gibi kişisel eşyaları sergileniyor. Sait Faik'i sevenler, tanımak isteyenler müzeyi gezerken çok büyük keyif alacaklar...

    Kınalıada

    Kınalıada, Burgazada'dan sonra gelen dördüncü büyük adadır. Diğer adalara göre çok popüler olmasa da ziyaretçisi eksik olmaz. Yaz aylarında denize girmek için tercih edilen adada pek çok ücretli plaj mevcut. Diğer adalar kadar büyük olmadığı için fayton kullanmaya gerek yok. Hafta sonu kaçamak yapmak istiyorsanız bahar aylarında buraya gelip yeşillikler arasında piknik yapabilirsiniz. Yaz aylarına doğru ise harika plajlarını keşfedip temiz sularında yüzebilirsiniz.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler