Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Issık Gölü

    Derin Bir Nefes Alın Issık Gölü, eskiden Sovyet Cumhuriyeti'nde olan Kırgızistan’ın aynı isimli bölgesinde yer alan bir göl.

    Genel Bilgiler

    Derin Bir Nefes Alın

    Issık Gölü, eskiden Sovyet Cumhuriyeti'nde olan Kırgızistan’ın aynı isimli bölgesinde yer alan bir göl. Burada ilgi çekici olmayan bir fotoğraf çekmek ya da iki kez aynı fotoğrafı çekmek imkansız. Issık Gölü, tektonik çukurda yerleşmiş bir dağ gölü ve bu büyük dağ gölünü bulutlu havalarda seyrederken, suyun sonsuz bedenini göreceksiniz. Dünya genelinde boyutu bu şekilde olan ikinci büyük göl.

    Gölün genişliği 60 kilometre, boyu ise genişliğinin 3 katı kadar. Güneş yükselmeye başlayıp bulutların arasından ışıklarını yaydığında gölün üzeri pırıl pırıl parlıyor. Arka planında ise büyük ve kurak dağ görüntüsü yükseliyor. Bulutlar kaybolduğunda ise aniden karlarla kaplı olan Ala-Too ve Tian Shan Dağları görünmeye başlıyor. Açıkçası bu, nefesinizi kesecek bir manzara.

    Yaz aylarında ise, tüm Kırgız ve Kazak aileleri, sıcaklardan kaçarak buraya ferahlamaya gelir ve gölün etrafındaki plajlarda tatillerini geçirirler. Eğer batılı bir turistseniz, buraya geldiğinizde kendinizi bir zaman kapsülüne girmiş gibi hissedebilirsiniz. Çünkü, Issık Gölü’ndeki plajlar, Sovyet Dönemi'nden kalma plajları hatırlatıyor. Issık Gölü etrafında bulunan tatil yerlerinden birinde bir-iki gün kaldığınızda, yüzebilir ya da diğer su sporlarını yapabilirsiniz. Ayrıca, çevredeki dağ ve tepelerde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

    Karakol, Issık Gölü’ne yakın olan en büyük şehir ve Bişkek’ten buraya ulaşmak yaklaşık 5 saat sürüyor. Aslında gölün civarında birçok kasaba var. Fakat bunların arasında en ünlüsü, gölün kuzeyinde kalan Çolpon Ata Kasabası. Burada basit yemeklere rastlamanız biraz zor olabilir, çünkü etrafta genellikle yöresel yemekler ya da Rus yemekleri var.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler