Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Işıl Işıl Sokakları, Rengarenk Pazarlarıyla Avrupa'da Noel Tatili

    Eğer şanslıysanız bir de kar yağar bazen, işte o zaman tadına doyulmaz bu ortamın. O büyülü atmosfer olur size bembeyaz bir peri masalı...

    Her yıl 24 Kasım ile 24 Aralık arası yurtdışında tüm şehirler ışıl ışıl süslenir, yeni yıla büyük bir coşku ile hazırlanılır. Sokaklarda avizeler şıkır şıkır sallanır, caddelerde pırıl pırıl ışıklar, süslü püslü yılbaşı ağaçları vardır. Evlerin pencerelerine veya balkonlarına tırmanan veya size oralardan el sallayan irili ufaklı noel babalar bütün bu ışıltılı atmosfere inanılmaz bir sevimlilik katar.

    Meydanlarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde veya parkların, sarayların bahçelerinde kurulan noel pazarları, o büyülü atmosferleriyle sizi iyice yeni yıl ruhuna sokar.

    Şehrin çeşitli yerlerine kurulan renk renk kulübeler noel süsleriyle donatılır, etrafta noel şarkıları çalar, kulübelerde noel ağacı süsleri, mum, giysi, takı gibi türlü türlü şeyler satılır. İnsanın o soğukta içini ısıtan sıcak şarap, kestane kebap, sosisler ve çikolatalı krepler bu marketlerin vazgeçilmezleridir; her yer mis gibi noel kokar.

    Gündüz de pek çok ziyaretçisi olan bu noel pazarları, iş çıkış saatinden sonra iyice dolar taşar. Tüm şehir oralara akın eder sanki. Bir ay boyunca insanlar hava ne kadar ayaz olursa olsun, ellerinde noel içkileri ve noel pazarlarından aldıkları yiyeceklerle sokaktadırlar her akşam.

    Bu noel pazarlarının hikayesi yüzyıllar öncesine dayanıyor, yeni birşey değil aslında. Almanya bu geleneği ilk başlatan ve yaklaşık 1400’lü yıllardan beri, yani 600 küsur yıldır sürdüren bir ülke. Artık diğer Avrupa ülkelerinde de noel pazarları kurulsa bile en ihtişamlısı, en güzeli, en orijinali belki de ilk başlatan olduğu için Almanya’dakiler. Yine de diğer ülkelerde de noel atmosferini yaşamak gerçekten çok keyifli.

    Almanya’da her şehir, her köy ve kasaba noel için mükemmel bir şekilde hazırlanır ama en görkemlileri hangisi diyecek olursanız Berlin, Köln, Frankfurt, Hamburg ve Münihbaşı çeker.

    Diğer ülkeleri düşünecek olursak Avusturya da ideal seçimlerden biri olur.

    Her yanı ışık seline dönüşen sanat şehri Viyana’da noel zamanı klasik müzik konserlerine de gitmek mümkün elbette, ama biletinizi önceden ayırtmakta fayda var.

    Avusturya’nın Graz ve Salzburg gibi diğer şehirleri de noel tatili için tercih edilebilir.

    İsviçre de noel zamanı ışıl ışıl olan ve noel pazarlarının tadını çıkarabileceğiniz bir başka güzel ülke...

    Ortaçağdan kalma romantik kasabaları ve şarap tadımı ile meşhur köylerinin sevimliliğiyle Fransa’nın Alsaz bölgesi de noel için güzel bir seçim olabilir.

    Özellikle “Işıklar Şehri” diye bilinen Strasbourg, noel zamanı bu bölgenin en popüler yeridir.

    Yılın bu zamanı Danimarka, Hollanda veya Belçika da noel pazarları geleneğine uyar, buralar da noel tatili için güzel destinasyonlar arasında sayılabilir...

    Bütün bu pırıltıyı, coşkuyu ve rengarenk ortamı tatmak için "Noel Tatili" en az bir kere denenmeli, soğuk ve kasvetli kış günlerinde böyle bir atmosfer ile insanın ruhunun yenileneceğine şüphe yok...

    BenceTatil'e ait daha fazla içerik için sizi şöyle alalım.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler