Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İsfahan

    İsfahan, Esfahan olarak da yazılır.

    Genel Bilgiler

    İran’ın batısında bir şehir ve 16. yy’ın sonundan 18.yy’ın başlarına kadar İran’ın Başkenti olmuş. Şehrin tarihi bundan 1000 yıl daha önceye dayanıyor ve İran’ın en turistik şehri. İsfahan’ın yapıları İran’ın tarihinin bir özeti olarak kabul edilebilir.

    Camiler, kiliseler, türbeler, pazarlar ve saraylardan, Zerdüşt Tapınakları'na kadar her şeyi keşfedin. İsfahan’ın kendisi, ülkeyi ziyaret etmek için sizi kandırmaya yetecek. Yukarıda saydığımız yerlerden sadece birini seçecek olsanız, UNESCO’nun listesinde bulunan, İsfahan’ın kalbindeki Nakş-ı Cihan Meydanı’na kesinlikle gitmelisiniz. 160x508 metrekarelik bu meydan, İsfahan’ın bir zamanlar başkenti olduğu Safevi Devleti’nden kalma tarihi yapılarla çevrilidir.

    Meydanın çevresinde Mescid-i Şah, Âli Kapı ve hediyelik eşya alabileceğiniz İsfahan Kapalı Çarşısı'nı bulacaksınız. Mescid-i Şah, ulusal bir sembol ve ilk dönem İran İslam Mimarisi'nin bir örneği. Camiinin ana iskeleti bir kubbeden ve 2 minareden oluşur, yan taraflarında ise 4 adet eyvan bulunur. Ana giriş 7 farklı renkten oluşan mozaiklerle kaplıdır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler