Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Iquıitos

    Balta girmemiş ormanlarda eğer Peru’nun Loreto Bölgesi'nde bulunan Iquitos’a gitmek isterseniz, Amazon Nehri’nin üzerinden botla veya havayolu ile buraya ulaşabilirsiniz.

    Genel Bilgiler

    Çünkü Nauta’ya giden 2 patika yol dışında buraya ulaşabileceğiniz herhangi bir yol yok ve yaklaşık yarım milyon insanın (kökenleri Amazon Kauçuğu'nun revaçta olduğu dönemde buraya gelenlere dayanır) yaşadığı bir şehir için, bu oldukça şaşırtıcı bir durum.

    Iquitos, 19. yy’ın sonunda Amazon Kauçuğu'nun revaçta olduğu dönemde zenginleşmiş ve nüfusu artmış. İşler bu günlerde ekonomik açıdan iyi olmasa da, zenginlik döneminin kalıntıları Plaza de Armas boyunca uzanan binaların renkli ön cephelerinden anlaşılabilir.

    Sömürge dönemi mimarisini incelemek dışında, geceleri yerli halk burada bir araya gelip, konuşarak vakit geçirdiklerinden burası onların yaşam tarzını görmek için iyi bir yer. Buradan kısa bir yürüyüşle nehir kıyısına da ulaşabilirsiniz. Büyük seyyar Belen Marketi de görülmeye değer. Satıcılar, ırmağın yukarısından mallarını satmak için buraya gelirler.

    Burası yerel insanların alışveriş yaptığı bir yerdir, dolayısıyla turistik bir deneyim yaşamayı beklemeyin. Tabii ki, Peru Amazonu’nun merkezi olan bu kente turistlerin asıl gelme sebebi Amazon Nehri’nde düzenlenen turlar.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler