Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ipoh

    Geçmişten Gelen Bir Alem: Ipoh Tarihi Şehri Kuala Lumpur’un 175 kilometre kuzeyinde uzanan Ipoh, Malezya’nın Perak Bölgesi'nin başkenti ve 657.892 insana ev sahipliği yapan bir şehir.

    Genel Bilgiler

    Geçmişten Gelen Bir Alem: Ipoh Tarihi Şehri

    Kuala Lumpur’un 175 kilometre kuzeyinde uzanan Ipoh, Malezya’nın Perak Bölgesi'nin başkenti ve 657.892 insana ev sahipliği yapan bir şehir. Ipoh, aynı zamanda Malezya’nın dördüncü büyük kenti. Konum olarak Ipoh, yakınlarında bulunan Pangkor ve Cameron Highlands gibi birçok turistik alana geçiş yapmak çok ideal bir noktada yer alıyor. Bunun yanı sıra, Ipoh’dan, Singapur’un Şangay Havalimanı’na günlük uçuşların olması birçok açıdan iyi bir durum.

    Ipoh, bir geçit yolu olmasının yanı sıra, kesinlikle gezilmesi gereken bir şehir. Çünkü Ipoh tarihi şehri, geçmişten bir parçayı yaşatıyormuş gibi hissettiriyor. Öyle ki bu şehirdeyken kendinizi günümüzde değil de, 1914’lerde gibi hissedeceksiniz. Sömürge dönemi mimarisi ile dolu olan Ipoh’daki yapılardan biri Belediye Binası (City Hall). Şehirde bulunan, sömürge dönemi mimarisini yansıtan en belirgin diğer yapılar ise; Birch Anıtsal Saat Kulesi ve Edwardian Ipoh Demiryolu İstasyonu.

    Eski Shophouses, sadece sokakları bile resmedilmeye ve gezmeye değer yerlerdir. Şehirde, diğer turistik yerler arasında tapınaklar yer alıyor. Ipoh'un çevresindeki kireç taşı kaplı tepeler ile Malezya Yarımadası'nın güneyi oldukça farklı (Palmiye ağaçlarıyla kaplı tipik sıkıcı bir manzara). Ipoh’u çevreleyen bazı kireç taşı tepelerinin içi ise tapınak olarak değiştirilmiş. Bunlardan en ünlüsü Perak Mağarası. Bu mağara, 40'tan fazla Buda Heykeli ve duvar resmine ev sahipliği yapıyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler