Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Interrail Evi Açılıyor!

    Türkiye'nin en özel insanların toplandığına inandığımız grubumuzun evi, Interrail Evi açılıyor!

    Dünyanın her yerinden insanların gelip sohbet edebileceği bir ev burası! couchRail grubundan takip edilerek kontrollü şekilde konaklamanın yapılabileceği, dileyen herkesin Interrail hakkında, Interrail Türkiye hakkında bilgiler alabileceği evimiz bugün açılıyor!

    Bu konuda grubumuzun yönetici Bestami Köse sorularımızı cevapladı.

    Interrail Evi fikri nasıl ortaya çıktı?

    Interrail Türkiye' de çok fazla güzel şeyler oluyor. Otostopla düğüne gitmekten tutun, CouchRail' de insanların birbirine destek olmasına kadar. Yönetici ekibiyle aramızda sürekli konuştuğumuz bir şey vardı. Bu güzel insanları Interrail'e gönderebilmek için neler yapabiliriz? Bunu konuşmak projelendirmek için bir arada bulunmak istiyorduk. Grup üyelerimizin bildiği, yine en büyük hayallerimizden biri olan Interrail Köyü'nün küçük versiyonu olarak düşünüyoruz. Interrail Evi'mizde; kütüphanemiz, playstation'ımız çayımız, kahvemiz ve çok güzel bir koltuğumuz bulunmakta :)

    Interrail Evi'nde herkes konaklayabilecek mi?

    Tabii ki herkesi konaklatmamız mümkün değil. Ama herkesi konaklatmak çok istiyoruz. Herkes konaklamasa da 1 saat, 2 saat gelip kahvemizi, çayımızı içip gitsin istiyoruz. Biz bu grubun yöneticileri değiliz, arkadaşlarıyız. Grup üyelerimiz bunu bilse de yeni üyelerimize söylemek istiyoruz. Biz despot bir yönetim sağlayan kasıntılardan oluşmuyoruz. Biz gezginiz ve dünya görüşümüz çok basit. Gezgin arkadaşlarımız Istanbul'a geldiklerinde yolda onlarla aynı sorunları yaşamış bir topluluk bulacaklar. Istanbul' da arkadaşları olduğunu bilmenin rahatlığında bu şehre gelmelerini istiyoruz. Buranın verimli kullanılması lazım. Biz de couchRail ' den gönderi takibi yaparak buranın yeterli adedince konaklatmak istiyoruz.

    Interrail Evi'ni nasıl yönetmeyi düşünüyorsunuz?

    Yönetici ekibimiz 36 kişiden oluşuyor. Kendi aramızda bunu organize ederek sürekli biri veya birilerinin kontrolünde olacak şekilde ilerleteceğiz. 1 çalışma odası, 1 salon ve 1 oda bulunmakta.

    Ev hangi semtte ve kirasını nasıl ödeyeceksiniz?

    Ev Beşiktaş'ta .Bu evi kurarken, masadan koltuğa, sandalyeden televizyona hepsi güzel insanların desteğiyle alındı. AdminRail ekibimizin de desteğiyle 36'ya böldüğünüzde kira pek bir şey kalmıyor :)

    Interrail Evi'nde insanlar neden faydalanabilirler?

    Interrail hakkında bilgiler alabilirler, yorgun olduklarında gelip ücretsiz çay kahve içebilirler. Çantalarını bırakabilirler. Grup tshirtlerini, kartlarını buradan alabilir, seyahat temalı filmleri izleyebilir, playstation oynayabilirler. Çok da güzel hikayelerimizi dinleyebilirler :) Eğer dertleri varsa, bir büyüğü de elbette birlikte aşacağız.

    Peki burayı açarken 100.000 kişiye nasıl verimli olmak istiyorsunuz?

    Interrail Köyü'nü kurmak isteme amacımızdı herkesi konaklatmak. Burada şimdilik bunu yapamayacağız ama çok istediğimizi bilin istiyoruz. 20-30 kişinin konaklayabileceği bir evden çok 100.000 kişinin yararlanabileceği bir ev yaratmak istedik. Biz ne kadar goygoyu bol olan grup olsak bile bundan beslenen ve çok ciddi işler başaran bir 100.000 kişiden oluşuyoruz. Grupta takip ettiğimiz çok arkadaşımız var Interrail' gidemeyen öncelikle en büyük hedefimiz projeler üretip insanların Interrail' gitmesini sağalamak. 36 güzel insanın konuşmadığı tek şey var para, pul, reklam benzeri bizi amatörlükten alacak şeyler. Bize bir şeyler vermek istiyorsanız BİLET VERİN ABİYY demek için istiyoruz. Kontrolü konusunda kendimize güveniyoruz zaten. Grup üyeleri fazlasıyla anlayışlı insanlardan oluşuyor, olmayan olursa da ona güzelce anlatacağız. Biz sadece ama sadece insanların daha fazla yola çıkmasını sağlamak istiyoruz.

    3 senedir grupta 'bu ruh giderse' korkuları var, siz de korkuyor musunuz?

    Bu çok özel bir şey. Grup 5.000 iken biz hep korkardık ve kimselere söylemeyelim böyle kalsın derdik. Bu gurur verici bir şey.Tabii daha sonra bunun tatlı bir bencillik olduğunu mutluluk paylaştıkça güzeldir felsesini yansıtmamız gerektiğini düşünüyoruz. Asla büyümek çok daha büyümek istemiyoruz. Doğaçlama. Bu korku insanların sizi nasıl sahiplendiğini gösteriyor. Biz bu hayatın bize ne kattığının farkındayız. Bu grubun, bu insanların, yolda olmanın bize ne verdiğini farkındayız.

    Öyle maddiyatla ölçülmeyecek kadar güzel kazandıklarımız var. Bunun değerini bilmeyeceğimizi mi sandınız :)

    Son olarak ne söylemek istersiniz?

    Evi bırakalım şimdi. Yola çıkmak için çok geç kalıyorsunuz!

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler