Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İngiliz Topraklarında Bulunan Gizemli Anıtlar Neyi Saklıyor?

    Her sene bilim insanları evrenin gizemlerine dair yeni cevaplar buluyorlar. Bu da gezegenimizin tarihini eskisinden bile daha karmaşık hale getiriyor. Bu sefer muhteşem keşfin yapıldığı yer İngiltere...

    İngiliz arkeologlar Stonehenge olarak adlandırılan, 90 adetten fazla kayanın 'C' harfi şeklinde sıralanmasıyla oluşturulmuş bir kayalar kompleksi buldular.

    Kayalar meşhur Stonegenhe anıtına 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Kayalar yeryüzünün 1 metre altında yer alıyor ve yükseklikleri 4,5 metreyi buluyor.

    Anıtlar, Stonehenge'in 3 kilometre uzağındaki bilinen en büyük antik yerleşim yeri Durrington Walls'un güneydoğusunda yer alıyor ve Stonehenge ile aynı zamanlarda inşa edildiği tahmin ediliyor.

    Bu gömülü anıtlar özel radar donanımıyla fark edildi. Keşfi gerçekleştiren bilim insanları bunu "nadir bir başarı" olarak nitelendiriyor ve dünyadaki benzer dikilitaşların bulunmasının imkansız olduğunu düşünüyor.

    Araştırmanın sözcüsü Vince Gaffney şunları söylüyor:

    "Bu anıt Avrupa'nın en büyük anıtlarından biri ve 4000 senedir burnumuzun dibinde duruyordu. Bu bizim için tamamen yeni bir yapı ve boyutu inanılmaz. Yapının dini ayinleri gerçekleştirme amaçlı bir arena olarak inşa edildiğini düşünüyoruz. Bu taşlar göreni kendine hayran bırakacak bir sahne olarak tasarlanmış gibi gözüküyor."

    Keşfedilen taşlar halen toprak altında ama araştırmacılar yapının Stonehenge'dekine benzer şekilde tek parça halinde inşa edildiği konusunda emin.

    Taşlar binlerce yıldır toprak altında. Taşların keşfi gerçekten önemli bir olay ve bu keşfin beraberinde daha çok bilinmezlik ve soru getireceği şüphesiz.

    Kaynak

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler