Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Iguaçu Şelalesi

    Niagara'nın rakibi Iguaçu Şelalesi, Arjantin-Brezilya sınırındaki Iguaçu Nehri’nin üzerinde yer alan çağlayan serisinden oluşuyor.

    Genel Bilgiler

    UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı'dır. Dünyanın en güzel doğal güzelliklerinden biri olarak görülüyor ve burayı ziyaret edenlere değişik açılardan güzel manzaralar sunuyor. Iguaçu, bazılarının daha güzel olduğunu iddia ettiği Niagara Şelalesi ile eşit düzeyde, fakat geri planda kalmış.

    Iguaçu, 3 km boyunca uzanan ve 80 m’den fazla yükseklikten dökülen yüzlerce çağlayandan oluşuyor. Brezilya tarafında, Foz do Iguaçu kenti ve havaalanı bölgeye giriş noktası. Hangi tarafın daha güzel bir manzaraya sahip olduğu konusu tartışmalı olsa da, ziyaret edenlerin genel görüşü ikisinin de çok güzel ama farklı oldukları yönünde.

    Genel bir bilgi olarak aklınızda bulunsun: Arjantin tarafı daha büyükken, Brezilya tarafı daha gelişmiş (daha konforlu, fakat Brezilya tarafında güvenlik bazen sorun olabilir). Arjantin tarafında şelalelere daha çok yaklaşabilirsiniz (örneğin Devil's Throat), ama Brezilya tarafı daha iyi bir manzara sunuyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler