Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hue

    İmparatorluk Şehri 1802 ile 1945 yılları arasında, önceki Nguyen Hanedanlığı'nda bulunmuşluğuyla tanınan Hue (Whey diye telafuz edilen) Vietnam'ın merkez şehri.

    Genel Bilgiler

    İmparatorluk Şehri

    1802 ile 1945 yılları arasında, önceki Nguyen Hanedanlığı'nda bulunmuşluğuyla tanınan Hue (Whey diye telafuz edilen) Vietnam'ın merkez şehri. Sonraki durağınız eğer Vietnam İmparatorluğu tarihi ve kültürüyse, UNESCO listesindeki bu şehre gezi programınızda kesinlikle yer ayırmalısınız. Kraliyet Sarayı, kraliyet mezarları ve Minh Mang Anıt Mezarı gibi çekicilikler bulacaksınız.

    Hue, bir tür kıyı kenti olarak bilinir ancak bu doğru değil. Ülkenin birkaç kilometre iç kısmında Parfüm Nehri yer alıyor. Parfüm Nehri, şehrin daha yeni tarafı ile İmparatorluk Kalesi'nin bulunduğu eski tarafını birbirinden ayıracak şekilde sınır oluşturuyor. Kale; birçok oda ve iç anıtlar, tapınaklar, kapı ve avlular ile büyük bir kompleks olma yapısıyla Pekin'deki Yasak Şehri andırıyor. Açıkçası bu kale, oldukça büyük bir alanda.

    Şehrin dikkate değer bir diğer özelliği ise, Vietnam Savaşı sırasında bombalamadan etkilenen yapıları. Tabii ki tüm yapıları mükemmel durumda değil fakat gösterilen çabalar bu binaları geliştirmek yönünde. Nehrin daha güney kısmında ise, 7 imparatorluk mezarlarının yer aldığı Minh Mang Anıt Bölgesi bulunuyor. Buradaki anıt mezarlardan en popüler olanları ise Tu Duc ve Khai Dinh.

    Bunların dışında Hue’de gezilecek diğer yerler ise Thien Mu Pagodası ve Thanh Toan köprülerinden oluşuyor. Eğer bu şehirde biraz daha kalmaya vaktiniz varsa, biraz şehir dışına doğru ilerleyerek plajlara gidebilirsiniz. Çünkü, Hue’in yakınlarında bulunan plajlar fazla iyi değil. Bundan dolayı şehir merkezinden biraz daha dışarıya ilerlediğinizde, bölgenin en iyi sahillerinden biri olan Lang Co Plajı'na ulaşabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler