Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hovd

    Sert Koşullar ve Uçsuz Bucaksız Boşluk Hovd, (Moğolistan'da bulunan ve Khovd olarak da söylenebilen) Moğolistan'ın uzak batısında kalan, Hovd Aimag'ın (il) bir kasabasıdır.

    Genel Bilgiler

    Sert Koşullar ve Uçsuz Bucaksız Boşluk

    Hovd, (Moğolistan'da bulunan ve Khovd olarak da söylenebilen) Moğolistan'ın uzak batısında kalan, Hovd Aimag'ın (il) bir kasabasıdır. 240 yıl geriye gidilecek olduğunda, Mançular buraya yerleşmeye başlamış, şehir iş ve ticaret merkezi olarak kurulmuştur. Günümüzde de aynı şekilde ticaret merkezlerinden biri ve çoğunlukla Çin ile bağlantılı olarak ticaret yapılıyor.

    Hovd hakkındaki en ilginç şeylerden biri etnik ve kültürel çeşitlilik. Bu konuda Hovd, Moğolistan'ın başkenti dışında rakipsizdir. 30.000 olan nüfusu Özbek, Kazak, Zakçin, Bayad ve Koton başta olmak üzere 10 farklı etnik gruptan oluşuyor. Daha da fazlasını öğrenebilmek için yerel araştırmaların bulunduğu müzelere gidebilir, arkeolojik kazılardan çıkan eserlerin ve etnik grupların geleneksel kıyafetlerini inceleyebilirsiniz.

    Yerel halkın kasabada yaygın olarak ziyaret ettiği yerler, orada bulunan tiyatro ve Ard Ayush Meydanı. Kültürün yanında, Hovd civarında pek çok manzara bulunuyor. Ayrıca karla kaplı dağ zirveleri, göller, nehirler ve çöl kumları burada bulunan doğal çeşitlilikler arasında.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler