Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Herkes mutlaka görmeli

    Doğal güzellikleriyle saklı bir cenneti andıran Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu, sonbaharda başka güzel...

    Herkes mutlaka görmeli

    Tarihi ve doğal güzellikleriyle saklı bir cenneti andıran Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu, sonbaharda ziyaretçilerini büyülüyor. Sarp kayalıklara sahip kanyon, ortasından geçen Tohma Çayı ve kanyondaki ağaçların sonbaharla oluşturduğu renk cümbüşü, kış mevsimi öncesi ziyaretçilerini eşsiz bir manzara sunuyor.

    Jeolojik dönemlerdeki kırılmalarla oluşan, sarp kayalıklar arasından akan suyu taşıyan Tohma Kanyonu, kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen doğa tutkunlarınca mola noktası olarak görülüyor. Sarp kayalıklara sahip kanyon, ortasından geçen Tohma Çayı ve kanyondaki ağaçların sonbaharla oluşturduğu renk cümbüşü, kış mevsimi öncesi ziyaretçilerini büyülüyor. Sonbaharda, ziyaretçiler için eşsiz bir manzarada dinlenme imkanı bulurken, fotoğraf meraklıları için de vazgeçilmez yerlerden biri oluyor.

    Somuncu Baba Külliyesi'ne yürüyüş mesafesindeki kanyon, ahşap köprüleri, mini doğal şelaleleri, su çarkları, yürüyüş alanları ve Tohma kıyısındaki çay bahçeleriyle ziyaretçilerine dinlenme imkanı sunuyor. Kanyonda su sporlarının yanı sıra doğa ile baş başa kalmak isteyenler için vadi içerisinde belirlenen alanlarda kamp da yapılabiliyor.

    Özellikle hafta sonlarını huzurlu ortamda geçirmek ve spor yapmak için bölgeye gelen vatandaşlar, sonbaharda farklı güzelliğe bürünen doğanın keyfini çıkarıyor. Kanyon, temiz havası, sarmaşıkların kızıl ve sarının tonlarıyla ziyaretçilerine sonbaharın güzelliğini yaşatıyor.

    İlçenin doğal güzelliklerinin görülmesi gerektiğini dile getiren Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, şöyle devam etti: "İlçemiz doğu ile batının geçiş noktasında olduğu gibi aynı zamanda iklimlerin de geçiş noktasında yer alıyor. Baharda ve sonbaharda ilçemiz farklı bir görünüme bürünüyor. Özellikle sonbaharda ağaçlar, bitki yapısı bir renk cümbüşü oluşturuyor. Renk cümbüşü, sonbahar geçişi, hazan mevsiminin en güzel seyredilebileceği bir ilçeyiz. İlçemiz doğa, tarih ve inanç turizminden dolayı çok sayıda yerli ve yabancı turist çekiyor. Her yıl 700-750 bin turisti ilçemizde ağırlıyoruz. Hedefimiz bu rakamı 1 milyona ulaştırmak. Darende'nin bu manevi ikliminden, tarihi ve kültürel yapısından herkesin yararlanmasını istiyoruz."


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler