Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Her Yol Roma'ya Çıkar!

    Sezar'ın "Her yol Roma'ya Çıkar'' dediği, aşkın başkenti olarak tanımlanan İtalya'nın metropolü Roma'ya seyyah ruhuyla bakalım istedik!

    Roma' ya ulaşım;

    Roma'ya ulaşım, ülkemizden oldukça kolay durumda. İtalya gibi bir ülkenin başkenti oluşu ve ülkeler arası mesafenin çok fazla olmaması sebebiyle Thy, Pegasus, Alitalia gibi havayolu şirketleriyle 2 saatte varış sağlayabiliyorsunuz. Gideceğiniz tarih belliyse ekonomik uçak bileti de bulma şansınız mevcut!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534068/640xauto.jpg)
    Roma Şehir Haritası - ugurerden

    Havalimanından Roma şehir merkezine ulaşım;

    Roma Havalimanı'ndan merkeze ulaşım da oldukça kolay. Roma'nın en çok kullanılan havalimanı, Fiumicino Havaalanı'ndan hem tren, hem otobüs, hem de isteğe göre taksiyle ulaşım var.

    Fuimicino Havaalanı'ndan Roma şehir merkezine trenle ulaşım 3 no' lu trenle sağlanıyor ve şehir merkezinde bulunan ''Termini'' istasyonunda inilerek merkeze geçilebiliyor. Ücreti ise tek yön 14 Euro. Bileti aldıktan sonra mutlaka makineden okutmalısınız, aksi halde 40 Euro cezası var!

    Fiumicino Havaalanı'ndan Roma şehir merkezine otobüsle ulaşmak, trenle gitmekten daha kolay. Terminal 3'den kalkan Terravision otobüsleri ile 1 saat süren yolculukla 6 Euro'ya gidebilirsiniz. Bilet almak için buradan.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534071/640xauto.jpg)

    Roma içi ulaşımı ise yürüyerek yapmanızda fayda var. Alternatif olarak da yaygın metro ağını kullanabilirsiniz. Metrolar sabah 5:30'da çalışmaya başlıyor, gece 23:30 da sona eriyor. Sadece cumartesi geceleri 00:30 son sefer yapılıyor.

    Roma'da ulaşım ücretleri tercihinize göre değişiklik gösteriyor. Tek bilet ile 2 saat aktarma dahil 1,5 Euro, günlük bilet 6 Euro, 3 günlük bilet ise 16,5 Euro olarak belirlenmiş. Haftalık bilet ise 24 Euro. Ulaşım için bir diğer tercih, bizim İstanbulkart'a benzer şehrin ulaşım kartı olan Roma Pass :)

    Peki Roma Pass almak mantıklı mı?

    Ulaşımın alternatifi, harcama durumunuza göre tercih edilebilir. Roma Pass için ücretlendirme de tıpkı bilet ücretlendirmesi gibi tercihli. Ancak fiyat arttıkça hediye kısmı gelişiyor.

    **Peki Roma Pass ücretleri ne kadar?

    **

    İki günlük Roma Pass (1 yer ücretsiz giriş) : 28 EURO

    Üç günlük Roma Pass (2 yer giriş ücretsiz) : 38 EURO ödediğinizde ulaşım ve Kolezyum gibi mekanlara fiyata dahil şekilde giriyorsunuz. Sadece Kolazyum giriş ücreti 12 Euro olduğunu düşündüğümüzde, mantıklı sayılabilir. Roma Pass bilgilendirme sitesi için buradan.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534074/640xauto.jpg)

    Roma' da Gezilecek Yerler

    Vatikan

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534077/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - [ugurerdenphotography](https://www.instagram.com/ugurerdenphotography/)

    Hristiyan aleminin mabedi olarak nitelenen Vatikan, aslında Roma eyaleti içerisinde bulunan resmi bir ülke. Dünyanın en küçük ülkesi konumunda olan Vatikan'ın, 100 İsviçreli'den oluşan Katolik olması şart olan küçük bir ordusu da var. Ülke nüfusu yaklaşık 950 civarında ve devletin başkanı Papa. Yaz aylarında bu rakamın çok üzerine çıkılıyor. Roma'ya gelmişken mutlaka uğramanızı tavsiye ediyorum.

    Aziz Petrus Katedrali

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534083/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - [ugurerdenphotography](https://www.instagram.com/ugurerdenphotography/)

    Vatikan'a geldiğinizde devasa Aziz Petrus katedralini göreceksiniz. Hristiyanlığın en büyük katedrali olan bu devasa yapı, tam 60.000 kişiyi ağırlayabiliyor. 1506 yılında başlayan inşaatı 1626 yılında tamamlanmış. İyi haber; giriş ücreti alınmıyor!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534086/640xauto.jpg)

    Vatikan'daki bir diğer görülmesi gereken yapı ise Sistina Şapeli. Özellikle sanat tarihine ilgi duyanlar burayı görmeden geçmemeli. İçeride muazzam eserler mevcut, özellikle Rönesans Dönemi'nin ustalarından...

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534089/640xauto.jpg)

    Pantheon

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534092/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - [ugurerdenphotography](https://www.instagram.com/ugurerdenphotography/)

    Roma gezi rehberimizde ilk başlara Pantheon Tapınağı'nı koymamızın sebebi, tarihe ilgi duymamız. M.Ö. 30'lu yıllarda yapıldığı düşünülen Pantheon, yeryüzünün en iyi korunmuş, zamana ve gelişmelere heba edilmemiş nadide bir mekan. Sadece M.S. 126 yılında restore edilmiş ve sonrasında hiç dokunulmamış bu muazzam tapınak, 43 metrelik bir kubbeye sahip. Tarihi tapınak mistik bir atmosfere sahip. Bunu oluşturan şey ise, kubbedeki mekanı aydınlatmaya yarayan ve içeriye gün ışığı girmesini sağlayan daire!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534095/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - [ugurerdenphotography](https://www.instagram.com/ugurerdenphotography/)

    Colloseum - Kolezyum

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534098/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - [ugurerdenphotography](https://www.instagram.com/ugurerdenphotography/)

    Dünyanın 7 harikasından biri olan Roma'nın simgesi Kolezyum, turistler tarafından yoğun ilgi gören bir yer. Girişi için yaklaşık yarım günlük bir sıra söz konusu. Daha önce, fotoğraflarından ve yapılan yorumlardan dolayı içerisi bizi cezbetmedi. Dışından bahsetmek gerekirse, devasa tanımlamasını yapabiliriz. Zamanında soyluların ve halkın eğlenmesi maksadıyla kölelerin (gladyatörlerin) dövüşlerinin yapıldığı yer olan Kolezyum, girişi ücretli bir mekan. Roma Pass kartınız varsa Kolezyum giriş ücreti karta dahil!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534101/640xauto.jpg)
    Devasa Colloseum ve biz:)

    **Kolezyum giriş ücretleri

    ** şu şekilde ; Tam bilet 15.5 Euro, indirimli 10.5 (AB. vatandaşı 18 / 25 yaş arası), İndirimli 4.5 Euro (AB vatandaşı - 18 yaş altı ve 65 yaş üzeri kişiler için)

    Roma Forumu

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534104/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - ugurerdenphotography

    Tarihteki asıl Roma'nın yönetildiği yerdir. Romalılar buraya sadece '' forum'' der. Adaletin, ticaretin, ibadet ve fahişeliğin yönetim yeri de yine forum'dur. Yaklaşık 2/3 saat süren bir temel gezi zamanı var.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534107/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - [ugurerdenphotography](https://www.instagram.com/ugurerdenphotography/)

    Aşk Çeşmesi - Fontana Di Trevi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534110/640xauto.jpg)

    Dünyanın en bilinen çeşmesi. Biz yine yapının kendisiyle ilgilendik, yoksa para atma inancı burada da mevcut. Gece belediye ekipleri paraları topluyor, biline! Roma'nın en çok turist çeken mekanlarından aynı zamanda.

    Piazza Navona

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534113/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - [ugurerdenphotography](https://www.instagram.com/ugurerdenphotography/)

    Gecesi de gündüzü de ayrı güzel olan Piazza Navona, birçok görkemli heykeli ve binayı barındırıyor. Aynı zamanda çeşitli sokak sanatçılarını da akşama doğru burada görebilirsiniz. Burası aynı zamanda Romalılar döneminde 30.000 kişilik bir stadyum görevini de görmekteymiş.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534116/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - [ugurerdenphotography](https://www.instagram.com/ugurerdenphotography/)

    İspanyol Merdivenleri ve Piazza Spagna ( İspanyol Meydanı )

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534119/640xauto.jpg)

    Adın İspanya Konsolosluğu'ndan alan Piazza Spagna ( İspanyol meydanı ) ve içerisinde bulunan İspanyol Merdivenleri gecesiyle, gündüzüyle aşıkları ve gezginleri ağırlıyor. Meydanın popülerliği 1723 -1726 yılları arasında Francesco de Sanctis tarafından, Kral XV. Louis için yapılan ve en üstte Trinita Dei Monti Kilisesi'ne çıkan merdivenlerdir. Asıl yapım amacı da budur. Merdivenlerin alt kısmında ise ünle çeşmelerden Fontana Della Barcaccia yer alıyor.

    İspanyol Merdivenleri'ne ulaşım, otobüsle sağlanacaksa 116, 117 ve 119 no'lu hatları kullanmanız gerekecek. Metro kullanmak isteyenler ise ''Spagna'' durağında inip bu güzel yere gelebilirler.

    Vittorio Emanuele II Abidesi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534122/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - [ugurerdenphotography](https://www.instagram.com/ugurerdenphotography/)

    Vittorio Emanuele II Abidesi, Roma da görülmesi gereken yerlerden bir diğeri... Roma'nın önemli meydanlarından olan Piazza Venezia ( Venedik Meydanı) da yer alıyor. Guiseppe Sacconi tarafından Birleşmiş İtalya Krallığı'nın ilk kralı II. Vittorio'yu onurlandırmak için 1885 - 1911 yılları arasında yapılmış.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534125/640xauto.jpg)
    Fotoğraf : Uğur Erden - [ugurerdenphotography](https://www.instagram.com/ugurerdenphotography/)
    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534128/640xauto.jpg)


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler