Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Her Acemi Yolcunun Yaptığı 5 Hata

    Seyahat etmek çoğu zaman sadece boş zaman geçirmek veya bir yerden bir yere gitmek gibi düşünülse de aslında her geçen gün önemi artan bir uzmanlık alanı haline geliyor. Sık seyahat eden yolcuların bu konudaki önerilerine göz atarak siz de yolculuk boyunca acemilerin yaptığı bu hatalara düşmekten kurtulabilirsiniz.

    1- Önceden koltuk seçimi yapmamak

    Uçak yolculuğunu daha rahat ve keyifli geçirmek için yapmanız gerekenlerin başında koltuk seçimi geliyor. Eğer yurt içinde sadece bir saat sürecek bir uçuş olacaksa, bu konu bu kadar hayati olmayabilir. Ancak bebeğinizle veya küçük çocuklarınızla yola çıkıyorsanız, yolculuk kısa da sürse uzun da mutlaka önceden koltuğunuzu seçin. Koltuk seçiminde doğrular herkese göre değişse de genel olarak sık ayağa kalkmanız gerekiyorsa koridor tarafında olanları, rahatsız edilmeden uyumak ve dinlenmek istiyorsanız da cam kenarını tercih edebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535691/640xauto.jpg)

    2- Pasaport ve vize sürelerini kontrol etmemek

    Yurt dışına çıkıyorsanız ilk dikkat etmeniz gereken konulardan biri de pasaportunuzun ve vizenizin geçerlilik sürelerini kontrol etmek. Eğer pasaport ve vize tarihleri seyahat edeceğiniz döneme uygun değilse, hiçbir yere gidemeden havalimanından doğruca eve dönmek zorunda kalabilirsiniz. Üstelik bu durumda uçak biletiniz yanacağı için bütçeniz de zarar görecektir. Yani yurt dışına çıkarken bilet almadan önce mutlaka pasaport ve vize tarihlerinizi kontrol edin..

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535694/640xauto.jpg)

    3- Bavulunuzu doğru hazırlamamak

    En iyi yolculuklar iyi ve doğru hazırlanmış bir bavulla başlar! Nereye gidiyor olursanız olun önce bavulunuza seyahat boyunca ihtiyacınız olacak doğru eşyaları yerleştirdiğinize emin olun. Bu sayede hem fazla ve gereksiz parçaları taşımaktan hem de fazladan bagaj ücreti ödemekten kurtulabilirsiniz. Bavul hazırlarken rota, zaman ve kalacağınız süre gibi faktörlere göre seçim yaparak doğru eşyaları alabilirsiniz. Bu konuda yapılabilecek en iyi şeylerden biri ise eğer çok uzun bir seyahat olmayacaksa, sadece el bagajı ile yolculuk yapmak. Çünkü el bagajı hızlı ve pratik olduğu gibi bazı hava yolu firmalarıyla seyahat ederken fiyat avantajı da getirebiliyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535697/640xauto.jpg)

    4- Yanınızda çok fazla nakit taşımak

    Seyahat ederken taksi, restoran ve hediyelik eşya dükkanı gibi yerlerde yapacağınız harcamalar için yanınızda biraz nakit bulundurmak iyidir. Ama bunu yaparken aşırıya kaçmayın. Eğer fazla nakit taşırsanız bu durum özellikle havalimanında sorun olabilir. Bunun yerine nakit paranızı banka hesabınızda tutun ve gerektiği zaman ATM kartınızla çekerek kullanın. Eğer yurt dışına çıkıyorsanız, daha önce bankanızla görüşerek kartlarınızı yurt dışında kullanıma açtırmayı da unutmayın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535700/640xauto.jpg)

    5- İyi planlama yapmamak

    Yolculuk sırasında kimi zaman plansız gitmek gibisi yoktur. Size hiç tahmin etmediğiniz yepyeni maceraları ve deneyimleri keşfetme fırsatı sunar. Buna karşılık eğer bir iş seyahatine çıktıysanız ve az zamanınız varsa, genel olarak ne zaman nerede olmanız gerektiğini ve buralara ulaşmak için yol güzergahı boyunca kullanabileceğiniz alternatif araçları belirlemeye çalışın. Örneğin bazı kısa mesafelerde en hızlı ve pratik yöntem taksi ile yolculukken daha uzun mesafelerde ve trafiğin yoğun olduğu zamanlarda metroyu tercih edebilirsiniz. Yolculuk için güzergah ve araç seçmeden önce internetten kısa bir araştırma yapabilir ve gideceğiniz yere ulaşmak için en hızlı seçenekleri bizzat şehirde yaşayanlardan öğrenebilirsiniz.

    Kaynak: Enuygun.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535706/640xauto.jpg)


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler