Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Helsinki

    Huzur Aşılayan Kent Finlandiya’nın başkenti olan Helsinki, yaklaşık olarak 600,000 nüfusa sahip.

    Genel Bilgiler

    Huzur Aşılayan Kent

    Finlandiya’nın başkenti olan Helsinki, yaklaşık olarak 600,000 nüfusa sahip. Şehrin sağ karşısında Tallinn Körfezi bulunmakta ve doğusunda ise Saint Petersburg kenti uzanmakta. Tarihsel olarak 1550 yılında İsveçli I.Gustav tarafından kurulduğu dönemde ticari bir şehir olan Helsinki, 1800’lü yıllarda Rus Çarı I. Alexander’ın desteklemesi ile Turku Fin başkenti buraya taşınmış. Böylece şehir, mini bir Saint Petersburg olarak tasarlanmış.

    Son yıllarda Baltık Devletleri'nde (Örneğin Tallinn ve Riga gibi bölgeler), turist sayısı giderek artmakta. İskandinavya bir süre için sıcak nokta oluşturmuş olsa da, artık bu eğilimin Helsinki bölgesine kaydığı gözleniyor. Yılın doğru zamanında (yani kışın değil) bu şehri ziyaret ettiğinizde, sizi hoş bir şekilde şaşırtabilir.

    Tıpkı Helsinki’nin Baltık komşularında olduğu gibi, Helsinki de bütçeye uygun bir gezi bölgesi olarak nitelendiriliyor. İnsanların cana yakın olduğu bu şehirde gezilecek çok yer var. Baltık Denizi’nde inşaa edilen muazzam kalelerden biri olan Suomenlinna Denizcilik Kalesi, aynı zamanda dünyanın en büyük kalelerinden biri. Bu kalelerin inşaa edilmesi ise, İsveçlilerin Rusya’dan gelebilecek olan tehlikelere karşı kendi topraklarını korumak istemeleri. Birkaç saat içinde gezip eğlenebileceğiniz bu bölge, UNESCO Dünya Mirası bölgelerinden biri.

    Bunun yanında, şehir içinde hoş restoranlar, kafeler ve tiyatro merkezleri de bulunmakta. Tarihi kent merkezindeki Senato Meydanı’nda bulunan ikonik Lutheran Helsinki Katedrali, sanılanın aksine yaz aylarında olduğu kadar kışın karlar altındayken de oldukça fantastik ve muazzam görünmekte. Helsinki için tabii ki söylenecek daha çok şey vardır. Eğer bu şehre gelirseniz inanılmaz bir kafe kültürü ve hareketli bir gece hayatı olduğunu göreceksiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler