Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Heidelberg

    Almanya'nın En Güzel Şehirlerinden Biri Heidelberg, Güneybatı Almanya'nın Baden-Württemberg Bölgesi'nde, Neckar Nehri üzerinde bulunuyor.

    Genel Bilgiler

    Almanya'nın En Güzel Şehirlerinden Biri

    Heidelberg, Güneybatı Almanya'nın Baden-Württemberg Bölgesi'nde, Neckar Nehri üzerinde bulunuyor. Almanya'nın en güzel şehri ünvanını almak için oldukça güçlü bir rakip.

    150,000 kişiye ev sahipliği yapan şehir, Odenwald Vadisi üzerinde yer alıyor. Heidelberg aynı zamanda, şehrin adına sahip olan ve 56'dan az olmayan Nobel Ödülü alan ünlü bir üniversiteye de sahip.

    Peki, Heidelberg şehrini bu kadar özel yapan ne? Muhtemelen şehrin sahip olduğu tarihi manzaranın güzelliği. Şehrin birçok yerinde eşi benzeri olmayan tarihi yapılar, modern yapılar ile iç içe bulunuyor. Birçok kasabası, turistlerin bu tarihi içlerinde yaşamasına izin veriyor.

    Heidelberg'e en yüksek yapısı olan Kilise Kulesi'nden baktığınız zaman, nehrin yanında sıralanmış olan kırmızı çatılı evlerin manzarası sizleri büyüleyecek. Buradan belediye binasını, üniversite binasını ve şehrin meydanını da görebilirsiniz. Ama en önemli yapısı elbette eski kentin üzerinde duran Heidelberg Kalesi. "Schloss" tüm Avrupa'daki en etkileyici kalelerden birisi olarak görülüyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler