Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hayvanlar ve İnsanlar Aynı Şekilde Görmüyorlar: Peki Hayvanlar Nasıl Görüyor?

    Etrafımızdaki dünyayı gerçekten anlayabilmek için her şeyi olabildiğince çok perspektiften görmek faydalı.

    Bu dünyada yaşayan birçok canlı var ve herkesin ya da her şeyin diğerleri kadar net görmediği açık. Herhangi bir durumdaki bakış açınız yanınızda oturan kişinin baktığı açıdan tamamen farklı olabilir. Bu durumu insan gözünün ötesine genişletin ve bir hayvanın bakış açısını düşünün. Hayvanların dünyayı sizden farklı görecekleri kesin ama bunun nedeni sadece durdukları açı değil, diğer başka faktörlerin de yanında hayvanların gözleri, renkleri sizden farklı algıladığı için.

    Öncelikle insanların en çok etkileşimde olduğu iki hayvanın görmesinden başlayalım. Köpek ve kediden. Aşağıda insanın nasıl gördüğü ile köpeğin nasıl gördüğü var.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12551420/640xauto.jpg)

    Köpekler kahverengiyi, sarıyı ve maviyi geniş olarak, kenardan görür. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi, köpeğin gördüğü renkler insan gözündeki canlı renk paletine göre daha donuk.

    Kediler de kahverengi, sarı ve mavi konusunda benzerdirler ama koruma için iç göz kapakları vardır.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12551423/640xauto.jpg)

    Yani kediniz bir daha piyanonuzun üzerinde gezinirken veya şu anda bunu okumaya çalıştığınız sırada yanınıza sokulurken onun etrafı böyle gördüğünü bilin.

    Burada insanlarla yakın ilişkisi olan köpek ve kedilerin nasıl gördüğünü verdik, ama aşağıdaki video kuş, sinek, yılan, köpekbalığı, balık ve farelerin nasıl gördüğünü de masaya yatırıyor.

    Yani eğer etrafınızdaki hayvanların çevreyi nasıl gördüğünü görmek isterseniz aşağıdaki videoyu izleyin. Videonun ilginç tarafı gerçekten de dünyayı her hayvanın gözünden göstermesi, örneğin kedi piyanoda yürürken veya yılan çimende kayarak ilerlerken dünyayı nasıl gördüğünü onun gözünden gösteriyor.

    Etrafımızdaki dünyayı gerçekten anlayabilmek için her şeyi olabildiğince çok perspektiften görmek faydalıdır. Şimdi en azından gördükleri renkler açısından hayvanların bakış açısına sahipsiniz.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler