Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Haşmetleriyle Diliniz Tutulacak: Dünyanın 10 Büyük Kalesi

    Gerek tarihi önemleri gerek mimarileri ile yılda binlerce turist çeken, insanoğlunun elinden çıkma 10 harika antik yapı.

    Windsor Kalesi - İngiltere

    Tarihin en büyük ve en uzun süre ikamet edilen kalesi Windsor, Britanya ana rezidanslarından biri. Kraliçe hem devletin misafirleri için hem de hususi olarak kullanıyor. Bunca yıldır kullanılan kale 1992'de çıkan yangında kısmi olarak hasar görse de tadilat ile eski haline yakın bir görünüme kavuştu. Mimarisi ile ünlü kaleyi 11. yüzyılın başında William Champion tasarladı.

    Kilkenny Kalesi - İrlanda

    İrlanda'ya has mimarisi ile dünyadaki en güzel kalelerden biri olan Kilkenny Kalesi 1195 yılında William Marshal tarafından yaptırıldı ve 1213 yılında son halini aldı. Nore Gölü'nün kuzeyindeki kale 1967 yılında (ve hala) ziyaretçilere açıldı.

    Alcázar of Segovia - İspanya

    Kayaların üzerine inşa edilen, adeta karaya oturmuş bir gemi görünümündeki bu muazzam kale Segovia, İspanya'nın en ünlü tarihi yapılarından biri. 1120 yılında yapımına başlandı, çeşitli sebeplerle inşası durdu ve 1256 yılında son halini aldı.

    Krak des Chevaliers - Suriye

    ''Şövalyeler Kalesi'' anlamına gelen Krak des Chevaliers, komşumuz Suriye'de bulunan, askeri mimariye göre tasarlanmış dünyanın en eski haçlı kalelerinden biri. 1142 yılında zamanın en önemli tarikatlarından biri olan Hospitalier Şövalyeleri'nin yönetimindeyken, 1271 yılından itibaren bölgedeki müslümanların eline geçti. İnanılmaz bir manzaraya sahip kale, 2006 yılında UNESCO Dünya Mirasları'na dahil edildi.

    Leeds Kalesi - İngiltere

    İngiltere'nin turistik anlamda en etkin yerlerinden bir olan Leeds Kalesi 12. yüzyılda inşa edildi ve bazı rekonstrüksiyon çalışmaları ile şu anki halini aldı. 500 dönümlük bir ada üzerine oturtulmuş kalenin manzarası görülmeye değer.

    Akershus Kalesi - Norveç

    Norveç'in başkenti Oslo'yu koruyan ilkel bir kale olan Akershus Kalesi 14. yüzyılda inşa edildi. İçindeki salonların görkemi ile ünlü olan kaleyi görmek için her yıl binlerce turist Oslo'ya geliyor.

    Prag Kalesi (Prazsky Hrad) (Çek Cumhuriyeti)

    Hala aktif kullanılan ve Çek Cumhurbaşkanı'nın ofisi olan bu görkemli kale, rekorlar kitabına adını ''dünyanın en büyük antik kalesi'' olarak yazdırdı. 70 bin metrekarelik kullanılabilir alana sahip devasa yapı Roma İmparatorluğu dahil birçok medeniyete ev sahipliği yaptı.

    Conwy Kalesi - Galler

    Büyük Britanya'daki en güzel kalelerden biri olan, Galler'in turist mıknatısı Conwy Kalesi 13. yüzyılda inşa edildi. Soğuk bir mimariye sahip kale birçok savaş ve kuşatma görmesine rağmen hala ayakta.

    Hohensalzburg Kalesi - Avusturya

    11 yüzyılda inşa edilen, 14. yüzyılın ortalarında yenilenen kale 250 metre uzunluğunda ve 150 metre genişliğinde bir tepenin üzerinde duruyor. Salzburg'a gelen turist sayısına hatırı sayılır bir katkısı var.

    Mont Saint Michel - Fransa

    Şüphesiz dünya tarihindeki insan yapımı en güzel binalardan biri olan kale, Normandiya kıyılarının yaklaşık 1.5 kilometre dışında. Kökeni M.S. 708 yılına kadar dayanan yer, ilk önce bir ibadethane sonra kısa bir süre hapishane olarak kullanılmış. Yılda 3 milyondan fazla ziyaretçi alan kale UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler