Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hanoi

    Bir Fransa Esintisi İle Asya Hanoi, Vietnam'ın başkenti ve ülkenin kuzeyinde yer alıyor.

    Genel Bilgiler

    Bir Fransa Esintisi İle Asya

    Hanoi, Vietnam'ın başkenti ve ülkenin kuzeyinde yer alıyor. Tarihsel olarak yaklaşık bin yıldır, ülkenin siyasi merkezi konumunda. Nguyen hanedanlığı döneminde 150 yıl süren bir kesintinin ardından ülke, Fransız Çinhindi (Kamboçya, Laos, Malezya, Myanmar, Singapur, Tayland ve Vietnam'ı kapsayan coğrafi bölge) başkenti olarak kaldı ve sonunda 1976 yılında Kuzey Vietnam, sonra da Vietnam ile tekrar birleşti.

    Hanoi, Vietnam'ın çeşitli tarihsel etkiler ile şekillenmiş olan kentlerinden biri. Orjinalinde Çin-Vietnam kökenli olan bu şehir, Fransa sömürgesi altındayken Sovyet şehir plancıları tarafından şekillendirilmiştir. Neyse ki, sonrakinin etkisi görünüşe göre daha az olmuştur (diğer uygulamalara rağmen Vietnam, kendi gerçek tarihi ile gerçekliği aynı potada eritemedi).

    Günümüzde Hanoi gelişen bir ülkenin canlı başkenti. Bulvar boyunca sıralanmış olan sömürge döneminden kalan eski villalar ve katedraller hoş bir karışım oluşturmakla beraber, Sovyet yapıları ile tapınakları da geniş bulvarları kaplıyor. Binlerce Vietnamlı'nın yol boyunca ilerlediği motosikletleri ve korna seslerine eşlik ettiği arka plandaki baget ve pho sokak lezzetlerinin kokusu.. Evet, Hanoi'ye hoşgeldiniz.

    Hanoi'de dolaşırken, ihmal etmemeniz gereken diğer güzellikler ise, Eski Quarter bölgesi ve Hoan Kiem Gölü (Lake of the Returned Sword) civarı bölge. Eski Quarter'da sokak kültürü atmosferine kendinizi bırakabilirsiniz (bazen çok kalabalıkken, bazen de oldukça tenhadır). Eski Quarter sokaklarında gece pazarları ve sokak satıcılarının yanı sıra çok sayıda ipek mağazası da bulunuyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler