Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gyeongju

    Silla Krallığı'nın Başkenti Gyeongju'nun coğrafi konumuna bakıldığında biraz karışık olduğu görülecektir.

    Genel Bilgiler

    Silla Krallığı'nın Başkenti

    Gyeongju'nun coğrafi konumuna bakıldığında biraz karışık olduğu görülecektir. Tarif edilecek olduğunda ise, tipik olarak sahil kasabası olarak ve nüfus yoğunluğu denizden uzak bir yer olarak anlatılacaktır. Bunun sebebi ise Gyeongju'nun Güney Kore'nin, Kuzey Gyeongsang bölgesinde yer alması ve Amerika'nın Los Angeles şehrinden bile daha büyük bir alana kurulmuş olmasından kaynaklanmaktadır.

    Pek çok turist gezi planı yaparken rotalarını, buranın tarihi ve mimari zenginliklerinden dolayı Gyeongju üzerinden geçirmektedir. Ayrıca bu şehrin bir diğer özelliği ise 7. yüzyıldan 9. yüzyıla kadar Kore'de en uzun süre hükümdarlık yaparak tüm Kore'de hüküm sürmüş olan Silla Krallığı'na başkentlik yapmasıdır. İlerleyen yıllarda Silla Krallığı, toplumu ve kültürü üzerinde büyük etkiler yapan Budizm dini ile Çin aracılığıyla tanışmıştır.

    Gyeongju şehrinin bol miktarda turist çekmesinin asıl sebeplerinden biri ise Budizm mimarisi, sanatı ve el işlerinin şehirde bıraktığı izlerdir. Bu tasarının üzerinde ise Bulguksa Tapınağı ve Seokguram Mağarası bulunmakta, her ikisi de UNESCO Dünya Miras Alanları içerisinde yer almakta ve Tohamsan Dağı (şehir merkezinden oldukça uzakta) civarında bulunmaktadır.

    Bu tip eski yerler 1970'lerde restorasyona gitmiş olup, en etkileyici ve otantik görünüşlü tapınaklar olarak Kore'ye gittiğinizde karşılaşacağınız güzellikler arasındadır.

    Suokguram Mağarası ziyaretçileri, mağara içerisinde gezerlerken resmi çizilemeyecek yerleri, gözleri ile görebilecektir. Bunlar arasında büyük bir taş olan Sakyamuni Buda Heykeli de yer almaktadır. Bu iki cazibe merkezi de Güney Kore'de ve hatta Asya Kıtası'nda dahi gidilebilecek en tarihi yerler arasında bulunmaktadır.

    Kraliyet Mezarları, Anapji Havuzcuğu ve Gyeongju Ulusal Müzesi göz atmak isteyebileceğiniz diğer yerler arasında olacaktır. Bu arada Gyeongju Ulusal Müzesi ise göreceğiniz harika yerlerden biri olmayabilir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler