Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Guangzhou

    Modern Çin’in Simgesi Guangzhou, batılılarda Kanton olarak bilinen 11 milyonluk nüfusu ile Çin’in güneyinde Guangdong Bölgesi'nde büyük bir şehir.

    Genel Bilgiler

    Modern Çin’in Simgesi

    Guangzhou, batılılarda Kanton olarak bilinen 11 milyonluk nüfusu ile Çin’in güneyinde Guangdong Bölgesi'nde büyük bir şehir. Yakınında Hong Kong, Macao, Dongguan ve Shenzhen özel idare şehirleri bulunuyor. Burası ülkedeki en büyük üçüncü şehir.

    Guangzhou gibi şehirlerle anılan bazı negatif taraflara değinmek istiyoruz: kirli hava, trafik, olası muhtemel tüm yönlerde hiç bitmeyen genel gelişimi, bu yolla ayakta duran en ufak tarihi bile yıkan bir şehir. Daha sonrasında fark ettik ki Guangzhou Çin’i birçok yönden somutlaştıran ve diğer büyük birçok Çinli şehirden bugününe odaklanan bir şehir. Kuzey Çin şehirlerine “kültürsüz” olma sıfatını yükledi. Bizim önerimiz, insanlar beğensin ya da beğenmesin, bu 21.yüzyılın Çin’i, yüzyıllar öncesinde Pagodaları ve tapınakları inşaa eden aynı insanlar tarafından inşaa edildi. Şimdiki görüntüsüne bakın ve hayran kalın. Etkileyici gökdelenler, neon ışıklar, lüks alışveriş merkezleri ve kalabalık alışveriş caddeleri, dim sum restaurantlarını tutan ve bağırarak yarışmalardan çok para kazanan aileler, bir sokakta her eve 20 litrelik su şişeleri bırakan kargocular… İşte bu modern Çin.

    Mutlaka Guangzhou’ya gidin, ve Çin gezinizin geri kalanında tarih için bir seyahat gerçekleştirin. Gerçekten birçok insanın inandığından daha çok yapılacak şey var bu şehirde. Bazı turistik yerlerin başında Altı Banyan Ağacı Tapınağı, Chen Clan Akademisi, 19.yüzyılın gösterişli mimarisi ve geçmişinde sömürgeye teslim olmuş huzurlu şaman adası yer alıyor.

    Önemli bilgiler

    • Guangzhou Çin’in Guangdong Bölgesi'nde yer alıyor.
    • Nüfusu 11.070.654.
    • Rakımı 19 m.
    • Ulaşımı sağlayan en uygun havaalanı CAN (Baiyun, Guangzhou).
    • Para birimi Çin Yuan Renminbi.
      Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler