Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Grönland

    Taş devri geleneklerinin modern teknolojiyle birleşmesinden ortaya çıkan kompleks bir toplumda çocukların balina yağı yerken uydudan televizyon izlediği ve rehber olabilmek için ilk yardım öğrenen avcıların yaşadığı bir yer hayal edin.

    Genel Bilgiler

    İşte 57,7154 civarında bir nüfusa sahip olan Grönland böyle bir ülke. Başkenti Nuuk olan ülkede Danimarka’ca ve Grönland’ca dilleri konuşuluyor.

    Bir söyleme göre bir gezgin tüm dünyayı dolaştıktan sonra her zaman tekrar Grönland’ı yeniden keşfe gidebilir. Dünyada olan bitene bakılınca ve iklim değişikliklerini de göze alacak olursa burayı ziyaret etmek için çok fazla beklemeyin deriz. Doğa burada neredeyse el değmemiş ve çok güçlü. Dünyanın kıta olarak geçmeyen en büyük adası burası ve %80’i buzullardan oluşuyor. Ayrıca dünyanın en az popülasyona sahip bölgesi olma özelliğine sahip.

    Yürümeyi ya da kayak yapmayı tercih edin, burası az yolları ve güzel vahşi doğası ile özgürlük hissini damarlarınıza kadar yaşayabileceğiniz bir yer. Tahmin edilemeyen hava şartları nedeniyle yolculuğunuzu, güvenlik sebeplerinden ötürü, iyi planlamayı ihmal etmeyin. Buz dağlarının patlayışlarını, gece yarısı güneşini, kutup ışıklarının büyülü dansını, dağ tırmanışını ya da somon avlamayı deneyimlemek istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden ajandanıza bakmanızı öneriyoruz.

    Ummanaq Adası “Kalp Şeklinde Ada” anlamına geliyor ve renkli köyü ile gerçekten çok sevimli bir yer. Sarp yamaçlardaki evleri ve yılan gibi döne döne inen ahşap merdivenleri ile uzaktan oldukça merak uyduran bir görüntüye sahip. Kışın iki ay boyunca karanlık yok oluyor ve günler aydınlık geçiyor. Bahar geldiği zaman köpek kızaklarına binmenin nasıl bir şey olduğunu kendi gözlerinizle görebilir hatta deneyimleyebilirsiniz. Birçok aile için avcılık hala başlıca gelir kaynakları arasında yer alıyor ancak kar araçları ve motor botlar ile avcılık ve balıkçılık yasak olduğundan kayaklar ve kızaklar avcılar için hala ana ulaşım yollarından. Gerdirilmiş derilerin, kuruması için asılmış balıkların ve köpeklerin kokusu ortamı oldukça otantik bir hale getiriyor.

    Unesco Dünya Mirası Lisesi’nde bulunan “Ilulissat Kangerlua” o kadar para harcayıp Grönlande’e gelmenizin başlıca sebeplerinden biri. Burası dünya üzerindeki en aktif buzulların bulunduğu yer. Burası öyle bir yer ki diğer yerlerle karşılaştırdığınızda her şey çok soluk geliyor. Bazı buzulların büyüklüğü küçük bir kent boyutlarında.

    Nanortalik kenti adeta New England’da bir balıkçı köyünde geçen bir filmin setinden fırlamış gibi görünüyor. Burası Grönland’ın en güneyinde bulunuyor ve adı “Kutup Ayılarının Mekanı” anlamına geliyor. Merdivenleri çıkarak büyük yumurta şeklindeki kayadan tüm kente kuş bakışı bakıp harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz ya da çoğu turist gibi şehrin simgesi haline gelmiş kutup kaşifi ve ulusal kahraman olan Knud Rasmussen’in belirli açılardan profilini andıran doğal kayanın izini sürebilirsiniz.

    Grönland’in en büyük adası olan Disko Adası’nı dolaşmanın en iyi yollarından biri yerel halkın yaptığı gibi köpeklerin çektiği kızakları kullanmak. Buradaki kızak kullanıcıları köpeklerini Alaska ve Kanada’da ki meslektaşlarından çok daha farklı ve karmaşık bir bağlama yöntemi kullanıyor. Bu onların en önemli özelliklerinden beri. Genellikle bu kızaklara binmek istiyorsanız en iyi zaman mart ve mayıs ayları çünkü günler daha uzun ve hava sıcaklıkları çok ekstrem olmuyor.

    Grönland “Qajaq” yani Grönland Kayağı olarak adlandırılan tarz günümüz kayağının öncülerinden. Buz dolu fiyortlar Tasiilaq köyünün etrafını doldurmuştur ve Kuzey Kutup Dairesi’nin 100 km güneyinde bulunur. Burası macera ve açık hava sporlarını seven gezginler için yüksek dağları, yeşil vadileri ve sularıyla tam bir cennet gibidir. Örneğin Tasiilaq’tan fiyorda 4 km boyunca kürek çekmeyi tercih edebilir ya da daha zorlu olan fiyordun etrafında 20 ile 30 km’lik kürek çekebilirsiniz.

    Yelkenle Grönland’ı dolaşarak tüm ülkede görebileceğiniz en muhteşem fiyort manzaralarını görebilirsiniz. Bu deneyimi küçük bir balıkçı köyü olan Aappilattoq’un doğal oluşum limanından, bu seyahati sağlayan kişilerden yardım alarak gerçekleştirebilirsiniz. Günlük ya da haftalık seyahatler planlayabilirsiniz. Ancak hava ve buzların durumu çoğu zaman planlarınızı ertelemenize sebep olabilir.

    Grönland mutfağı çoğunlukla etçil ve başlıca et kaynakları balina ve foklardan oluşuyor. Burada denemeniz gereken yöresel ve oldukça farklı tatlar arasında “Dovekies”, “Caribou”” ve “Mattak” yer alıyor.

    Mart sonları ve mayıs başı köpek kızaklarına binmek ve Kuzey Kutbu turuna çıkmak için en uygun zaman. Temmuz ve ağustos tatil sezonu; günler uzun hava ise daha ılık oluyor. Sivrisineklere dikkat etmenizi öneririz. Kutup ışıklarını izlemek için ise en iyi dönem ağustos-aralık ortası ve şubat ortası ile nisan ayları.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler