Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Goa

    Portekizlilerin Hindistan'ı Eğer Hindistan haritasına bakarsanız, Goa'nın yeri küçük kırmızı bir nokta olarak görünür.

    Genel Bilgiler

    Portekizlilerin Hindistan'ı

    Eğer Hindistan haritasına bakarsanız, Goa'nın yeri küçük kırmızı bir nokta olarak görünür. Oysa Goa, ilk bakışta göründüğü kadar önemsiz değildir. Hindistan'ın en zengin devletlerinden biri olan ve uzun Portekiz sömürge geçmişi ile ülkenin ziyaret etmek için en ilginç yerlerden biri. Hiçbiri olmasa da, her yıl kıyılarına milyonlarca turist çekmesi bunun bir kanıtı.

    Portekizliler, 1510'dan 1961'e kadar bu bölgede bulunmuş ve 1947 yılında Hindistan bağımsızlığını ilan etmiş. Goa'nın tekrar Hindistan'a katılması, Yeni Hindistan Hükümeti tarafından askeri "ikna" ile sağlanmıştır. Portekiz'in sömürge mirasının kalıntıları, Hindistan ve Portekizliler'in ilginç bir karışımı olmuştur: UNESCO Sit Alanı olan Eski Goa ( Panjim'in batı başkenti) ve kilisenin, Avrupa'daki hiçbir tarihi şehirde görülemeyecek kadar etkileyici olduğunu söylemek abartı olmaz. Avrupa varlığının etkileyici kalıntıları kiliseler iken, burada ziyaret etmek için daha az ilginç olan Hint-Avrupa mimari unsurları ile Ponya'ya çok benzeyen tapınaklar bulunuyor.

    Biz, kültürel yerler ve ziyaret edebilceğiniz çeşitli müzeler, mimari eserler, pazarlar ve kaleler hakkında konuşabiliriz. Ama bu konuda hataya yer yok: Goa'nın kıyısında uzanan süper görünümlü palmiye ağaçları, barları, restaurantları ve gece hayatının olduğu, eğlenebileceğiniz birçok yer var. Eğer dalış, rüzgar sörfü, jet ski gibi su sporlarıyla ilgileniyorsanız, muhtemelen doğru yerdesiniz. Dobolim Havaalanı'na Moskova ve Abu Dabi'nin yanı sıra Hindistan'daki birçok şehirden uçuş gerçekleşiyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler