Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gezilecek Ucuz Yerler

    Bazen yurt dışına çıkıp seyahat etmek ve gezmek maddi nedenler ile o kadar da kolay olamayabilir.

    Aslında çok pahalı diye gezmekten vazgeçmemek gerekir, bazen o kadar güzel fırsatlar denk gelir ki, bir ülke içi seyahat fiyatına yurt dışına çıkılır. Odukça düşük bütçelere gezilebilecek pek çok güzel ülke ve turistik yer de bulabilirsiniz!

    Aşağıdaki listemizde, oldukça ucuza seyahat edebileceğiniz ülkeleri derledik.

    Gezilecek Ucuz Yerler Nelerdir?

    1. Hindistan

    hint-fakiri

    Bir Güney Asya ülkesi olan Hindistan'ın kesinlikle büyüleyici bir ülke olduğunu söylemek mümkün. Gerek yapıları, gerek tarihi ve gerekse kültürü ile gerçekten çok özel olan bu ülkede seyahat yapmak oldukça uygun. Çok fazla para harcamadan harika bir kültürel deneyime hazır olun deriz.

    Hinduizm ve Budizm gibi dinlerin çıkış noktası olan Hindistan'da bambaşka deneyimler ve gözlemler yapacağınız kesin gibi. Hatta ülkemizde de son dönemlerde Hindistan'a ucuz seyahatler gerçekleştirmek popüler bir aktivite olmaya başladı.

    2. Kamboçya

    t_1725

    Kamboçya da bütçenizi fazla zorlamayarak harika bir kültürel seyahat yapmanızı sağlayacak ülkelerden bir tanesi. Özellikle Angkor Vat'ın antik kalıntılarını görmek kesinlikle sizin için de nefes kesici bir deneyim olacak diye düşünüyoruz.

    Ülkenin hala daha güzelliğini koruyan eşsiz plajlarında vakit geçirmek de oldukça güzel aktivite olacak. Bir de bunları çok uygun fiyatlara yaptığınızı düşünün... Kamboçya oldukça fakir bir ülke. Yanınıza aldığınız ortalama bir parayla, burada pek çok, güzel imkandan faydalanabilirsiniz.

    3. Vietnam

    halong-bay-vietnam_8

    Doğal güzellikler ve eşsiz manzaralar konusunda kesinlikle büyüleyici olan Vietnam, her ne koşulda olursa olsun mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Güzel bir haberimiz var: Bu ülke oldukça uygun fiyatlar ile gezebileceğiniz bir yer. Vietnam'ın hem konaklamak, hem de yeme-içme problemini çözme konusunda bütçenizi fazla yormayacak ve size kolaylıklar sağlayacak bir ülke olduğunu söylemek mümkün.

    Vietnam, para işini düşünmeden sadece ortamın tadını çıkarmak için bizce harika bir yer. Bu arada kesinlikle Ha Long Koyu'nu görmeyi ihmal etmemelisiniz. Manzarası, sizi gerçekten çok şaşırtacak ve adeta büyüleyecek. Vietnam tarihi ile de oldukça eskilere dayanan bir ülke. Arkeolojik çalışmalar, ülkenin geçmişinin 2500 yıl öncesine dayandığını ortaya koyuyor.

    4. Tayland

    tayland Asya ülkelerini merak edenlerin kesinlikle uğrak noktalarından biri olan Tayland, aslında eşsiz kültürü, benzersiz mimarisi ve yemekleri ile ilgi çekiyor. Tayland özellikle uygun fiyatlı seyahatin tadını çıkarmak isteyenler için de oldukça elverişli ve hatta yardımcı bir ülke.

    Tabii diğer tüm Asya ülkeleri içinde en ucuzu olduğunu söyleyemeyiz. Ancak yine de ekonomik olarak sizi çok da zarara uğratmayacak bir ülke. O eşsiz güzellikleri görmek ve ülkenin kültürünü keşfetmek de cabası.

    Ülkede şu an için bilinen en eski yerleşim günümüzden 40 bin yıl öncesine kadar gidiyor. Oldukça eski uygarlıkların yaşadığı bu ülkeyi görmek kesinlikle egzotik bir deneyim olur.

    5. Endonezya

    endonezya2

    Muhteşem doğal güzelliklere, eşsiz ve göz alıcı mimarilere sahip Endonezya rüya gibi... Endonezya pek çok küçük adanın birleşiminden oluşuyor. Bu yönüyle de ülkemizden Endonezya'ya gidenler için farklı bir deneyim yaşatıyor. Özellikle en iyi yanı da oldukça ucuz bir ülke olması.

    Bütçenizi sarsmayacak fiyatlara bu benzersiz güzellikler ile dolu ülkeyi gezebilir ve çok hoş bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Şöyle bir tüyo verelim; oldukça güzel bir akşam yemeğini bu ülkede yalnızca birkaç dolara yemeniz mümkün olabiliyor.

    6. Bulgaristan

    egitimnoktasi-yurtdisiegitim-bulgaristan_dilokulu_ulkeler_1

    Bulgaristan, Avrupa'daki pek çok ülkeden çok daha ucuz bir ülke. Ancak buna rağmen gelişmişlik ve sosyal imkanlar konusunda da oldukça tatmin edici bir ülke olduğunu söylemek mümkün.

    Bir turist olarak Bulgaristan'da tarihi pek çok özel ve turistik yapıyı gezebilir, uygun fiyatlara çok kaliteli otellerde konaklayabilir, eşsiz lezzetteki yemekleri ucuza yiyebilir ve hemen hemen her yerde bulunan hediyelik eşya satan dükkanlardan kendiniz ve sevdikleriniz için bolca alışveriş yapabilirsiniz.

    Eğer sınırımıza yakın şehirlerinde vakit geçirecekseniz, inanın kültüre ve çevreye alışmakta hiç zorlanmayacaksınız. Yemek konusunda da benzer tatlara sahip olduğumuz bir ülke olan Bulgaristan size hiç zorluk çektirmeyecek. Hatta ülkede insanlarla anlaşmakta zorlandığınızda karşınıza hemen bir Türk çıkması çok muhtemel.

    7. Peru

    peru_cnt_9nov09_istock_b

    Dünyanın en büyük yapılarından biri olan Machu Picchu'nun bulunduğu ve Güney Amerika'nın batısında yer alan Peru da, ucuza seyahat edebileceğiniz ülkelerden bir tanesi. Gezilebilecek pek çok özel noktası ve eşsiz bir kültürü bulunan Peru da düşük bütçeli yurt dışı seyahat ve tatil tercih edenler için ideal yerlerden bir tanesi diyebiliriz.

    Güney Amerika zaten başlı başına inanılmaz bir kültürel deneyim olacağı için, Peru'nun da geleneksel yapısı sizi çok etkileyecek. Peru'ya gittiğinizde doğal güzelliklerini ihmal etmemelisiniz. Bunun için Colca Canyon harika bir yer.

    8. Sırbistan

    Sırbistan'ın özellikle Türkiye'ye oranla çok daha ucuz bir ülke olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle düşük bütçelere harika bir Sırbistan seyahati yapabilirsiniz. Hem şehri dolaşmanız, turistik birbirinden güzel yeri görmeniz hem de konaklamanız ve yeme-içmeniz oldukça uygun rakamlara gelebilir burada. Hatta eğer ulaşımı da uygun fiyata halletmek isterseniz belki tren de iyi bir tercih olabilir.

    Osmanlı'nın da bir zamanlar hüküm sürdüğü bu topraklarda oldukça zengin tarihi eserler mevcut. Özellikle Sırbistan ziyaretinizin en güzel anları Belgrad'da yaşanabilir. Belgrad da gıdadan, günlük tüketime ve alışverişe kadar pek çok şey beklemeyeceğiniz kadar uygun fiyatlı. Üstelik şehir gerçekten de harika.

    Tarihi yapıları ve Doğu Avrupa'nın büyüleyici atmosferi burada kendini tam anlamıyla gösteriyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler