Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gezerken Nasıl Para Kazanılır?

    Seyahat ederken elbette paraya ihtiyaç duyarız. Temel ihtiyaçlarımız olan yemek, konaklama, ulaşım için paraya ihtiyaç duymak kaçınılmaz gibi görünse de bunları nasıl en aza indirebileceğimizden, parasız nasıl Interrail yapılacağından bahsetmek istedim. Hepsi bizzat deneyimlediğim, işe yarar bilgiler.

    1. Sokak sanatı bubble (baloncuk) yaparak

    Bubble aslında ilaç ve iki çubuk kullanarak yapılan dev baloncuklardır. Bunu yapmak oldukça kolay. Ben bu işin tam gezginlere göre olduğunu düşünüyorum.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12453986/640xauto.jpg)

    2. Sokak müziği yaparak

    Eğer müzik konusunda yetenekli iseniz taşıması kolay olan müzik aletleri mızıka, darbuka ya da gitar ile yapacağınız 1 saatlik bir sokak gösterisi ile yemek ve yol parasını çıkarmanız mümkün. Bir yanda sırt çantası diğer yanda müzik size gezgin izlenimi vereceğinden normal bir müzisyenden daha çok para kazanabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12453989/640xauto.jpg)

    Bu müzik aletleri için çok para ayırmanıza da gerek yok, buradan oldukça ucuza bir mızıka alabilirsiniz örneğin.

    3. Sokak dansı

    Dans etme yeteneği her zaman hayran olduğum bir şeydir. Eğer buna sahip iseniz yanınızda taşıyacağımız yöresel bir kıyafet ve bir speaker kullanarak hazırladığınız güzel bir playlist ile bunu paraya dönüştürmek güzel fikir olacaktır. Özellikle tango, salsa gibi çift dansları müthiş eğlenceli para kazanma yöntemidir. Sokakta dans eden insanları görmek herkesin ilgisini çekecektir.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12453992/640xauto.jpg)

    4. Etkinlik ve parti fotoğrafçılığı

    Gideceğiniz şehirlerde hangi partiler var ve hangi etkinliler gerçekleşecek, Facebook üzerinden bunu çok kolay takip edebilirsiniz. Eğer fotoğraf makineniz varsa ve buna yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsanız organizatörlerle iletişime geçip etkinlik fotoğrafçısı olabilirsiniz. Herkes 10 isterken siz 5 isteyin, tercih sizden yana olacaktır. Instagram hesabınız ve web siteniz bu konuda referansınız olacak.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12453995/640xauto.jpg)

    Yola çıkmadan önce buradan bir fotoğraf makinesi edinip öğrenmeye başlayabilirsiniz bile!

    5. Kostüm fotoğrafçılığı

    Bir çok büyük meydanda görebileceğiniz kostüm giymiş insanlar anı fotoğrafı çektirip insanlara para teklif ediyorlar. Bunu yapmak oldukça kolay ve eğlenceli bir iştir. Yanınızda kostüm taşımak belki biraz külfetli olacaktır ama hacmi küçük birçok kostüm mevcuttur.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12453998/640xauto.jpg)

    6. Restoran, bar ve kafelerde günübirlik işler yapmak

    Haftasonları özellikle gece mekanları hep çalışan birilerine ihtiyaç duyarlar. Bu konuda güçlü bir iletişim ile kendinizi doğru ifade etmeniz size birçok kapı açacaktır. Tanımadığınız şehirlerde günübirlik işlerde çalışmak için sormaktan ve gezgin olduğunuzu söylemekten çekinmeyin. En azından o günü kurtarmanız mümkündür.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454001/640xauto.jpg)

    7. Bileklik, küpe, kolye yapıp satmak

    Yanınızda taşıyacağınız bir yumak ip ile harikalar yaratabilirsiniz. 1-2-3 lira demeden herkese satabilirsiniz. Büyük meydanlar, işlek caddeler, garlar sizin tezgah açıp bunları sergileyebileceğiniz yerler. Ayrıca yol boyu tanıştığınız insanlara hediye edebilir ya da satabilirsiniz. İz bırakmak, dokunmak ya da güzel hatıralar için en sevdiğim objelerdir.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454004/640xauto.jpg)

    Ben iple hiçbir şey yapamam elimden gelmez diyorsanız boncuk dizin! Renkli paket boncukları ipe geçirerek kolayca kolye ya da bileklik yapabilirsiniz. Boncukları buradan edinebilirsiniz.

    8. Sosis balon satmak

    Eminönü'nde 100 tanesi 8 tl alabileceğiniz ve hiç yer kaplamayan rengarenk balonlar satın alıp farklı şekillere sokup çocukların ilgisini çekebilirsiniz. Youtube’dan videoları izleyerek hızlı bir şekilde köpek nasıl yapılır, kılıç nasıl yapılır, öğrenebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454007/640xauto.jpg)

    9. Kartona yazı yazıp oturmak

    Bunların hiç birisini yapamadınız diyelim, merak etmeyin hala yapabileceğiniz bir şeyler var. Bir kartona ” gezginim ve yemeğe ihtiyacım var ” yazıp insanların sizi görebileceği bir yere oturduğunuzda samimi bir ilişki kurabileceğinize şüpheniz olmasın. Kimisi önünüzdeki şapkaya para bırakıp kimisi elinde yemeklerle ya da meraklı sorularıyla size yanıt vereceklerdir. Özellikle insan kalitesinin yüksek olduğu Norveç, İsveç gibi ülkeler bunun için nimettir.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454010/640xauto.jpg) Son olarak işini bilen bir gezgin olmak, küçük nüanslara dikkat ederek paradan tasarruf edebilmek, hatta daha çok para kazanabilmek için de [şu ](http://tr.rdrtr.com/aff_c?offer_id=2472&aff_id=15294&source=2&url=http%3A%2F%2Fwww.hepsiburada.com%2Fgezginin-pratik-seyahat-rehberi-p-KNOVAMEDYA57684%3Futm_source%3Daffiliate%26utm_medium%3Dgo%26utm_campaign%3Dcpa%26utm_content%3D%7Baffiliate_id%7D%26utm_term%3Dkategori-genel%26wt_af%3Dgo.domain.kategori-genel.cpa)kitabı mutlaka inceleyin derim. Yol Hikayeleri'ne ait daha fazla içerik için sizi [şöyle ](http://yolgunlukleri.net/)alalım.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler