Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gent

    Brugge’ün Daha Canlı Versiyonu Birçok turist Belçika’nın Brugge kentine hayran kalıyor, haklılar da.

    Genel Bilgiler

    Brugge’ün Daha Canlı Versiyonu

    Birçok turist Belçika’nın Brugge kentine hayran kalıyor, haklılar da. Brugge yaz aylarında turist akınına uğruyor ve bundan dolayı bir lunapark hissi uyandırıyor. Kanal ve meydanlarda fotoğraflar çeken turistler, oldukça yüksek fiyatlı yemeklerini tüketiyorlar. Fakat Gent, Brugge’den farklı olarak çok daha fazla üniversite öğrencisine ev sahipliği yapıyor ve bundan dolayı çok daha canlı bir şehir.

    Belçika’nın Flandre Bölgesi nüfusunun, yaklaşık olarak çeyrek milyon kadarını içeren Gent, Brüksel, Anvers ve Brugge şehirlerinin her birine sadece 45 dakikalık bir mesafede (bu uzaklık kara yolu için).

    Gent’in tarihi geçmişi, oldukça eskiye dayanır. Geriye dönüp baktığımızda Gent tarihinin ilk olarak Orta Çağ’a dayandığını görüyoruz. Hatta, Orta Çağ’ın daha da erken dönemine denk gelen geçmişi ile Gent, 11. yüzyıldan günümüze kadar gerçekten de çok iyi gelişme göstermiş. İki yüzyıl sonra ise Paris ile rekabet edecek kadar gelişmiş ve ünlenmiş.

    Burası tarihe dokunabileceğiniz bir şehir. Eski tüccar evleri, Gravensteen Kalesi, katedraller ve Beguinageler şehrin ana cazibesini oluşturur. Beguinage 12. yüzyılda fakir ve inançlı kadınların sığındığı evlerdi. Bu yapıların her biri, bir kanal ya da meydan ile bağlantılı. Bunların dışında şehirdeki Güzel Sanatlar Müzesi, Gent’in ana müzesi ve Rubens gibi Flaman ustaların çalışmalarının sergilendiği müzeler bulunuyor. Biz Gent şehrinin alışveriş, yeme-içme ve parti için büyük olduğunu söylemiş miydik ? (Bilirsiniz, öğrenciler...)

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler