Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Genova

    Büyüleyici ya da Cesur İş, Avrupa'nın bu bölümünde ilginç bir yer ziyaret edilmesine gelince, burası güzel bir madene benziyor.

    Genel Bilgiler

    Büyüleyici ya da Cesur

    İş, Avrupa'nın bu bölümünde ilginç bir yer ziyaret edilmesine gelince, burası güzel bir madene benziyor. Birkaç saatlik araba yolculuğuyla French Cote d'Azur'da, Dolomites'de, Torino'da, Milan'da, Pisa'da, Floransa'da, Toskana'nın aşağı yukarı her yerinde veya Lugiria'da olabilirsiniz. Peki tüm bunlar varken, neden kıymetli seyahat günlerinizi Cenova'yı ziyaret ederek harcayasınız ki? Cenova'nın (İtalyanca Genova) ziyaret etmek için harika bir yer olduğu aklımızda net bir şekilde yer almasına rağmen, bu sorunun cevabını vermek bizleri biraz zorlayabilir. Fakat deneyeceğiz.

    Cenova, ilk görüşte beğenilecek kolay bir şehir değil. Apenin Dağları ve Ligurian Denizi arasına sıkışmış Cenova, Avrupa'nın en işlek limanlarından birine ev sahipliği yapıyor ve bu yüzden liman, denizin sahil kesiminin büyük bölümünü işgal ediyor. Bir sahil şeridinde binlerce yılllık şanlı tarihi gösteren kıymetli tarihsel yapıları görmeyi umut ediyorsanız, bunun yerine vinç ve konteynerlarla dolu endüstriyel manzara ile karşı karşıya kalacaksınız. Tarihi kent merkezine doğru yol aldığınız zaman Cenova, tamamen farklı ve daha çekici bir yanı ile sizleri karşılayacak. Eğer De Ferrari Meydanı’nı başlangıç noktası seçip gezmeye başlarsanız ve buradan rastgele bir yön seçerseniz, girdiğiniz Ünlü Caruggi (Dar sokaklar) labirenti, sizleri Avrupa'nın en büyük tarihsel merkezine çıkaracak.

    Cristoforo Colombo (Colomb’un doğuştan akrabası), San Lorenzo Katedrali, Palazzo Spinola ve National Gallery (Ulusal Galeri) gibi aristokrat mekanlar, şehrin gezip görmek için önemli yapılarından birkaçı. Acquario di Genova (Eski Liman)'da bulunan Avrupa'nın en büyük akvaryumu ise ziyaret edilmeye değer yerler arasında bulunuyor. Şehrin doğu eteklerinde bulunan ve şehrin en ilgi çekici yerlerinden biri olan Passeggiate Anita Garibaldi, kayalıklı kıyı boyunca bulunan dar yol, bizim en çok ilgimizi çeken şeylerden.

    Peki neden Cenova'yı ziyaret etmeliyiz? Çünkü İtalya'nın popüler noktalarından daha çarpık olmasına rağmen, burası turistlerin rağbetine uğramamış gerçek bir İtalyan şehri. Bu da; daha iyi yemek, daha güzel manzaralar, sırasız ve ortalamadan ucuz fiyatlı alışveriş demek. Ayrıca buradan feribotla Sicilya'ya geçebilir ya da Cinque Terre Bölgesi'ni keşfedebilirsiniz. Buranın nesi beğenilmesin ki?

    Not: Cenova, İtalya'ya uluslararası geziler için iyi bir giriş noktası.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler