Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Genç Çocuk Tarafından Keşfedilen "Kayıp Maya Şehri" Gerçek Mi?

    Bliim insanlarının ortaokul öğrencilerinden daha aptal olmadığı resmi olarak bir kez daha kanıtlandı ve Kanadalı bir genç tarafından 'kayıp Maya şehri' olduğu iddia edilen yerin bir şehir bile olmadığı ortaya çıktı.

    2012'de dünyanın sonunun geleceği haberlerinden beridir medya organlarında dolaşan en sansasyonel Mayalılar içerikli haberde, Mayaların kurdukları şehirlerin yerlerini takımyıldızlarına göre belirlediklerini öne süren 15 yaşındaki William Gadoury, tarihi bir gizemi çözmüş gibi gözüküyordu.

    Kanada Uzay Ajansı'nın yayınladığı uydu görüntülerini kullanarak Yucatan yarımadasındaki ormanların derinliklerinde çoğu uzmanın büyük bir insan üretimi bir yapı olduğunu söyledikleri yeri tam olarak saptadı. Bazıları kare şekilli objenin çok büyük bir Maya piramidinin tabanı olduğunu iddia etti ve bu ilk heyecan hızla dünyaya yayıldı.

    Ancak California Üniversitesi'nden Geoffrey E. Braswell isimli bir arkeolog Gizmodo ve Wahington Post ile bağlantıya geçti ve bu araziyi zamanında ziyaret ettiğini ve orada görülecek "tarihi piramitler bulunmadığını" kesinlikle teyit edebileceğini söyledi. Onun yerine piramitler olduğu iddia edilen iki dikdörtgen şeklin otla dolu küçük tarlalar olduğunu belirtti ve tarlaların ya nadasta olduklarını ya da bölgede yaygın olarak bulunan bir marijuana tarlası olabileceğini söyledi.

    Yani Gadoury, tarihi kalıntıları falan değil yasadışı uyuşturucu üreticilerini ifşa etmiş olabilir. Tarla ne için kullanılıyor olursa olsun, diğer birçok araştırmacı Braswell'in uydu görsellerinde görünen arazinin aslında piramit içermeyen tarla parçaları olduğu söylemini destekledi.

    Uzaktan algılama konusunda uzman antropolog Thomas Garrison Gizmodo'ya şunları söyledi:

    "Görüntülerdeki dikdörtgen şekiller ve bunların içinde yeniden büyüyen bitkiler olması bunun tarihi bir "milpa" (tarlayı biçmek Meksika ve Orta Amerika'da yaygın olarak görülen bir tarla ekme şekli) olduğunun net göstergeleri. Bunu Maya arazilerinde biraz zaman geçirmiş olan herkes hemen fark eder."

    2012 yılında çoğu insanın kıyamet kopacak söylentilerine atlamaları gibi, konu Mayalılar olunca yine hayal gücümüzün uçmasına izin verdik. Ama şu an bazı araştırmacılar Kolomb öncesi dönemde şehirlerin çizgi şeklinde inşa edildiğini, Maya yerleşim yerlerinin Yucatan yarımadasında çok sayıda olduğunu ve onlara bakan kişinin herhangi bir desen oluşturmamasının imkansız olduğunu belirterek Gadoury'nin iddiasını yerle bir etti.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler