Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    'Game of Thrones' Küçük İspanyol Kasabasının Turizmini Canlandırdı

    Westeros krallığına dahil olmak, Sevilla'daki küçük kasabanın hayatında yeni bir sayfa açtı.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543053/640xauto.jpg)

    Jon Snow ne yazık ki küllerinden doğmadı (henüz) ama Game of Thrones sayesinde küçük bir İspanyol kasabası canlandı. Sevilla'nın güneyindeki Osuna kasabası film ekibini 2014 yılında, resmi yapılası manzaraya sahip kasabasında ağırladı ve o zamandan beri kasaba turistlerle dolup taşıyor.

    UNESCO'ya göre burası tüm Avrupa'daki ikinci en güzel caddeye sahip yer ve 3000 senelik bir yerleşim yeri olsa da şimdi popüler hale gelen kasaba 2008 yılının başlarından beri sakinlerinin çoğunun büyük şehirlere taşınması nedeniyle ekonomik sorunlarla uğraşıyordu. Ama HBO'nun hit dizisinin yaratıcıları, buranın Westeros için mükemmel bir ortam olacağını düşündü. Dizi çekimleri kapsamında yüzlerce kasaba sakini figuranlık yaptı ve Osuna'daki boğa yüzüğü gibi yerler kullanıldı.

    Bölgenin adı Game of Thrones ile beraber anılınca kasabanın turizmi aniden yükseldi, 18.000 nüfuslu kasabaya tekrar hayat geldi.

    Belediye başkanı Rosario Andújar Torrejón, The Guardian gazetesine şunları söyledi:

    "Barlar o kadar dolu ki içki içmek için boş bir yer bulamıyorsunuz. Her yerde turist var. Hatta daha önce buralarda hiç görmediğimiz Amerikalı turistler bile var. İnsanlar Amerikalıların İspanya'nın nerede olduğunu bile bilmediklerini veya İspanya'yı haritada gösteremeyeceklerini söyleyerek dalga geçiyorlardı. Ama görünen o ki Amerikalılar İspanya'nın yerini bulmakla kalmadılar, Osuna'yı bile buldular"

    Dizinin çekimlerinin yapıldığı Hırvatistan, Malta ve Kuzey İrlanda gibi diğer yerler de Game of Thrones'tan sonra benzer turizm patlamasını yaşadı. Kim bilir belki de sihir diye bir şey gerçekten vardır.

    Game Of Thrones'un Çekimlerinin Gerçekleştiği Mekanları Gezmek Mi İstiyorsunuz? Buyrun O Zaman

    [![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543056/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/game-of-thronesun-cekimlerinin-gerceklestigi-mekanlari-gezmek-mi-istiyorsunuz-buyrun-o-zaman-190100179372)

    Kaynak

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler