Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gabon

    Gabon, Afrika’nın son cennetlerinden biri.

    Genel Bilgiler

    El değmemiş doğal zenginlikleri ve bir çok ulusal parkı ile burası eko turizmi seven turistler için oldukça etkileyici bir yer. Başkenti Libreville olan ve nüfusu 1.6 milyon civarında olan Gabon’da resmi dil olarak Fransızca konuşuluyor.

    Komşularının çoğunun aksine bu ekvatoral Afrika toprakları barışın ve istikrarın keyfini çıkartıyor. Olağanüstü doğası Doğu Afrika’nın kalabalığından uzakta safari yapmak için çok elverişli olduğundan gün geçtikçe daha da popüler bir yer olmaya başladı. Yağmur ormanları Gabon’da oldukça büyük bir yer kaplıyor ve 2003 yılında alınan bir kararla ülkenin %10’u koruma altına alınarak ulusal park ilan edildi. Gabon, Orta Afrika’nın en hızlı gelişen ve turist dostu ülkesi olarak biliniyor.

    Ülkede turizm her ne kadar gelişmiş durumda olsa da baştan karar vermeniz gereken bazı hususlar var. İlk seçeneğiniz kendinizi bir tur acentesinin ellerine bırakmak ya da oldukça kötü durumda olan yollarda, düzensiz ve güvenilmez toplu taşımalara bel bağlayıp özgür ama daha yorucu bir seyahat geçirmeniz mümkün. Ülkenin tek gerçek anlamda şehri olduğunu söyleyebileceğimiz başkent Libreville’in dışında Gabon keşfedilmemiş ormanları, beyaz kumsalları, nehirleri ve eşsiz manzaralarıyla çok paranız ya da çok sabrınız olsun her şekilde bu cennet gibi ülkeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

    Nobel Barış Ödüllü Albert Schweitzer’in üne kavuşturduğu Lambarene oldukça çekici ve huzurlu bir kasaba. Gölleri, gürleyen nehirleri, kalın yeşil bitki örtüsü ile kasaba Gabon’un geri kalanından daha zarif ve sevecen bir duygu taşıyor. Üç kısımdan oluşan bu özel kasabaya uğramayı unutmayın.

    Mayumba Ulusal Parkı, uzaktan kambur balinaları izlerken vücut sörfü yapabileceğiniz büyülü bir yer. Libreville’den ziyade Kongo’ya daha yakın olan Mayumba, adeta dünyanın köşesinde duruyormuşsunuz hissi verir. Buranın asıl sahiplerinin, balinaların ve utangaç kaplumbağaların olduğu söylenir. Yerlilere göre, dikkatlice dinlerseniz atalarının ruhlarını duyabilirsiniz. Mayumba’ya direkt uçuşlar kesintili sürdürülürken tüm yolu karadan gitmek mümkün ancak oldukça uzun bir yolculuk olacağını da eklemeliyiz.

    Gabon’un en ihtişamlı şelalesi olan Kongou’ya gitmek için geleneksel kanolarla ormanın içinden bir yolculuk yapmak eşsiz bir deneyim. Burada yağmur ormanlarında ya da şelalede kamp gezileri organize edebilir ve bir çok başka aktiviteye uygun fiyatlarla katılabilirsiniz.

    Harika bir manzara ve filleri görmek için Reserve de la Lope’u keşfedebilirsiniz. Gorillerin, bufaloların, fillerin bulunduğu bu savanda aynı zamanda dünyadaki en büyük mandril topluluğunu bulabilirsiniz. Burada araçla safari yapma imkanınız var ancak bölgenin belirli bir kısmını görebilirsiniz. Daha yoğun bir deneyim için yürüyerek de safari yapabilirsiniz.

    Ülkenin nüfusunun üçte birinin yaşadığı başkent Libreville tam anlamıyla bir Afrika başkenti sayılmıyor. Petrol Gabon’un en büyük kazanç kaynağı. Kaldırımları, temiz caddeleri, başarılı restoranları ve geniş girişli villalarıyla nerede olduğunuzu bir süreliğine unutabilirsiniz ancak bir süre sonra Libreville’in kalbinin tam bir Afrika kenti gibi attığını keşfedeceksiniz ve kendinizi kalabalıkta kaybedeceksiniz.

    Libreville’in hafta sonu tatili için favori kaçış yeri olan Point Denis’e günübirlik bir ziyaret gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. Sadece kısa bir bot yolculuğu ile gidebilmenize rağmen sanki başkentten çok uzaklardaymış hissi oraya varır varmaz kendini belli ediyor. Burada çok uzun bir kumsal arkasında Pangora Ulusal Parkı ve şık yazlık evler tam bir tatil ambiyansı yaşamanızı sağlıyor. Eğer aşınmış yolu takip edeseniz butik otelleri, sakin restoranları ve su sporları yapabileceğiniz yerleri bulacaksınız. Kasımdan ocak ayına kadar deniz kaplumbağalarını görmeniz bile mümkün.

    Tropikal Ivindo Ulusal Parkı, Gabon ekosisteminin çok önemli bir bölümünü oluşturuyor. Burada çok nadir olan vahşi orman canlılarını kendi doğal ortamlarında gözleme imkanına sahipsiniz. Ormanda bulunan bataklık tüm hayvanları ve orman fillerini adeta bir mıknatıs gibi kendine çekiyor. Burada vahşi yaşam koruma birliği bir araştırma istasyonu inşa etti, böylece gelen ziyaretçiler kolayca çevreyi buradan gözlemleyebiliyor.

    Loango Ulusal Parkı, sıcak buhar olukları, sık ormanlık alan, tuzlu savanlık bölgesi, göletleri ve kilometrelerce uzayan sahiliyle birçok türde canlının yaşam alanı. Burada yaşamını sürdüren hayvanlar arasında sörf yapan hipopotamlar, balinalar, yunuslar ve filler var. Vahşi yaşamı seven gezginler için ömürleri boyunca unutamayacakları bir deneyim olacağı kesin.

    Gabon mutfağı Orta Afrika ve Batı Afrika’daki gibi pirinç ve balık ağırlıklı. Ispanak ve palmiye yağı yemeklerde sık kullanılıyor. Bu kadar sık ormanlara sahip bir ülke, ormandan sağladığı antilop gibi protein kaynaklarını da tüketmiyor diyemeyiz. “Nyembwe”, tütsülenmiş balık ve pirinçten yapılan lezzetli geleneksel yemeklerden biri. En çok içilen içecek ise bira.

    Mayıs ve eylül ayları arası kuru sezon olduğundan ulaşım ve vahşi yaşam gözlemi çok daha kolay oluyor. Temmuz ve eylül, Gabon sahillerinde en çok balinanın görüldüğü zaman. Ekim ve ocak ayları deniz kaplumbağalarının yumurtlamak için sahile geldikleri dönem.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler