Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Fransa'daki Bu Çılgın Yol Günde İki Defa Sular Altında Kayboluyor

    İşte medcezir nedeniyle günde iki kere sular altında kalan, deneyimli gezginleri bile zorlayan bu sıradışı yolun fotoğrafları.

    Passage du Gois isimli bu yol Burnёf Gulf ile Fransa'daki Noirmoutier adasını birbirine bağlıyor. Sadece medcezir zamanları nedeniyle günde iki kere sular altında kalmadan önce birkaç saat bu yolu kullanabilirsiniz. Geri kalan zamanlar bu yol, dalgaların altında kayboluyor. İşte deneyimli gezginleri bile zorlayan bu sıradışı yolun fotoğrafları.

    1701 yılında doğal bir yol anakarayı Noirmoutier'e bağlıyordu. 1840'larda bu iki nokta arasında arabayla ve atlı araçla servis hizmetleri verilmeye başlandı. Günümüzde bu yol 4,15 kilometre uzunluğunda.

    Sıradan bir yol olarak gözükse de bu yol aslında oldukça tehlikeli. Yolun her iki tarafında yolun geçilip geçilmemeye uygun olup olmadığını belirten özel paneller var. Ama buna rağmen birçok gezgin, aniden yükselen sularla boğuşuyor. Bu gibi medcezir aralarına yakalanan kişiler için Passage du Gois boyunca yüksek acil kurtulma kuleleri var. Sulara yakalanan kişi bu kulelere tırmanıp kurtarılana kadar veya sular çekilene kadar bekleyebilir. Ama arabanıza elveda demeniz gerekecek tabi!


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler