Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Falkland Adası

    Savaş ve Penguenler 1982'de, Arjantin tarafından istila edildiğinde Margaret Thatcher'lı Birleşik Krallık, Falklandlar üzerinde kontrol sağlamak için savaşmaya karar verdi.

    Genel Bilgiler

    Savaş ve Penguenler

    1982'de, Arjantin tarafından istila edildiğinde Margaret Thatcher'lı Birleşik Krallık, Falklandlar üzerinde kontrol sağlamak için savaşmaya karar verdi. Bu savaş hiç gerçekleşmeseydi çoğu kişi Falkland Adaları'nın olduğundan bihaber olabilirdi. Böylece Arjantin kıyılarına 480 km uzaklıkta bulunan adalar şu an dünya çapında bir üne sahip.

    Falkland Adaları (ya da Malvina Adaları), İngiliz Denizaşırı Bölgesi'nde Doğu Falkland ve Batı Falkland olmak üzere iki ana adadan ve yüzlerce küçük adadan oluşuyor. İsmi, 1980'lerin başında yapılan kısa süreli savaşlarla anılmasına rağmen, ziyaret edebileceğiniz ilginç bir yer gibi görünüyor. Büyük Antartika seyahatinde ya da tek başına ziyaret edebileceğiniz bir yer. Her iki koşulda da buraya altı farklı türde penguenleri veya diğer vahşi yaşam hayvanlarından: deniz aslanlarını, albatrozları, balinaları görmek için geleceksiniz.

    Adanın keşfedilmeye değer engebeli arazisinin ve tepelerinin yanı sıra, toplamda 3000 nüfuslu Falkland Adaları'nın 2000 yerlisine ev sahipliği yapan başkent Stanley'de vakit geçirebilirsiniz. İngiliz ambiansı ile antika havası olan bu şehirde 1982 tarihli Falkland Adaları Müzesi Liberation Memorial ve İsa Kilisesi Katedrali'ni göreceksiniz. Ve tabii ki Stanley Limanı'nın hoş görüntüsünü.

    Ana giriş, yolcu gemilerinin de uğradığı Mount Pleasant Havalimanı'ndan sağlanmakta. Adada ulaşım tipik 4x4'ler ile sağlanıyor. Eğer adalar üzerinden aktarmalı bir rota seçtiyseniz, çim şeritlere veya uçak pistlerine inen küçük uçaklarla da bu adaya gelebilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler