Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Evlilik Teklifi İçin Dünyadan Romantik Yerler

    Nihayet hayatınızın sonuna kadar beraber yaşlanmak istediğiniz o özel insanı buldunuz. Tebrikler. Evliliğin büyük bir karar olduğunu biliyoruz, daha baştan sizi düşündürüyor. O büyük ve önemli soru nerede ve nasıl sorulacak? İşte en iyi evlilik teklifi fikirleri!

    Seçenekler sonsuz ve her eşin de bildiği gibi bazen yıldızlar öyle bir şekilde denk geliyor ki, o an her şey mükemmel gidiyor. Tabii bazı klasik manzaralar da var, boş bir kumsalda gün batımında, şık bir restoranda mum ışığında yemek yerken yapılan teklifleri hepimiz biliyoruz ve artık o kadar da değişik gelmiyor. Siz klişelerden kaçmaya çalıştıkça liste git gide kısalıyor. Hayatınızdaki en özel anlardan birisinin bu klişe ortamda geçmesini istemezsiniz sanırım?

    İyi bir evlilik teklifi organizasyonu için yaratıcılık çok önemli. Sürprizin önemli parçasını düşünün ya da ikiniz için önemli olan o şehri, o mekanı… Klişelerden kaçın dediysek Paris’i siz yine de es geçmeyin. “Aşıklar Şehri” denmesinin bir sebebi var sonuçta. New York’lu düğün organizatörü Colin Cowie “Işıklar Şehri” ile ilgili “Saat tam gece yarısı 12’yi gösterdiği zaman şehirde her şey sizin için düzenlenmiş gibi görünecek ve büyüye inanamayacaksınız” diyor.

    Sıcak havayı seviyorsanız sizin için de güzel yerlerimiz var. Fiji ya da Hawaii gibi tropik yerler gizli plajları ve uzakta kalan adaları ile sadece baş başa olmak isteyen çiftler için özel alanlar sunuyor. Macera sever çiftler için Afrika mükemmel bir seçenek. Muazzam ova manzarasını balon ile yukarıdan izlemek en güzel evlilik teklifi olacaktır.

    Tabi herkes sadece teklif için bu masrafları fazla bulabilir, asıl büyüyü balayına saklamak isteyebilir. Teklifi daha sade tutmak isteyenler için New York Central Park bu durumda sizin için şehrin en seçkin restoranlarından birinde mum ışığında eşsiz manzara sunuyor.

    Konsept ne olursa olsun yine de evlilik teklifi anı zaman mekan fark etmeksizin romantik olacaktır ama yine de listemize göz atmadan geçmeyin. Yüzüğe de karışmıyoruz artık.

    Pont Neuf, Paris

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547556/640xauto.jpg)

    Romantizm: İki farklı hayatın Paris’te bulunan en eski köprü üzerinde birleşmesinden daha şiirsel bir alegori olabilir mi? Pont Neuf adının anlamı olan "yeni köprü"nün aksine Paris'teki Seine nehri üzerinde bulunan en eski köprüdür ve ilk taş konduğundan beri, yani 1578’den beri aşıkların kavuşma noktasıdır. Köprü en çok gün batımında güzel oluyor, güneş batarken nehrin üzerindeki ışık dansları ve binaların altın rengi size büyüleyecek.

    Maliyet: Mükemmel bir şekilde bedava.

    Waipi’o Vadisi, Hawaii

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547565/640xauto.jpg)

    Romantizm: Waipi'o Vadisi Hawaii Büyük Adasının kuzeydoğu kıyısında yer alıyor ve adını burada gömülü olan eski Hawaii soylularından alıyor. Böyle anlatınca mezarlık gibi olduğunu düşünmeyin, manzaranın güzelliği size aşkı yeniden hissettirecek. Waipio Wayside Inn otelinin sahibi Jacqueline Horne manzarayı şu şekilde anlatıyor: “yamaçlardan görünen tarlalar ve nilüfer çiçekleri ile dolu olan göller, yemyeşil araziler, uzakta görülen yamaçlar ve şelaleler ile dolu bir manzara… Yedi adet nehir vadiyi dolaşarak en sonunda okyanusa varıyor ve arada tarlaları keserek ve göllerle birleşerek mükemmel bir tablo sunuyor.” Bütün bunların yanı sıra manzaranıza en uzun sahile sahip siyah kumlu kumsal da ekleniyor.

    Maliyet: Waipio Wayside Inn otelinde bu kuşbakışı manzara sunan odanın maliyeti $200. Vadiden Na'Alapa Ahırlarına giden yolda 2.5 saatlik seyahat ise $94.

    Big Sur, Kaliforniya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547571/640xauto.jpg)

    Romantizm: Amerika’da bildiğiniz üzere bir kaç tane meşhur yol var, örneğin Route 66. Kaliforniya’da bulunan Carmel’den San Simeon’a uzanan 150 kilometrelik bu yolun şairane manzarasını unutmamak gerekir. Sarp kıyı şeridi, kayalık yamaçları ve bir yanda da Santa Lucia dağları size ve partnerinize eski tarz üstü açılır arabanızla gezerken güzel sürprizler sunacak. Teklif için manzarayı izleyebileceğiniz bir yerde durun ya da o önemli soruyu sormak için yamaç kenarındaki Treebones Resort otele ya da okyanus manzaralı Post Ranch Inn oteline gidene kadar bekleyin.

    Maliyet: Post Ranch Inn otelinde deniz manzaralı odaların başlangıç fiyatı $1450; Treebones Resort otelinde deniz manzaralı odaların başlangıç fiyatı ise $263.

    Pitons, St. Lucia

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547580/640xauto.jpg)

    Romantizm: Pitons olarak bilinen olağanüstü volkanik kalıntılar UNESCO Dünya Mirası listesinde ve Karayipler’de görebileceğiniz en doğal ve çekici manzaralardan biri. Okyanustan neredeyse 1000 metre yüksekte olan ve etrafı ormanlarla çevrili olan bu nokta St. Lucia’nın neredeyse her yerinden görülebiliyor ve evlenmek üzere olan kişilerin ve balayı çiftlerinin oldukça fazla ilgisini çekiyor. İkonik Viceroy Sugar Beach otelinde bir kulübeye yerleşin ve iki zirveyi güzelce izleyebileceğiniz şekilde bir yemek ayarlayın. (Otelin “Nerede Ne Zaman İsterseniz Akşam Yemeği” konsepti var.) Çalışanlar gün batımı manzarası için iki kişilik muazzam bir yemek ayarlayabilir ya da iskelede şampanya içebilirsiniz. Daha fazla gezmek isterseniz ada etrafında gün batımında yapabileceğiniz güzel tekne gezilerini tercih edebilirsiniz.

    Maliyet: Viceroy Sugar Beach otelinde kumsalda bulunan bungalovların fiyatı $1,100 başlıyor. Günbatımı gezintisi ise kişi başı $75.

    Bora Bora, Tahiti

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547586/640xauto.jpg)

    Romantizm: Fransız Polinezyası dünyanın her yerinden aşık çiftleri kendine çekiyor ve çekmekte de çok haklı. Siz su üzerinde bulunan bungalovlarda yapılan evlenme tekliflerini çömezlere bırakın. Günbatımında Bora Bora adacıkları etrafında güzel bir tekne gezintisi size teklif anı için çok daha güzel bir manzara sunacak. Le Meridien Bora Bora oteli çalışanları sizin için bu tekne gezisini ayarlayabilir. Tekneler de ayrıca yerel Polinezya tekneleri olduğu için ortama iyice uyum sağlayacaksınız ve konseptiniz daha da güzelleşecek. Tabi siz şampanya içerken ve Bora Bora’nın ve Otemanu dağının eşsiz manzarasına kendinizi bırakırken görevli mecburen oraya olacak.

    Maliyet: 90 dakikalık özel turların maliyeti yaklaşık olarak $370 (iki adet kokteyl de bu fiyata dahil). Le Meridien Bora Bora otelindeki su üzerinde bulunan bungalovların başlangıç fiyatı ise gecelik $775.

    Venedik, İtalya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547592/640xauto.jpg)

    Romantizm: Dar arnavutkaldırımlı sokakları, zarif binaları, şık gondolları ve tabi ki şehrin kendisi bile aşk için mükemmel bir ortam. Panoramik su manzarası, Doge's Palace ve Piazza San Marco dahil olmak üzere, Giudecca adası her zaman aşıkların özel olarak tercih ettiği bir yer olmuştur. Tam bir Giudecca deneyimi için 15. yüzyıldan kalma bir binada yer alan su kenarında olan Palazzo Vendramin otelinden yerinizi ayırtın. Bu otel süper romantik odaları, rakipsiz gizliliği ve su ve St. Mark's Basin manzarası ile Belmond Hotel Cipriani otelinin bir koludur.

    Maliyet: Vendramin’de su manzaralı bir odanın başlangıç fiyatı $3,910. Daha uygun maliyetli Venedik manzarası istiyorsanız değirmenden otele dönüştürülmüş, mükemmel çatı manzarası olan Hilton Molino Stucky oteli tercih edin. Odaların başlangıç fiyatları $350.

    Central Park, New York

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547601/640xauto.jpg)

    Romantizm: Columbus Kavşağından parka girince Thomas Keller tarafından yapılmış muazzam yemekler ve Per Se Restoran’ı, size Manhattan’da evlilik teklifini yapmanız için gerekli tüm imkanları sunuyor. Hatta böylesine bir restoranda yer ayırtmayı başarabildiğiniz için bile ne kadar “evliliğe uygun” bir insan olduğunuzu ispatlayabilirsiniz. Rezervasyon görevlisi ile konuştuğunuz zaman (en az iki ay önceden yer ayırtmak gerekiyor) şöminenin yanındaki park manzaralı masayı isteyin (gerekirse yalvarın) ve planlarınızı görevliye anlatın. Restoran aklınızdan geçen romantizmi masanıza yansıtmak için elinden geleni yapacaktır.

    Maliyet: Per Se restoranının dokuz tabaklık menüsü istiridyeden havyara mükemmel bir menüleri var ve kişi başı maliyet $325 ve şarap bu fiyata dahil değil. Daha az pahalı bir seçenek isterseniz parkın içindeki girişin yaklaşık $30 olduğu Loeb Boathouse Lakeside Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

    Masai Mara Üzerinde Balon Yolculuğu, Kenya, Afrika

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547604/640xauto.jpg)

    Romantizm: Şimdi gözünüzde canlandırın… Siz ve sevgiliniz bir haftayı safaride geçiriyorsunuz ve Afrika’nın en büyüleyici manzaralarını oldukça yakından keşfediyorsunuz. Şimdi de onu gerçekten şaşırmak istiyorsunuz. Lüks tur şirketi olan Abercrombie & Kent’in Ürün Sorumlusu olan Suzanne Teng size Mara üzerinde bir balon gezintisi ayarlayabilir. “Masai Mara üzerinde süzülürken güneş doğarken ağaçları, ovayı, nehirleri izlemek kadar romantik hiçbir şey yoktur” diyor. Mara’da başlayan ve uzak bir ovada size kahvaltıya götüren yolculuğu tavsiye ediyor.

    Maliyet: Bir saatlik balon turu, daha sonra şampanya ve kahvaltının kişi başı fiyatı $440. Abercrombie & Kent’in Afrika safarisi 10 gün için kişi başı $8,295 (uçak bileti ücreti bu fiyata dahil değil.) Daha uygun bir seçenek isterseniz Güney Afrika’yı sezon dışında yani Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında gezebilirsiniz. Samara Private Game Reserve otelinde, ova manzaralı odaların kişi başı gecelik fiyatı bu aylarda yaklaşık $172 kadar.

    Fiji

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547610/640xauto.jpg)

    Romantizm: Günbatımı manzaraları ve dünya çapında tanınan dalış noktaları ile Fiji aynı zamanda mükemmel romantizm içinde ideal bir kaçış noktası. Takım adaların çoğunda butik oteller mevcut. Örneğin küçük bir ada üzerinde bulunan Royal Davui romantik kaçamaklar için uygun bir yer. Otel Sand Quay’de size şampanyalı piknik ayarlayabilir, Pasifik Okyanusu manzarası, mercan resifleri ile dalgalar ayak izlerini silerken siz de adanın adeta baştan yaratılışına tanıklık edebilirsiniz. (Otel buraya günde sadece bir çift getiriyor.) Bir görevli size oraya bırakıyor ve bir kaç saat sonra almak için geri geliyor. Geldiğinde birinizin parmağında pırlanta yüzük görmeyi bekliyor tabi.

    Maliyet: Royal Davui’da odaların başlangıç fiyatı $1094. Çiftlerin Sand Quay gezisi ise $124, bu fiyata şampanya dahil değil.

    Hyams Sahili, Avustralya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547616/640xauto.jpg)

    Romantizm: Evlilik teklifini kumsalda yapmak istiyorsunuz fakat etraftaki diğer çiftlerle ve insanlarla uğraşmak istemiyorsunuz. Çözüm basit, sadece biraz geniş düşünün. Biraz ileride, Avustralya’nın doğu kıyısında, Sidney’in güneyinde Hyams Kumsalı var. Jervis Koyuna bakan bu kumsal en beyaz kuma sahip olduğu için Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girmiş. Ayrıca burası Avustralya, aşkınızı ilan etmek ve yüzükle taçlandırmak için uygun yer çok fazla.

    Maliyet: Kumsal halk plajı tarzında ve ücretsiz. Hyams Beach Seaside Cottages kulübelerinin en yoğun sezonda gecelik başlangıç fiyatı ise $220.

    Vertigo Restoranı, Bangkok

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547625/640xauto.jpg)

    Romantizm: Çatı katı restoranları ve Vertigo Grill ve Moon Bar ile Bangkok’ta bulunan Banyan Tre otelinin 61. katındaki eski helikopter alanının manzarası inanılmaz. Şehrin ışıkları, manzarası, hafif esinti sizi büyüleyecek. Görevliler sizin planınıza göre çiçek, şarap, özel yemekler gibi isteklerinizi yerine getirebilir. Fakat heyecanlanıp yüzüğü sakın düşürmeyin, mesafe baya var…

    Maliyet: Vertigo Grill ve Moon Bar’da şarap dahil olmak üzere dört tabaklık menü kişi başına yaklaşık olarak $140. Banyan Tree Bangkok “Horizon” odalarının başlangıç fiyatı ise $200.

    Hotel Excelsior, Dubrovnik

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547631/640xauto.jpg)

    Romantizm: Partneriniz şaşırtıcı manzaraları, ortaçağ şehirlerini, Game of Thrones dizisini seviyorsa Dubrovnik’i de kesin sevecektir. Eski şehrin hemen yakınında bulunan Hotel Excelsior’de bir oda ayırtın ve daha sonra güzel duvarlı ve su manzaralı bu şehri gezmeye koyulun. Tavandan yere kadar uzanan pencereleri ile Lokrum manzaralı Penthouse Suite’ine bakın ve bu esnada jakuzinin ve ferah balkonun tadını çıkartın. Romantik Villa Agave’de romantik bir akşam yemeği ayarlayın ve taştan terasta güneş batarken teklifinizi yapın. Bu sırada şehrin binalarına yansıyan güneş ışıkları kendinizi peri masalında gibi hissetmenizi sağlayacak.

    Maliyet: Hotel Excelsior’da suit odanın gecelik yaklaşık ücreti $1,315.

    The Shard, Londra

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547637/640xauto.jpg)

    Romantizm: Eğer Londra sizin için ideal bir şehirse, güzel manzaralı teraslar ve nehirler romantik ortamınız için çok uygun olacaktır. Şehrin ikonik binalarından biri olan The Shard’ın tepesine çıkın ve manzara nefesinizi kessin. Kendinize uygun bir köşe bulun ve tüm Londra ayaklarınızın altındayken teklifinizi yapın. Görevliler teklifinizin eşsiz olması için size yardımcı olacaklardır. Partneriniz “Evet” dedikten sonra kendinize Lanson Champagne Bar’da kutlamalara devam edin.

    Maliyet: The Shard’da manzaraya çıkmanın kişi başı maliyeti $37; şampanya da isterseniz $48.

    Mulia, Bali

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547643/640xauto.jpg)

    Romantizm: Her ne kadar pek çok kişi bu Endonzeya güzelliğini balayı için tercih etse de, Bali kesinlikle evlilik teklifi etmek için de ideal bir yer. Nusa Dua’daki en gözde otellerden biri olan Mulia’da daha fazla romantizm için tepede bulunan özel villa evleri tercih edin. Yüksek duvarlar ile çevrili olan bu villalarda havuz, açık hava duşu ve harika tropik bahçeler bulunuyor. Okyanus ve Hindu tapınağı manzarası ise eşsiz. Ayrıca bu manzaraya kendinizi kaptırıp tekliften sonra burada evlenmek isterseniz otelin havuzun içinde bulunan “yüzen” bir yeri de mevcut.

    Maliyet: Mulia’da bir odalı villanın başlangıç fiyatı $905.

    Prag Kalesinin Altındaki Bahçeler, Çek Cumhuriyeti

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547649/640xauto.jpg)

    Romantizm: Partneriniz kraliyet ailesine layıksa bu ortam tam size göre. Prag’ın güney yamaçlarında yer alan ve UNESCO listesine kayıtlı olan bu kale 17. ve 18. yüzyıla ait. Güney Bahçeleri ise bir kaç yıl önce restore edilerek eski ihtişamlı günlerine kavuştu. İster Prag’ın kırmızı çatılı teras manzarası isterse Pompeii freskleri ile kaplı Rönesans sundurmalarına bakın, burada aşkı daha fazla hissedeceğinize eminim.

    Maliyet: Kaleye giriş kişi başı yaklaşık $14.

    Maya Kalıntıları, Tulum, Meksika

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547655/640xauto.jpg)

    Romantizm: Meksika’nın Yucatan Yarımadası pek çok tarihi alana ev sahipliği yapıyor fakat Tulum’da bulunan Maya Uygarlığına ait kalıntıların ihtişamı bambaşka. Nişan fotoğraflarınız sosyal medyaya büyük ses getirecek, inanın! Karayip Denizi manzaralı yemyeşil tepelerden, Kolomb öncesi uygarlığın müthiş yapısını izleyebilirsiniz. Daha sonra bembeyaz kumlu sahillerde gezip, nişanlı bir çift olarak denizin keyfini sürebilirsiniz.

    Maliyet: Giriş kişi başı yaklaşık $2. Kalabalıktan kaçmak için günün erken saatlerinde gitmenizi tavsiye ederim.

    Winvian Çiftliği, Connecticut

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547664/640xauto.jpg)

    Romantizm: Eğer sizin için romantizm pastoral bir ortamda gezinmek, New England misafirperverliğini görmek ve odun ateşinin yanında güzel bir kadeh şarap içmekse Connecticut'ta Litchfield Tepelerindeki Winvian Çiftliği tam size göre. Farklı mimarisi ve temalı kulübeleri ile burası özel haftasonunuz için adeta biçilmiş kaftan. İçinde şömine ve ağaç bulunan Beaver Lodge, denizfeneri şeklindeki ve ormanın içindeki Maritime ve en meşhuru 1968 Sikorsky Sea King Pelican tipi bir helikopterin içine tasarlanmış Helicopter odası seçeneklerden sadece bir kaçı. Burası hem evlenmek üzere olan, hem de farklı kaçamaklar yapmak isteyen kişileri için ideal.

    Maliyet: Winvian’da kulübelerin fiyatı $499.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler