Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Eski Zelanda Nerede?

    Şu anda Yeni Zelanda olarak bilinen topraklara ayak basan ilk Avrupalı kaşif, Arjantin'in ucunda bir ada olan "Staten Landt'e geldiğini sanmıştı.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12553832/640xauto.jpg)

    Eksi Meksika şu anda Meksika, Old York şu anda York. Peki Eski Zelanda nerede?

    Şu anda Yeni Zelanda olarak bilinen topraklara ayak basan ilk Avrupalı kaşif, Abel Tasman isimli bir Hollandalıydı. Tasman 1640'larda oraya vardığında, Arjantin'in ucunda bir ada olan "Staten Landt'e geldiğini sandı ve adını da öyle koydu (Tasman'ın kafası biraz karışıktı, sonuçta uzun bir yolculuktu).

    Kısa süre sonra Hollandalı haritacılar Hendrik Brouwer ve Joan Blaeu, bu büyük adaların aslında Güney Amerika'nın bir parçası olmadığı fark ettiler ve Blaeu, bu topraklara Hollanda'nın batısındaki kıyı şehri Zeeland'ın adını vererek burayı Nieuw Zeeland olarak adlandırdı. Hollanda'daki kıyı bölgesi Zeeland da adalardan oluşuyor ve isminin anlamı Hollandaca "Deniz arazisi" anlamına geliyor.

    İngiliz James Cook, 1770'lerde Nieuw Zeeland'a üç seyahat yaptı. İlk ziyaretinin amacı, Güney Pasifik'ten Venüs'ün yolunu haritaya dökmekti, ama Cook ve ekibi kayboldu ve kendilerini Tesman'ın ilk ayak basışından sonra Avrupalılar tarafından halen keşfedilmemiş olarak kalan Nieuw Zeeland'da buldular. Cook bölgenin kıyı şeridinin çoğunu haritaya döktü ve bölgenin isminin "New Zealand" şeklinde İngilizce'ye çevirdi.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler