Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Edirne'de Mutlaka Görülmesi Gereken 6 Yer

    Türkiye'nin en güzel şehirlerinden Edirne'de yapılacak kısa bir seyahat, şehri ziyaret eden herkesi mutlu ediyor. Trakya gezisi için Edirne'de gezilecek yerler arasından altısı çok özel.

    Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Edirne; güzel insanları, doğal güzellikleri, ziyarete değer tarihi noktaları ve muhteşem yemekleri ile her zaman mutlu eden bir seyahat destinasyonu. Özellikle İstanbul’da yaşayanlar için şahane bir kaçamak noktası olan Edirne’ye İstanbul’dan birkaç saatte ulaşmak mümkün. Öyle ki Beylikdüzü gibi yerlerde oturanlar için Edirne, trafik sıkışıklığı eklendiğinde Pendik'ten bile daha yakın :)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536096/640xauto.jpg)

    Edirne gezisi sadece İstanbullular için değil, Anadolu’nun diğer illeri ve yurt dışından gelenler için de oldukça keyifli geçecektir. Birkaç kez gittiğimiz bu sınır kentinde, sınırın da etkisiyle Yunan ve Bulgar turist sayısı oldukça fazla. Hatta onların Edirne’nin değerini bizden fazla bildiğini söylememiz mümkün.

    Edirne’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

    1- Selimiye Camii: Tabii ki Edirne gezisi yapıp da, muhteşem Mimar Süleyman’ın ustalık eserini görmemek olmaz. Selimiye Camii, Osmanlı mimarisinin ulaştığı zirve noktası olmakla beraber, aynı zamanda İslam mimarisinin de en özel eserlerinden biri. 6 minaresiyle şehrin birçok noktasından görülen bu eseri hangi gerekçeyle olursa olsun mutlaka ziyaret edin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536105/640xauto.jpg)

    2- Edirne Er Meydanı: Efendim, meşhur yağlı güreşlerimiz Türkiye’nin aslında her yerinde düzenlenmekte. İşte o her yerde düzenlenen güreşlerin, “Şampiyonlar Ligi” de Edirne’de gerçekleşmekte bildiğiniz gibi. Kırkpınar er meydanı, Edirne’de görülmesi gereken yerlerden biri, üstelik etrafında da Adalet Kulesi gibi bir sürü tarihi eser barındırıyor.

    3- Edirne Eski Camii: Ulu Camii adıyla da bilinen bu muazzam eser, bizim Edirne’de en beğendiğimiz yerlerden biri oldu. Absürt bir ifadeyle hat sanatının grafitilerini görebileceğiniz camii bizce (kesfetsene.com) Selimiye Camii’nden daha önemli. Hani önem biçmek haddimiz değil de “şaşırtıcı” bulduğumuzu belirtmekte fayda var. Üstelik avlusundan Selimiye’yi de görüyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536114/640xauto.jpg)

    4- Edirne Uzunköprü: Türkiye’nin en meşhur köprülerinden biri olduğu ve Edirne’nin sembollerinden biri sayıldığı için listeye ekledik, açıkçası gitmeseniz de bir şey kaybetmezsiniz, çünkü bakımsız bir köprü, kötü bir peyzaj düzeni ve oldukça kötü bir koku Uzunköprü gezisi sonrası akılda kalacak şeylerden.

    5- Saraçlar Caddesi: Edirne’nin trafiğe kapalı bu eski caddesi, kentin en canlı yerlerinden. Edirne’de ne yenir sorusuna cevap verdiğimiz birçok mekanı da içinde barındıran cadde, aynı zamanda Edirne gece hayatının da önemli noktalarından. Kesin gezin, biraz vakit ayırın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536120/640xauto.jpg)

    6- Edirne Büyük Sinagog: Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın da sayılı büyük sinagoglarından birisi olan bu dini yapı, vakti zamanında cemaatsizlikten kapanmış olsa da günümüzde müze kalitesinde hizmet veriyor. İbadete açık olsa da, takılan pek olmadığından şimdilik turistik bir merkez diyebileceğimiz eseri görmenizde fayda var. Önceliğiniz olmasın o ayrı.

    Geniş Edirne Gezi Rehberi

    Burada sadece altısını özetlediğimiz kentin birbirinden güzel camileri, köprüleri, hanları, modern yaşamı yansıtan caddeleri ve daha birçok değeri Edirne seyahati yapmak için sizi yola çıkartacak yerlerden.

    Bu altılı yetmedi mi? Edirne’de gezilecek yerlerin tümü, şehrin meşhur festivaller, Edirne’de yemek yenilecek birçok yer ve çok daha fazlası kesfetsene.com ‘un Edirne Gezi Rehberinde. Detaylar şurada: Edirne Gezi Rehberi

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler