Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Edirne'de Gezilecek Yerler

    Edirne ülkemizin tarihi açısından önemi oldukça büyük olan şehirlerden bir tanesi.

    Edirne'yi tarihi ve kültürel anlamda Türkiye'den ve dünyadan pek çok turist her yıl görmeye geliyor. Edirne Romalılar döneminde, dönemin imparatoru Hadrianus tarafından kurulduğu için şehre Hadrianopolis ismi verilmiş. Bu isim Hadrianus'un şehri anlamına geliyor. Daha sonraları bu isim değişerek günümüzdeki Edirne halini aldı.

    Edirne'de gezilecek yerler nelerdir?

    Adalet Kasrı

    Edirne-Adalet-Kasrı

    Osmanlı Dönemi'nden kalan bu önemli kasır, Edirne Sarayı'nın sağlam kalan tek yapısı olma özelliğini taşıyor. Özellikle Kanuni Sultan Süleyman'ın kanunlarını burada yazdırdığının söylenildiği Adalet Kasrı'nı kesinlikle görmelisiniz.

    Selimiye Cami

    selimiye_vy3

    Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" diye adlandırdığı Selimiye Cami, ihtişamlı yapısı ve özel mimarisi ile turistlerin oldukça ilgisini çeken bir eser. Bu yüzden mutlaka Edirne'yi ziyaret edenlerin görmesi ve tarihimizde çok büyük bir önemi olan bu simgeyi ziyaret etmesi tavsiye edilir. Ayrıca bu cami, Edirne'nin de en önemli simgesi diyebiliriz.

    Sarayiçi Balkan Savaşı Şehitliği

    sarayii_balkan_sava_ehitlii_

    Balkan Savaşı sırasında kahramanca vatanını savunan ve şehit olan askerler anısına yapılmış olan Sarayiçi Balkan Savaşı Şehitliği de turistlerin mutlaka ziyaret ettiği yerlerden biri. Sarayiçi Balkan Savaşı Şehitliği, Edirne Balkan Şehitliği olarak da biliniyor. Şehitlik 14 Ocak 1994'de açılmış.

    Kırkpınar Er Meydanı

    unesco-insanligin-somut-olmayan-kultur-mirasi-listesinde-yer-alan

    Bilindiği üzere, Türkiye için önemi çok büyük olan ve ata sporumuz olarak bilinen güreşler, Edirne ili ile özdeşleşmiş. Bu nedenle Edirne'de bulunan Kırkpınar Er Meydanı'nı da mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Belki bir güreş müsabakasına da denk gelebilirsiniz. Kırkpınar Er Meydanı'na 5 dakikalık bir araba mesafesiyle ulaşabilirsiniz.

    Rüstem Paşa Kervansarayı

    rustempasa1

    Mimar Sinan'ın şehirdeki bir diğer görkemli mimari yapısı olan Rüstem Paşa Kervansarayı, Kanuni Sultan Süleyman'ın sadrazamı Rüstem Paşa tarafından 1500'lü yıllarda yaptırılmış. Bu yer, şehir merkezindeki Eski Cami'nin hemen arkasında bulunuyor.

    Edirne'de ne yapılır?

    Edirne oldukça güzel bir kültürü olan bir şehir. Bu nedenle Edirne'nin kültürünü anlayabilecek ve bu kültürü sonuna kadar yaşayabilecek pek çok aktivite yapabilirsiniz. Özellikle eşsiz lezzetteki yemekleri en iyi alternatiflerinizden bir tanesi.

    Ayrıca haziran ayının sonunda başlayıp temmuz ayının sonunda biten Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni de mutlaka izlemenizi öneririz. Bununla birlikte şehirde farklı amaçlarla bulunan pek çok müze de kesinlikle görülmeye değer.

    Eğer Mayıs ayında bu şehire gittiyseniz oldukça eğlenceli olan ve Romanlar'ın yaptığı Kakava Şenlikleri'ne de katılmanızı öneririz.

    Edirne'de nerede kalınır?

    Edirne'de istediğiniz konfora ve farklı bütçelere uygun pek çok otel bulma şansınız var. Bu nedenle hem isteklerinize hem de gezeceğiniz yerlere göre ulaşımına bağlı olarak Edirne'deki otel alternatifleri arasından seçim yapabilirsiniz.

    RYS Hotel

    25348207

    Edirne şehir merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan RYS Hotel, oldukça konforlu ve kaliteli otellerden bir tanesi. Edirne gezinizde konaklama alternatifleriniz arasında bu otel yer alabilir. Otel 1. Murat mahallesinde bulunuyor.

    Efe Hotel Edirne

    38864937 Edirne'de tarihi Kaleiçi semtinde bulunan Efe Hotel Edirne, güzel konumu sayesinde pek çok turistik noktaya kolay bir şekilde ulaşım sağlar. Bu nedenle Edirne'de konaklayabileceğiniz oteller arasında Efe Hotel Edirne'yi de düşünebilirsiniz. Otel Kaleiçi semtinde bulunuyor ve otobüs terminaline de 10 km uzaklıkta.

    Limon Hostel

    50269290 Edirne'de hem uygun fiyatlı hem de konforlu bir konaklama arıyorsanız, hostel mantığında hizmet veren Limon Hostel güzel bir alternatif olabilir. Kaleiçi'nde bulunan bu hostel, Edirne'de gezeceğiniz pek çok turistik noktaya da birkaç kilometre uzaklıkta.

    Edirne'ye nasıl gidilir?

    Edirne'ye maalesef havayolu ile ulaşmanız mümkün değil. Ancak havayolu kullanmak isterseniz, İstanbul üzerinden otobüsler ile şehre ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda genel olarak Edirne'ye ulaşım; özel araç ya da otobüsler ile yapılır.

    Edirne yolu; devlet yolu ve TEM otoyolu üzerinden İstanbul'a bağlanıyor. Eğer aracınızla şehre gidecekseniz bu yollardan birini kullanmalısınız. Aynı zamanda Çanakkale'de Ege'ye bağlanan karayolları üzerinden de şehre ulaşabilirsiniz. Edirne ile İstanbul arası 238, Edirne ile Ankara arası 688 km.

    Edirne'ye ne zaman gidilir?

    Edirne kışın çok soğuk olmayan, yazın da çok sıcak olmayan bir şehir. Bu nedenle her mevsimde rahatça gezebileceğiniz bir şehir olduğundan, dilediğiniz her an Edirne'ye gidebilirsiniz.

    Edirne'de nereden alışveriş yapılır?

    ali_paa_ars

    Edirne'de çarşı ve pazarlardan sevdikleriniz için hediyelik eşya satın alabilirsiniz. Bu konuda özellikle tarihi Selimiye Arastası'nı tavsiye edebiliriz. Edirne'den hediyelik eşya olarak pek çok otantik ürün satın alabilirsiniz. Özellikle el işçiliği konusunda çok değerli eşyalara rastlamanız mümkün.

    Bunun haricinde Ali Paşa Çarşısı da mutlaka alışveriş yapmanız gereken yerlerden. Ayrıca Edirne'den mutlaka Edirne peyniri, kavala kurabiyesi, badem ezmesi, mis sabunu, aynalı süpürge ve aynalı kari alabilirsiniz.

    Edirne'de ne yenir?

    Edirne-Tava-Cigeri

    Edirne'ye gittiğinizde meşhur Edirne tava ciğerini yemenizi tavsiye ederiz. Başka şehirlerden bu önemli ve eşsiz lezzeti yemek için gelen bir sürü insan olduğunu düşündükçe, Edirne ziyaretinizde kesinlikle kaçırılmaz bir lezzet olduğunu söylememiz mümkün.

    Bunun haricinde Osmanlı mutfağının önemli lezzetlerinden olan Mutancana ve Zirva yemeklerini de mutlaka denemenizi öneriyoruz. Tüm bunların üstüne de tatlı olarak kesinlikle Hayrabolu tatlısını yemelisiniz.

    Aydın Tava Ciğer

    2273875_w3ObmZ2GUuYjsdzAtpK5mQpFBXsT5tw1aelnVCjr6Ns

    Edirne'de tava ciğer yiyecekseniz mutlaka en ünlüsünü ve en lezzetlisini tercih etmelisiniz. Bunun için size Aydın Tava Ciğer'i önerebiliriz. Ancak önünde çok fazla sıra olduğunu hatırlatmalıyız. Ciğerci Niyazi Screenshot_5 Eğer tava ciğer yemek için bir başka alternatif arıyorsanız kesinlikle Ciğerci Niyazi'ye gitmenizi öneririz. Gerçekten Edirne'nin meşhur tava ciğerinin lezzetini sonuna kadar alabileceğiniz bir yer. Tatlı Konağı Tatlii konaği(1) Tava ciğerini yedikten sonra şehrin meşhur Hayrabolu Tatlısı'nı denemek için kesinlikle Tatlı Konağı'nı tavsiye ederiz. Gerçekten de çok memnun kalacaksınız.

    Edirne'de hava durumu

    Edirne, sıcak ve ılıman iklimin görüldüğü bir şehir. Şehirde kurak aylarda bile yağış görülür. Şehrin yıllık ortalama sıcaklığı 13,5 derece. En sıcak ay olan temmuz ayında sıcaklık 23,8 dereceye yükselir. En soğuk ay olan ocak ayında ise sıcaklık 2,8 dereceye düşer.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler