Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Edinburgh

    Kaleler ve barlar şehri Edinburgh, İskoçya'nın başkentidir.

    Genel Bilgiler

    Kaleler ve barlar şehri

    Edinburgh, İskoçya'nın başkentidir. Glasgow’un cesur, Edinburgh’un sofistike olduğu kabul edilir

    1. yüzyıldan kalan Edinburgh Kalesi ve çevresindeki eski şehir, şehrin ana çekim merkezidir
      Ama kaleler, müzeler ve anıtların yanı sıra şehir alışveriş ve parti yapmak(!) için de harikadır

    Edinburgh, cesur olarak bilinen Glasgow’a kıyasla sofistike bir şehirdir, hatta bazıları tarafından biraz züppe bile bulunur. Ama basmakalıp önyargılar kimin umurunda? Onun yerine Edinburgh’un ziyaretçilerine kültür ve gece hayatı, alışveriş imkânı ve tarihi mekânları eski ve yeniyi buluşturan büyüleyici bir atmosferde sunduğunu vurgulamak gerekir. Tüm bu nedenlerle, ziyaret edilmesi gereken şehirler listeniz İskoçya, İngiltere ve hatta Avrupa'yı kapsasa bile Edinburgh bu listenin üst sıralarında yer almalı.

    Şehir manzarasına yukarıdan hükmeden Edinburgh Kalesi, görülmesi gereken pek çok yer arasında söz etmeden yapamayacağımız en önemlisidir. Bu güne kadar mükemmel durumunu koruyan ve Castle Rock üstünde yer alan kalenin tarihi 11. yüzyıla dayanır. Şehrin en önemli çekim merkezi olan kalenin geçmişi hakkında detaylı bilgi almak isterseniz rehberli bir tur yaptığınıza kesinlikle pişman olmazsınız.

    Tarihsel mekânlar söz konusu olduğunda ziyaretçilere etkileyen tek şey kale değil. Bütün eski şehir merkezi (18. yüzyılın "yeni şehri" dahil) Edinburgh Kalesi’nden aşağıya uzanan dar sokakları ile bir açık hava müzesi ve UNESCO alanıdır. Burada Aziz Giles Katedrali, İskoç Parlamentosu ve Mary King's Close gibi görülmesi gerek yerleri bulursunuz.

    Edinburgh’da ziyaret edebilecek diğer pek çok müze, anıt, bahçe ve kale olduğu için şehirde birkaç gününüzü geçirebilirsiniz. Ancak Edinburgh tarihi kalıntılardan ibaret değil, bu yüzden de yazıyı alışveriş yapabileceğiniz (yeni şehir merkezinde Princes Street’e gidin) ve gece boyunca içip eğlenebileceğiniz bir yer olduğunu belirterek bitiriyoruz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler