Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Duşanbe

    Tacik Başkenti Duşanbe, Tacikistan’ın başkenti.

    Genel Bilgiler

    Tacik Başkenti

    Duşanbe, Tacikistan’ın başkenti. Ülkenin en batı ucunda ve Özbekistan sınırına yakın bir konumda olan Duşanbe, Varzob ve Kofarnihon Nehirleri'nin kesişme noktasında yer alıyor.

    Duşanbe, kelime anlamı olarak “pazartesi” anlamına gelir. Orjinalinde burada kurulan pazar yerinin, pazartesi günleri açılmasından dolayı, şehre bu isim verilmiş. Duşanbe’nin geçmiş tarihi çok uzun ve derin değil. Bu şehrin esas kalkınma süreci, 1929 yılında, Tacik Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin oluşturulmasından sonra henüz küçük bir kasaba durumundayken başlamış. Duşanbe’nin adı, yaklaşık 30 yıl süreyle Stalinabad olarak değiştirilmiş. Şehir, bu dönem içinde, pamuk ve ipek üretim merkezi ünü elde ederek büyümüş.

    Şehir olarak tarihi eksik olduğundan burada çok fazla bir şey görmeyi beklemeyin. Muazzam İsmail Samani Heykeli gibi bazı ilginç yerler var. Tacik milletinin babası olarak kabul edilen İsmail Samani 10. yüzyılda yaşamış. Ayrıca, şehrin bazı camilerinin yanı sıra Tacikistan Ulusal Müzesi, bazı parkları ve bahçeleri, şehrin gezilecek diğer yerlerini oluşturuyor. Nispeten bilinmeyen bu yerde günlük hayatın bir görüntüsünü yakalamak için buraya gelmek isteyeceksiniz.

    Bunların dışında, şehrin içinde sıklıkla karşınıza çıkacak olan çay evlerinde, yöresel çay ve tatlıların tadına bakabilirsiniz. Ya da, taze sebze ve meyveler satın almak için, şehrin pazarlarına gidebilirsiniz veya sadece şehrin sokaklarında dolaşarak, yöresel kıyafetleri ile gezen insanları gözlemleyip, çeşitli fotoğraflar çekilebilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler