Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyayı İyileştirme Amacıyla Tıbbi Kenevir Yetiştiren Rahibeler

    Tıbbi kenevir ekip yetiştiren ve hasat eden Merced, Kaliforniyalı rahibeler Kate ve Darcy ile tanışın. Tıbbi tedavi markalarına The Sister of the Valley ismini veren, Katolik ya da geleneksel şekilde dindar olmayan bu rahibeler, tüm ilaçları ayın hareketlerini izleyerek “ruhani bir ortamda” hazırlıyorlar. Keneviri uyuşturucu endüstrisinden ziyade tedavi endüstrisine dönüştürmeyi umuyorlar.

    İkili, manastırlarının garajında kenevir yetiştirip daha sonra mutfakta ağrı kesici olarak kullanılmak üzere cannabidiol (CBD)* merhem, tentür ve yağlar üretiyor. Sundukları ürünler, sırt ağrısından akşamdan kalmalığa (hangover) ve migrene kadar her şeyi tedavi ediyor ve ihtiyacı olanlara gönderilmeden önce her kavanoza veya şişeye dua okunuyor. Geçen yıl bu işe başladıklarından beri rahibelerin tedavileri, son zamanlarda medyanın da ilgisiyle kendi internet sitelerinde ve Etsy**’de yok satarak ne kadar popüler olduğunu kanıtladı.

    Fakat geçen yıl Mart ayında (Tıbbi kenevirin bölgede ilk yasal oluşundan 19 yıl sonra), bu milyar dolarlık endüstriyi düzenlemek için yürürlüğe koyulan yeni Kaliforniya kenevir yasasıyla bu oluşum tehdit altında. Rahibeler şimdilerde çeşitli kampanyalarla meclisin tıbbi kenevir yetiştirmeyi yasaklama planlarına karşı savaşıyor.

    56 yaşındaki Rahibe Kate, bu yasağın tüm vatandaşların isteğine karşı olduğu için ahlak dışı ve adaletsiz olduğunu, bu yüzden de yasağı tanımadığını söylerken Rahibe Darcy ise Tanrı’nın hediyesi olan bir şeye insanların olumsuz yaklaşımının sinir bozucu olduğunu söyledi. 200’den fazla kişi şehir meclisinin bu yasayı çıkarmaması için bir araya gelse de çabalar sonuçsuz kaldı.

    Daha fazla bilgi için Facebook sayfalarını buradan ziyaret edebilirsiniz.

    *CBD: Kenevirde bulunan aktif bileşenlerden biridir.Tıbbi özellikleriyle değerlidir ve psikoaktif değildir.

    **Etsy: El yapımı ürünlerin alınıp satıldığı ticari bir website

    Gaia Dergi'ye ait daha fazla içerik için buradan.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler