Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın ilk akıl hastanesi Nevşehir'de ortaya çıktı

    Dünyanın ilk akıl hastanesinin Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki yer altı şehrinde kurulduğu ortaya çıktı. Derinkuyu aynı zamanda Kapadokya'nın yer altı şehirlerinden en büyüğü olma özelliği taşıyor...

    Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan ve bu adla anılan yer altı şehri, Kapadokya bölgesinin en büyük antik yerleşimlerinden biri olma özelliği taşıyor. Dünyanın en büyük yer altı kentlerinden biri olan Derinkuyu, her yıl turistler tarafından da büyük ilgi görmekte.

    Derinkuyu'da yerleşimlerin milattan önce 3000 yılına dayandığı düşünülüyor. Bölgede insan yerleşimine dair ilk kalıntıların tarihlendiği zaman olan beş bin yıl öncesinden itibaren Derinkuyu farklı toplulukların barındığı bir sığınak olmuş.

    Bölgede yaşayanların aktardıklarına göre 1830'lu yıllara kadar Derinkuyu'da herkes yer altı kentlerinde ikamet ediyordu. Bugün kullanılan Derinkuyu adının yer altında bulunan ve 60 metre derinlikteki su kaynaklarından geldiği biliniyor.

    Derinkuyu'da bulunan antik bir manastırda yapılan araştırmalar buranın geçmişte akıl hastalarının iyileştirilmesinde de kullanıldığı görüşünün ağırlık kazanmasına neden oldu. Eldeki bulgular manstırdaki odaların bir zamanlar akıl hastalarını tedavi etmek amacıyla kullanıldığını ortaya çıkarıyor.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler