Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın görmeye değer en ünlü yapıları

    Dünyanın en ünlü yapıları seyahat etmeyi seven kişiler için vazgeçilmez kültürel gezi fırsatları sunuyor. UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde de bulunan yapılar benzersiz hikayeleriyle ve ihtişamlı görünüşleri sayesinde dünyaca üne kavuşuyor.

    Her biri ziyaretçilerini ihtişamıyla kendisine hayran bırakıyor

    Turistlerin en çok görmek istediği dünyaca ünlü yapılar hem hikayeleriyle hem de ihtişamlı görüntüleriyle milyonların ilgisini çekmeyi başarıyor. Dünyaca üne kavuşan yapılar sadece eski tarihten inşa edilmiş olanları göre değil son dönemde inşa edilenleri de bünyesinde barındırıyor. Hatta bazı yapılar bulunduğu ülkeyi üne dahi kavuşturabiliyor. Öyle ki binlerce turist sadece yapıyı görmek için o ülkeyi, o şehri ziyaret edebiliyor. Peki bu yapılar hangileri? İşte dünyaca üne kavuşmuş yapılardan en bilinen 10 tanesi...

    TAC MAHAL, HİNDİSTAN

    Hindistan'ın Agra kentinde bulunan Tac Mahal, büyük bir aşktan geriye kalan en güzel miras. Şah Cihan tarafından 16. yüzyılda, hayatını kaybeden eşi Mümtaz Mahal için yaptırılan yapı, yüzyıllardır aşkın mabedi olarak anılmakta.

    PİRAMİTLER, MISIR

    Kahire yakınlarındaki piramitler, Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olmasının yanı sıra Mısır'ın da en önemli tarihi mirasları arasında yer almakta. 4500 yıl önce inşa edilmeye başlanan Keops, Kefren ve Mikerinos Piramitleri'nin yapımı günümüzde dahi gizemini korumakta.

    BURJ KHALIFA, BAE

    Dubai'de bulunan Burj khalifa, dünyanın en yüksek binası olma özelliği taşıyor. Yapımı altı yıl süren ve 2010'da açılan gökdelen tam 824 metre yüksekliğe sahip. Burj Khalifa ya da Türkçeleştirilmiş haliyle Burç Halife, Dubai'nin en önemli simgesi konumunda.

    BRASILIA KATEDRALİ, BREZİLYA

    Brezilya'nın planlı şehirleşme örneği olarak geçtiğimiz yüzyılda inşa edilmeye başlanan başkenti Brasilia'daki bu yenilikçi katedral, hem kentin hem de ülkenin simgesi konumunda.

    THE SHARD, İNGİLTERE

    Londra'da, Thames nehrinin güney yakasında bulunan The Shard, son yıllarda kentte sayısı hızla artan gökdelenlerden yalnızca biri. 306 metre yüksekliğe sahip olan bina 2013 yılından beri kullanılıyor.

    CASA MİLA, İSPANYA

    Barcelona'da bulunan Casa Milla, ünlü mimar Gaudi'nin kentte bıraktığı izlerden yalnızca biri. Güney Amerika'da edindiği servetin ardından Jose Guardiola tarafından yaptırılan ve inşaatı 1910'da tamamlanan Casa Mila, halk arasında taş ocağı olarak da anılmakta.

    NOTRE DAME DE PARİS, FRANSA

    Paris'in simgelerinden biri olan Notre Dame de Paris,, aynı zamanda kentin sıfır noktası olarak kabul ediliyor. Yani tüm kilometre hesaplarında başlangıç olarak Notre Dame de Paris yer almakta. İnşaası 10 yılı aşkın bir süre devam eden ve 1345'te tamamlanan katedral, Fransız krallarının taç giyme merasimlerine de ev sahipliği yapmaktaydı.

    SYDNEY OPERA BİNASI, AVUSTRALYA

    "Sydney'i dünya kamuoyuna duyuran ve ona şöhret kazandıran yapı hangisidir?" diye sorsak cevabı kesinlikle Sydney Opera Binası olur. Danimarkalı mimar Jorn Utzon tarafından tasarlanan 5532 koltuk kapasiteli Opera Evi, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alır.

    KOLEZYUM, İTALYA

    Tarihin gördüğü en önemli imparatorluklardan biri olan Roma'dan günümüze kalan en önemli yapılardan biri kuşkusuz Kolezyum'dur. Gladyatörlerin savaştığı, birçok yarışın gerçekleştiği Kolezyum, kanlı ayaklanmalara da sahne olmuştur.

    AYASOFYA, TÜRKİYE

    "Kutsal Bilgelik" anlamına gelen Ayasofya, insanlık tarihinin en önemli ve simgesel yapılarından biridir. Miletli İsidoros ve Trallesli Anthemius tarafından inşa edilen Ayasoya 537'de ibadete açıldı. Nika Ayaklanması'nın bastırılması şerefine İmparator Justinianus'un inşa ettirdiği yapı, İstanbul'un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilmişti. Mimar Sinan'ın güçlendirme çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşan yapı müze olarak ziyaretçilerini ağırlamakta.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler