Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En Zengin, En Mutlu ve En Az Suç İşlenen Ülkeleri

    Londra'da yapılan bir araştırmada dünya üzerindeki her ülkeye 8 kategoride puan verilerek en sağlıklı, en zengin ve en az suç işlenen ülkeler ayrıntılı olarak açıklandı. Bu 8 kategorinin tamamı ise: Ekonomi, girişimcilik & fırsat, yönetim, eğitim, sağlık, güvenlik, kişisel özgürlükler ve sosyal sermaye.

    Norveç yaşanılacak yer

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543695/640xauto.jpg)

    Bu İskandinav ülkesi ekonomide dördüncü, girişimcilikte beşinci, yönetimde sekizinci, eğitimde beşinci, sağlıkta dördüncü, güvenlikte sekizinci, kişisel özgürlüklerde üçüncü ve sosyal sermayede ikinci oldu. Bunun anlamı: Oradan çok hoşlanabilir ve orada yaşamak isteyebilirsiniz.

    Birleşik Devletler giderek daha tehlikeli hale geliyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543698/640xauto.jpg)

    Amerika, hiçbir zaman en az suç işlenen ülkeler listesinin başlarında olmadı ancak, güvenlik endeksinde geçen yılki sıralaması olan 31’den 33’e geriledi. Şiddetin çoğu, devlet destekli siyasal şiddetten kaynaklanıyor. Daha iyi anlaşılabilmesi için: Uluslararası Af Örgütü, siyasal şiddet konusunda Amerika’nın Suudi Arabistan ile aynı seviyede olduğunu raporladı.

    Ve sadece Birleşik Devletler değil...

    Bu rapor gösteriyor ki dünya genelinde (Avrupa hariç) güvenlik endeksi konusunda göze çarpan bir gerileme var. Bu durum artan gerilime, şiddete ve yurdunu terk etmek zorunda kalan insanlara bağlanıyor.

    Endonezya diğer bütün ülkelerden daha hızlı zenginleşiyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543701/640xauto.jpg)

    Son yedi yılda refah endeksinde Endonezya, ekonomi ve girişimcilik & fırsat endeksleri konusunda attığı sağlıklı adımlar sayesinde 21 sıra birden yükseldi. Kişi başına düşen gayri safi milli gelirin başlangıç maliyetleri yüzde 26’dan, yüzde 21.1’e düştü. Bu da demek oluyor ki; Endonezya'da yeni bir girişimde bulunmak, geçmiş yıllara oranla çok daha az riskli. Hayat standartlarından memnun olan insanların yüzdesi, yüzde 63’den yüzde 71’e çıktı. Bu da bazı şeylerin iyiye gittiğinin en açık göstergesi.

    Kanada dünyadaki en özgür ülke

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543704/640xauto.jpg)

    Kanada, kişisel özgürlükler endeksinde bir numara olmasının yanı sıra, göçmenlere de en fazla tolerans gösteren ülke. Vatandaşların yüzde 92’si, Kanada’nın yabancılar için muhteşem bir ülke olduğunu söylüyor. Bu ülke aynı zamanda etnik azınlıklar konusunda en toleranslı ülkeler arasında beşinci sırada. Ziyaret etmek için iyi bir yer gibi görünüyor, değil mi?

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler