Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En Ünlü Yapıları

    Hanlar, saraylar ve köprüler... Hepsi birbirinden güzel 11 mimari yapıyla ufkunuz genişlesin istedik!

    1. Wat Rong Khun Tapınağı (Beyaz Tapınak) - Tayland

    Tayland'da bulunan tapınak, adından da anlaşılacağı gibi tamamen beyaz malzeme ve cam ile inşa edilmiştir. Buda'nın saflığını ve ışığını temsil eder. Asıl mimarı ise ülkenin en ünlü sanatkarlarından, ressam ve heykeltraş Chalermchai Kositpipat'tır.

    1. Nasır El-Mülk Cami (Pembe Cami) - Şiraz, İran

    İran'ın Şiraz kentinde bulunan geleneksel cami, Mirza Hasan Ali Nasır el-Mülk'ün emri ile 1876'da inşa edilmeye başlanmıştır. 1876'da başlayan inşası 1888 yılında tamamlanmış ve kullanılan renkli camlar camiyi dünyanın en renkli camilerinden biri yapmıştır.

    1. Golden Gate Köprüsü (Altın Kapı Köprüsü) - Kaliforniya, San Francisco Körfezi

    Şu anda dünyadaki en uzun yedinci asma köprüdür. Körfeze köprü yapılması fikri 1872 yılına dayanır. Ancak feribot kapasitelerinin sınıra dayandığı 1920'li yıllara kadar o yıllarda yapılan taslaklara el sürülmedi. Köprünün yapımı 5 Ocak 1933-27 Mayıs 1937 tarihleri arasında, tartışmalı baş mühendis Josef B. Strauss'un yönetiminde gerçekleştirildi.

    1. Macaristan Parlamento Binası - Budapeşte

    Macaristan'ın meclisine ev sahipliği yapan binadır. Şu anda Macaristan'ın en büyük binasıdır. Macarca ''orszaghaz'' olarak bilinir.

    1. Vasco da Gama Köprüsü - Portekiz

    Tejo Nehri'nin üzerindeki diğer büyük köprü olan 25 Nisan Köprüsü'nün yükünü hafifletmek için planlanmıştır. 1998 yılında Portekizli kaşif Vasco da Gama'nın Hindistan'a deniz yoluyla gitmesinin 500. yılı anısına düzenlenen Expo 98 fuarı öncesi 29 Mart 1998 tarihinde açılmıştır

    1. Şeyh Zayed Camii - Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri

    Şeyh Zayed Bin Nahyan son zamanlar yerküre üzerinde yapılmış en şatafatlı camilerden birisi olma özelliğine sahip. Caminin resmi bir ismi var ama yerliler camiye kısaca ‘Büyük Cami’ diyorlar. Camiyi eşsiz kılan diğer bir özelliği ise 24 ayar saf altın ve binlerce dünyaca ünlü ‘Swarowski’ kristalinden elde edilmiş olan avizeleri.

    1. Santorini, Yunanistan

    Santoron adası Akdeniz'in en çok rağbet gören turistik bölgelerinden biridir. Adada bulunan yerleşkeler insanı büyüler. Bu adada fotoğraf çektiğinizde sanki çizilmiş bir resme bakıyormuş gibi hissedersiniz.

    1. New York Binaları - Amerika Birleşik Devletleri

    800'lerin sonları, 1900'lerin başlarında, diğer dünya ülkeleri açlık ve savaşlarla boğuşurken teknolojiye yatırım yaparak hala dimdik ayakta duran köprü ve binalar inşa edip kendisi dışındaki topluluklara hatırı sayılır bir fark atan ABD, o yıllarda elde ettiği -tabiri caizse- bu averaj farkını halen kullanmakta. bulutlara merdiven dayamış dünyaca ünlü New York binaları görülmeye değer!

    1. Alexandre III Köprüsü - Paris, Fransa

    Pont Alexandre III, Art Nouveau tarzında yapılmış lambaları, melekleri, kanatlı atlarlardan oluşan süsleriyle Paris‘in en güzel köprüsü. 1896 ile 1900 yılları arasında evrensel sergi için açılmış ve adını 1896 yılında temelini atan çar III. Alexandr‘dan (II. Nikolay‘ın babası) alan köprü 19. yydan kalan çok güzel bir mühendislik ürünüdür.

    1. Rüstem Paşa Camii - İstanbul

    Rüstem Paşa Camisi, 1561 yılında Kanuni Sultan Süleyman'ın vezirlerinden Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan'a Tahtakale, Hasırcılar Çarşısı içine yaptırıldı. Caminin yerinde önce Halil Efendi Mescidi vardı. Bu mescidin yeri çukurda kaldığı için Mimar Sinan, mescidin altına dükkânlar yaparak bir subasman meydana getirdi. Rüstem Paşa Camii, mescidin yerinde kuruldu.

    1. Burç Halife - Birleşik Arap Emirlikleri

    Dubai'de inşası 4 Ocak 2010 tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir.2009 yazında Burç Halife inşaat aşamasındayken The Amazing Race 15 yarışmacıları yapının 120. katını ziyaret etmişlerdir. The Amazing Race Australia yarışmasının ikinci sezonunda ise binanın helikopter pisti durak yeri olarak kullanılmıştır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler