Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En Mutlu Ülkesi Bu Yıl Da Değişmedi

    WIN/Uluslar arası Kamuoyu Araştırmaları Birliği’nin (WIN/Gallup International Association) yılda bir kez gerçekleştirdiği yıl sonu küresel anketine ilişkin sonuçlar açıklandı; dünyanın en mutlu ülkesi KOLOMBİYA seçildi!

    Sonuçları geçtiğimiz Perşembe günü açıklanan bu anket, Eylül 2015 ile Aralık 2015 tarihleri arasında dünya genelinde 68 ülkeden 66,040 kişi tarafından oylandı ve katılımcılara şu soru soruldu: Genel olarak yaşantınızı nasıl nitelendirirsiniz? (çok mutlu, mutlu, ne mutlu ne mutsuz, mutsuz, çok mutsuz)

    Ankete göre, oylamaya katılan Kolombiyalılar'ın %87’si mutlu olduklarını belirtirken, sadece %2’si mutsuz olduğunu belirtmiş. Bu sonuç Kolombiyalılar'a, dünya genelindeki ortalamanın 20 puan üzerinde ve ABD'deki skorun neredeyse iki katı olan yüzde 85 oranında “net mutluluk skoru” kazandırmıştır.

    Peki, Kolombiya’nın mutluluk sırrı nedir? Ne de olsa Kolombiya ilk kez liste başında yer almıyor. Yapılan bu anket bazı ülkelerin diğerlerine göre neden daha mutlu (ya da daha iyimser veya umutlu) olduğuna ilişkin detaylara girmemiş olsa da, Kolombiya’nın mutluluk sıralamasında zirveyi çekmesiyle ilgili bir takım fikirlerimiz mevcut.

    İşte Kolombiya’nın dünyadaki en mutlu ülke olduğunu bize düşündüren nedenler:

    Harika konumu

    Güney Amerika kıtasının uç kısmında yer alan Kolombiya’nın sahip olduğu bu konum, kendi halkına ve ülkeye gelen turistlere hem Atlantik Okyanusu’na (Karayip Denizi) hem de Pasifik Okyanusu’na benzersiz bir ulaşım imkânı sağlıyor. Meşhur tropik sahillerinin dışında bu ülke, ziyaretçilerine Amazon yağmur ormanlarını keşfetme, Andes veya Sierra Nevada dağlarına tırmanma, tropik arazilerde gezme, Tatacoa Çölü’nde yürüme ve daha birçok şeyi gerçekleştirme şansı sunuyor.

    Futbol aşkı

    Futbol aşkıyla yanıp tutuşan Kolombiyalılar, iyi bir futbol maçında kaynaşma fırsatını pek kaçırmazlar. İster La Selección Colombia kutlaması olsun, ister Kolombiya’nın milli takım oyuncularına ve Real Madrid’in yıldız oyuncusu James Rodríguez’e tezahürat amaçlı olsun, Kolombiyalılar sarı, mavi ve kırmızı formalarını gururla üzerinde taşır.

    İnanılmaz iklimi

    Birçok kişi tarafından bu ülke Ekvator’a yakın olması sebebiyle tropik bir cennet olarak bilinirken, sahip olduğu zengin ekosistem muhtemelen değişik iklim bölgelerinden (yağmur ormanı, savan, bozkır, çöl, dağ iklimi, vs.) kaynaklanıyor. Yıl boyunca hiçbir belirgin mevsimsel değişim yaşanmaz ve Kolombiya’nın sıcaklığı rakıma ve yağışa göre değişiklik gösterir. Tüm bunların arasında en iyi özelliği ise ülkenin yaklaşık %86’sında tropik iklim görülmesi olup güneşli bir cenneti ziyaret etmek isteyenlerce bilinmekte ve istenilmektedir.

    İki kelime: Kolombiya kahvesi

    Ah evet, Kolombiya denildiğinde akla gelen bir şey varsa, o da taze çekilmiş enfes kahvedir. Ülkenin Caldas, Risaralda ve Quindio departmanları içerisinde yer alan “Triángulo del Café” olarak da bilinen “Eje Cafetero” (Colombian Coffee-Growers Axis), birçok kişi tarafından dünyadaki en iyi kahvenin anavatanı olarak görülmektedir. Kolombiya Milli Kahve Üreticileri Federasyonu’nu temsil eden Juan Valdez isimli şahsın, aslında gerçek bir kişi olmaması ilginçtir. Ülke dışında yaygın biçimde sözü geçen panço giymiş bu kurgusal karakter, sadece Kolombiyalı kahve çiftçilerini betimlemek amacıyla kullanılır. ( “Bruce Almighty” sahnesini hatırlayın).

    Lezzetli yemekler

    Ajíaco, Sancocho, Bandeja Paisa ve Mojarra, Kolombiyalılar'ın “Ciclovías” adını verdikleri bisiklet yollarında hafta sonları egzersiz yapmalarını gerektiren sebepleri oluşturabilir. Kokusu ülkenin dört bir yanına yayılan enfes yahnileriyle, Kolombiyalıların gastronomik ihtişamdan geri kalır yanları pek yoktur. Ülkede tüketilen temel gıda ürünleri kırmızı barbunya, pirinç, arepa, empanada ve plantain adı verilen bir muz çeşididir. Ancak tabaktaki her şeyi bitirdiğinizde, sakın tatlı yemeyi unutmayın! İncirli veya gofretli Arequipe (karamele benzeyen bir ezme) en sevilen tatlılardan birisi olmakla birlikte Arroz con Leche adı verilen bir sütlaç çeşidi ya da buñuelos adı verilen bir tür peynirli börekle de tabağınızı süsleyebilirsiniz. Aşağıda Pandeja Paisa’nın resmini görüyorsunuz.

    Bogota’nın bisiklet yolları

    1974 yılından beri pazar günleri ve milli bayramlarda ülkenin başkentinde genellikle yoğun trafiğin bulunduğu yollar kapatılarak Bogotalılar'a yürüyüş, koşu, bisiklete binme, patenle kayma, ip atlama, dans etme gibi aktiviteleri gerçekleştirme şansı verilir. Diğer bir deyişle, sabah saat 7’den öğleden sonra saat 2’ye kadar Kolombiyalı aileler ve turistler, yaklaşık 120 kilometrelik asfalt yolu eğlence alanı olarak kullanır. Ülkenin başkenti olan Bogota, Latin Amerika’nın en işlek bisiklet yolu ağına sahip olup aynı zamanda dünya genelinde birinciliği elde etmeye aday konumdadır.

    Dinlenmeye verilen önem

    Kolombiya, Arjantin’den sonra milli bayramların sayısı bakımından dünyada ikinci sırayı almaktadır. 18 resmi tatil ve ortalama 15 gün ücretli izine bakılacak olursa, bu Güney Amerika ülkesinin dinlenmeye değer verdiği açıktır. Bir karşılaştırma yapacak olursak, ABD’nde 10 resmi tatil ve yaklaşık 10 gün ücretli izin bulunur. Kolombiyalılar'ın birçoğu, aileleri ve arkadaşları ile birlikte ülkeyi gezerek “puentes festivos” olarak da bilinen uzun hafta sonlarının tadını çıkarmaktadır.

    Güzel kadınlar

    Kolombiya’nın en iyi bilinen hazinelerinden birisinin kadınlar (hatta oldukça güzel kadınlar) olduğu büyük bir sır değil. Elbette güzellik kavramı bakan göze göre değişir ancak ister Kâinat Güzeli isterse küçük ekranlarda olsun, Sofia Vergara, Shakira, Danna Garcia ve Ariadna Gutierrez gibi Kolombiyalı bayanların her zaman baş döndürücü bir güzelliğe sahip oldukları kesindir.

    Festivaller, festivaller, festivaller

    Kutlama yapmanız için şaşırtıcı bir biyolojik ve etnik çeşitliliğe sahip olmanız yeterli değil. Kolombiya dünyanın en büyük tiyatrosuna (Festival Iberoamericano), salsa festivaline ve Çiçek Töreni’ne sahiptir. Bu ülke ayrıca, dünyanın en büyük ikinci karnavalına da ev sahipliği yapıyor.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler