Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En İyi Restoranlarından Noma

    Dünyanın en iyi restoranları arasında gösterilen Noma, bu haftadan itibaren Nisan’a kadar Sydney’de, Barangaroo’da pop-up açıyor!

    Hazırlayan: Zeynep Erekli

    Fotoğraflar: Jason Loucas

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454439/640xauto.jpg)

    Nordik topraklarda, ormanlarda otları eşeleyerek malzeme bulan ve deneyler yaparak ilerici fikirlerle ortaya çıkan Danimarkalı René Redzepi, son 10 yıldır, dünya gastronomi sahnesinin en önemli isimlerinden biri. Kopenhag’daki iki Michelin yıldızlı restoranı Noma, açıldığı 2003’ten itibaren dünyanın en iyi restoranları arasında gösteriliyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454442/640xauto.jpg)

    2016'nın ilk büyük haberlerinden biri ise Noma serüveninin Güney Pasifik'te devam edecek olması! Sydney’in kuzeyinde yeni yapılan Barangaroo bölgesi, bugünden itibaren Noma’nın pop-up restoranına ev sahipliği yapacak. 2 Nisan’a kadar bu noktada, Avustralya'nın başka coğrafyalarda bulunmayan malzemeleriyle harikalar yaratacak olan Redzepi ve ekibi, pazar ve pazartesi hariç haftanın her günü öğle ve akşam yemeği sunacak. Noma’nın standardı olan set menüler, kişi başı 485 Avustralya Doları.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454445/640xauto.jpg)

    “Noma’nın suyla olan ilişkisi her zaman kuvvetli oldu. Kopenhag’da su kenarında konumlanan restoran, burada da Sydney limanında, Barangaroo bölgesinde suyun hemen yanı başında. Dünyanın başka bir ucunda bile olsak, limanda olmak beni evimde hissettiriyor.” diyor Redzepi.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454448/640xauto.jpg)

    Noma Australia’nın bir özelliği de Avustralyalı genç şeflere mutfağını açmış olması. Noma’nın Sydney’de olduğu 10 hafta boyunca, bir Noma geleneği olarak stajyer şefleri kabul edecek. Noma’da staj yapmış genç şef ve garsonlar da Avustralya’nın yeme-içme sektöründe önemli bir diploma sayılan Restaurant & Catering Industry Association of Australia’dan (RCA) sertifika kazanacaklar.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454451/640xauto.jpg)

    Belki de baştan söylememiz gereken kısma ise şimdi geldik: Şimdiden 10 hafta boyunca bütün masalar rezerve edilmiş durumda. Eğer önümüzdeki aylarda yolunuz Sydney’e düşecekse ve bu fırsatı değerlendirmek istiyorsanız, isminizi şimdiden bekleme listesine yazdırmalısınız: noma.dk/australia

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454454/640xauto.jpg)

    Bone'dan daha falza içerik için: http://bonemagazine.com/

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler