Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En Hoşgörülü Tatil Yerinden Transseksüel Gezginler İçin İpuçları

    Kuzey Karolina ve Mississippi eyaletleri transseksüel bireylere karşı olan yasaları yürürlüğe koymaya çalışsalar da, Florida eyaletinde bir şehir, ülkenin en hoşgörülü yeri olmanın gururunu yaşıyor.

    Geçtiğimiz sene transseksüel bireyler arasında yapılan ve bu zamana kadar yapılmış olan en büyük çalışmaya göre Fort Lauderdale dünyada aktif olarak transseksüel bireyleri sıcacık bir şekilde karşılıyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12552410/640xauto.jpg)

    Ulusal medya kampanyası “Where Happy Meets Go Lucky” şehrin transseksüel topluluğunu kabullenmesine ve bölgesel savunma grupları ve cinsiyet ayrımı gözetmeyen tuvaletleri ve tıbbi yardımları gibi özelliklerine dikkat çekiyor. Fort Lauderdale aynı zamanda 24 yıldır Atlanta’da düzenlenen dünyadaki en büyük transseksüel konferansı olan Southern Comfort Konferansı'na da bu yıl ev sahipliği yapacak.

    Fort Lauderdale LGBT Anlaşması & Ziyaretçi Bürosu müdürü Richard Gray “Bu tek seferlik bir başarı değil” diyor. “Çok uzun zamandır bu işin içindeyiz ve artık öncü olmak istiyoruz.” Bunu gerçekleştirebilmek için Gray ve ekip arkadaşları araştırmalarının sonuçlarını incelemiş ve cevap veren kişilerin neredeyse %50’si tatildeyken fiziksel şiddete ve sözlü tacize maruz kaldıklarını belirtmiş.

    Southern Comfort Konferansı yönetim kurulu başkanı Alexis Dee’nin transseksüel bireylerin tatilde korkusuz bir şekilde gezebilmeleri için bazı tavsiyeleri var. Hadi inceleyelim.

    Haklarınızı öğrenin

    Havaalanlarında güvenlikten geçmek sizin için biraz ürkütücü olabilir fakat kimlikteki adınız ile rezervasyon yaptırdığınız yerdeki adınız eşleştiği sürece, kimlik fotoğrafınız ile şu anki görünümünüz aynı olmasa bile bir sıkıntı yaşamazsınız. Havaalanı Güvenlik İdaresi görevlisi olan kimse size herhangi bir talepte bulunamaz, hatta transseksüel bireylerin güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için katı politikaları vardır.

    Sizi destekleyen markaları tercih edin

    Otellere giriş yaparken de fotoğraf göstermek zorundasınız. Büyük markalı otellerde kalmak da size kayıt işlemi yapan görevlinin kafası karışık davranışlarından korur. Büyük otellerin sizin haklarınızı korumak için katı politikaları vardır. Dee ve Gray, Marriott otellerinin bilinçli olduğunu özellikle belirtiyor.

    Güvenli bölgeleri tercih edin

    Dee “Amerika’da sadece 20 eyalette ayrımcılık karşıtı kanunlar transseksüel bireylerin haklarını koruyor” diyor. “Bu yine de o eyaletlere gitmeniz gerektiği anlamına gelmiyor” diye de ekliyor. Dee Kuzey Karolina’da yaşıyor ve Welmington’u oldukça güvenli bir yer olarak tanımlıyor. “Her şey aslında sağduyu ile ilgili” diyor. Yasalarda belirtilenin aksine çoğu eyalette hoşgörülü işletmeler mevcut. New Orleans, Austin ve tabii ki Fort Lauderdale güvenli olarak aklılara gelen ilk yerler.

    Ayrıca, her ne kadar kimlik fotoğrafı ile şu anki görünümünüz arasındaki farkın önemi olmasa da, siz yine de doktorunuzdan bu konuya açıklık getiren bir belge alın. Size herhangi bir problem çıkarmaya çalışan insanlara karşı bu sizin güvenliğiniz olur.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler