Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En Güzel 7 Şehir Parkı

    Yoğun şehir hayatından kaçıp uzaklaşmak için harika birer nefes alma ortamı sunan parklar aynı zamanda birbirinden güzel manzaralara da ev sahipliği yapıyor. Amsterdam'dan Londra ve Tokyo'ya dünyanın en güzel manzaralı şehir parkları hangileri dersiniz?

    Vondelpark

    Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan bu geniş park, adını ünlü şair Joost van den Vondel’den alıyor. 1800'lü yıllarda kurulan park ister yürüyerek isterseniz de bisikletle açık havanın ve doğanın keyfini çıkarmak için en iyi adreslerden biri. Eğer burada yaz aylarında düzenlenen konserlerden birine denk gelirseniz kesinlikle kaçırmayın!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534941/640xauto.jpg)

    Golden Gate Park

    Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrinde bulunan bu devasa park, aynı zamanda ülkenin en geniş dinlenme ve gezinti alanlarından biri. Golden Gate adı her ne kadar dünyaca ünlü köprü ile anılsa da bu park da en az köprü kadar görülmeye değer bir yer.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534947/640xauto.jpg)

    Herastrau Park

    Romanya'nın başkenti Bükreş'te ziyaretçileri karşılayan Herastrau Park ülkenin en güzel yeşil alanlarından biri olarak biliniyor. Parkın geniş çimlerinde koşabilir veya dilediğiniz gibi yayılıp dinlenebilirsiniz. Romen Everi Müzesi gibi ilgi çekici eserlere de sahip parkta gezinmek için en iyi seçeneklerden biri bisiklet kiralamak.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534953/640xauto.jpg)

    Central Park

    Eğer aradığınız şehrin gürültülü ve karmaşık yaşamından uzaklaşıp doğanın kalbinde dinlenmekse bunun için en doğru yerlerden biri Central Park. New York'un kalbi sayılan Manhattan'da bulunan parkta gezinirken karşınıza çıkacak dev yapay göllerde sandallarla da gezebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534959/640xauto.jpg)

    Hyde Park

    Londra'da bulunan kraliyet parklarının en büyüğü olarak bilinen Hyde Park'ta yapabilecekleriniz arasında, bisiklete binmek ve koşu gibi sıradan bir parktakilere ek olarak serbest kürsüde halka seslenme gibi ilginç alternatifler de var.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534968/640xauto.jpg)

    Ueno Park

    Baharın ilk günlerinde açan kiraz çiçekleriyle çevrelenen bu harika park Japonya'nın başkenti Tokyo'da ziyretçileri karşılıyor. Parkta gezinirken kendinizi adeta başka bir dünyadaymış gibi hissedebilirsiniz. Ueno Park'ta bulunan gölde deniz bisikletiyle dolaşabilir veya çok sayıda tapınak ve müzeyi görebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534971/640xauto.jpg)

    Kings Park

    Dünyanın tek kıta ülkesi olan Avustralya'nın Perth şehrinde bulunan bu büyük park, aynı zamanda hem ülkenin hem de yeryüzünün en geniş yeşil alanlarından biri. İçinde ilgi çekici anıtlar da bulunan parkta bahar ve yaz aylarında uzun yürüyüşler yapabilir, doğanın neredeyse tüm renklerini bir arada görebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534974/640xauto.jpg)

    Kaynak: Enuygun.com

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler