Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En Az Ziyaret Edilen 10 Ülkesi

    Avrupa'dan Amerika'ya her yıl milyonlarca ziyaretçi çeken ülkelerin yanında dünya üzerinde neredeyse hiç ziyaret edilmeyen yerler de var. Sahip oldukları sayısız güzelliğe karşın fazla ziyaretçi çekmeyen bu yerler nereler?

    1- Afganistan

    Uzun yıllar adı savaş ve çatışmalarla anılan Afganistan, güvenlik nedeniyle fazla ziyaret edilmiyor. Ülkede görülecek çok sayıda tarihi eser ve doğal alana karşılık Afganistan özellikle Avrupalı gezginlerin en az ilgi gösterdiği yerlerden biri.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535178/640xauto.jpg)

    2- Türkmenistan

    Ülkede uygulanan korumacı kurallar ve turistlere pek kolaylık sağlamayan sistem nedeniyle Türkmenistan, dünyada en az ziyaret edilen yerlerden. Türkmenistan'da görülmeye değer yerler arasında ise Karakurum Çölü ve tarihi camiler sayılabilir.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535181/640xauto.jpg)

    3- Gine-Bissau

    Ülkenin altyapı konusunda yetersizlikleri ve turistler için yeterli tarihi ve turistik alana sahip olmaması Gine-Bissau'da turizmin gelişmesinin önüne geçen nedenler arasında.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535187/640xauto.jpg)

    4- Libya

    Uzun yıllar Kaddafi yönetimi altında kalan Libya'da bugün yeni bir yönetim bulunuyor ancak birçok alanda eski yönetimin ve çatışmaların izlerini görmek mümkün. Bu nedenle Libya bugün de fazla ziyaretçi çekmiyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535181/640xauto.jpg)

    5- Komorlar

    Hint Okyanusu üzerinde yer alan Komorlar'ın ziyaretçilerin ilgi gösterdiği yerler arasına girememe nedeni de uygulanan sıkı kurallar. Ülkede alkol tüketimi yasak ve turistlerin kıyafetlerine müdehale ediliyor. Bu nedenle özellikle Avrupalı turistler buradan uzak duruyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535196/640xauto.jpg)

    6- Ekvator Ginesi

    Afrika Kıtası'nın en az ziyaretçi çeken ülkelerinden biri olan Ekvator Ginesi'nde birçok şey hatta fotoğraf çekmek bile yasak. Durum böyle olunca vize almanın da zor olduğu ülke fazla ziyaretçi çekmiyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535199/640xauto.jpg)

    7- Marshall Adaları

    Dünyanın geri kalanına çok uzak bir bölgede bulunan Marshall Adaları, başta uzak konumu ve ulaşım zorluğu nedeniyle fazla ziyaret edilen bir yer değil.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535202/640xauto.jpg)

    8- Tuvalu

    Marshall Adaları ile benzer şekilde okyanusun tam ortasında yer alan ve sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Tuvalu'yu görmek istiyorsanız acele edin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535208/640xauto.jpg)

    9- Somali

    Güvenlik yetersizliği nedeniyle çok az ziyaretçi çeken ülkelerden biri de Somali. Ülkede her an yaşanan olaylar nedeniyle yabancı turistler için güvenli bir ortamdan söz atmek pek mümkün değil.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535211/640xauto.jpg)

    10- Nauru

    Dünya üzerinde en az ziyaret edilen ülke Nauru. Bunun nedeni ise ülkenin dünyada sadece üç ülkede temsilciliğinin bulunması ve ulaşımın çok zor olması. Nauru'da konaklama için de iki otel var ancak buraya gelmek için geçerli bir neden bulmak pek kolay değil.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535217/640xauto.jpg)

    Kaynak: Enuygun.com

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler