Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın Başkenti New York'un Tam Not Alan Mekanları

    Kreatif direktör Pemra Ataç Açıktan ve yönetmen Ozan Açıktan; her fırsatta seyahate çıkan gezgin ruhlu bir çift. Son New York seyahatlerinden, kendi ince zevklerine uyan hip adreslerle döndüler ve bizle paylaştılar...

    Hazırlayan: Ozan & Pemra Ataç Açıktan

    Pemra ve Ozan’a bırakılsa; dünyanın, şehirlerin, mekanların hem estetik hem de işlev açısından çok ince güzellikleri ve kimsenin aklına gelmeyecek özellikleri olur. Her seyahatlerinden yeni fikirler, ilhamlar ve keşiflerle dönen ikili, atmosfer, servis, ‘ruh’ gibi konularda çok sıkı filtrelere ve fikirlere sahip. İşte dünyanın başkentinin, çiftin son teftişinden tam not alan mekanları.

    Otel

    Ace Hotel New York

    20 West 29th Street

    +1 212-679-2222

    acehotel.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454763/640xauto.jpg)

    Öncelikle Ace Hotel, Broadway’in tam kalbinde konumlandığı için Manhattan’dan hem Uptown’a hem de Downtown’a erişim çok kolay. Otel, sürekli olarak dinamik bir atmosfer sunuyor. Öyle ki, aylaklık havanızdaysanız bütün gününüzü lobide geçirebilirsiniz, hiç sıkılmadan. İçinde, hepsi de başlı başına gitmek isteyeceğiniz dört yeme-içme noktası var: The Breslin Bar & Dining Room; John Dory Oyster Bar; Portlandlı kahveci Stumptown Coffee Roasters ve sandviççi No. 7 Sub. Otelin içinde ayrıca Opening Ceremony butiği var. Kısacası New York’un bütün ruhunu kompakt bir şekilde içinde toplamış.

    Odalara buzdolabı, çalışma masası gibi şeyleri ekletip çıkartabiliyorsunuz; biz her seferinde çalışma masası istiyoruz o yüzden küçük olmayan odaları tercih ediyoruz. Geçen senelerde Avrupalı bohem ruhlu tipler ağırlıktaydı. Son gittiğimizde Japon turistlerin yoğunluğu dikkatimizi çekti.

    Kahvaltı

    Buvette

    42 Grove Street

    ilovebuvette.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454766/640xauto.jpg)

    West Village’de kahvaltı için bizce en iyi yer. Standart bir kahvaltı değil, alışılmışın dışında bir kahvaltı tarzları var. Jody Williams'ın “gastroteca” diye adlandırdığı Fransız esintili mekanı, hakikaten şehirdeki en özel kahvaltıyı sunuyor. Provans esintili tabaklar, şarküteri, baget ekmekler ve tarte tatin... Mermer bar, deri ekmek sepetleri ve sanatçı Warren Muller’ın mekan için özel tasarladığı avize karakteristik özellikler.

    Dimes

    49 Canal Street

    +1 212-925-1300

    dimesnyc.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454769/640xauto.jpg)

    Chinatown civarlarında Canal ve Essex’in köşesinde konumlanan Dimes, çılgın ruhlu bir mekan. New Jerseyli Alissa Wagner ve Sabrina DeSousa, harika kahvaltılık taco’lar yapıyorlar. Tatlı jalapeno, avokado ve cheddar peynirli çırpılmış yumurta tabakları hem damağa hem göze hitap ediyor. Tost ekmeği üzerine keçi peyniri, mürdüm eriği reçeli, incir ve papatyalı sunum ise tablo gibi! (Görselliğe düşkün olduklarının bir kanıtı da Instagram hesapları: @dimestimes) Kapının önündeki sıra gözünüzü korkutmasın, mutlaka deneyin.

    Öğle yemeği

    Marta Pizza

    Martha Washington Hotel

    29 East 29th Street

    +1 212-651-3800

    martamanhattan.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454772/640xauto.jpg)

    Son gittiğimizde keşfettik ve üst üste gittik. Marta Washington otelin içinde ancak sadece otel müşterileri değil New Yorklular da çok seviyor ve her daim hareketli. Şef Nick Anderer, tam bir Roma pizzacısı hayal etmiş ve yaratmış. İncecik hamura yaptığı pizzalar, akşam geç saatlere kadar lokalleri mutlu ediyor. Madison Square Park’ın kuzeyinde git gide hareketlenen bir bölgede, harika bir yer!

    Akşam yemeği

    Omen A Zen

    113 Thompson Street

    +1 212-925-8923 omen-azen.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454775/640xauto.jpg)

    Çok ufak, rahat, iddiasız gözüken ancak yemekleri ve servisi üst kalite bir Japon restoranı. Sushileri harika ama burada esas tadılması gerekenler Japon mutfağının incelikli lezzetleri. Ev yapımı omen noodle’ları harika. Bizim gözlemimize göre buranın müdavimleri SoHo’da yaşayan Japonlar ve New Yorklu modeller.

    Estela

    47 East Houston Street

    +1 212-219-7693

    estelanyc.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454778/640xauto.jpg)

    Estela ilk bakışta, New York’un dört bir yanında günden güne çoğalan, ufacık ve hafif loş restoran-barlardan biri gibi gözüküyor ancak burada yemekler gurme işi. Tuğla duvarlar ve sade ortam, esas vurgunun menüde olduğunu söylüyor sanki. Akdeniz esintili bir menü var; etleri çok iyi. Ayrıca tüm iyi restoran-barlarda olduğu gibi Estela’da da yemek için en keyifli yer bar. Dipnot: En son Obama buradaymış.

    Freemans

    End Of Freeman Alley, Rivington Street

    +1 212-420-0012

    freemansrestaurant.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454781/640xauto.jpg)

    2004 kışında Taavo Somer ve William Tigertt ikilisinin açtığı restoran, hayret verici şekilde medyatik olmamış ve New York’un yıldız restoranlarından biri olarak anılmamış. Menünün arkasındaki fikir, eski usul, kolonyal Amerikan mutfağını yeniden keşfetmek. Basit, rüstik ve eski dünya pişirme geleneklerine sadık. Sırf başlangıç olarak gelen enginarlı dip sos için bile gidilebilir.

    Alışveriş

    McNally Jackson Books

    52 Prince Street

    +1 212-274-1160

    mcnallyjackson.com

    New York’un en sevilen kitapçısı, bizim de favorimiz. Prince Street üzerindeki iki katlı dükkan, okuma ve imza günleri, yazarlarla sohbetler gibi etkinliklerle oldukça faal. Son gittiğimizde keşfettiğimiz bir uygulamaları, bilhassa çok güzel: klasik edebiyat dünyasından istediğiniz romanın ilk basımını yeniden basıyor ve ciltliyorlar.

    Other Music

    15 East 4th Street

    +1 212-477-8150

    othermusic.com

    İkonik bağımsız kitapçı Strand’in müzik dükkanı versiyonu diyebiliriz Other Music için. Underground, indie, electronic, avant-garde, psychedelia, vintage rock ve folk gibi türlerde zengin bir arşivleri var. Müthiş bir plak koleksiyonu söz konusu, plakseverlerin burayı atlamaması gerek.

    Shinola

    177 Franklin Street

    +1 917-728-3000 shinola.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454784/640xauto.jpg)

    Amerikalılar'ın hala üretim yapabileceğini tüm dünyaya ispatlamak isteyen Detroit çıkışlı marka Shinola’nın Tribeca’daki butiği, içinde vakit geçirmesi zevkli bir yer. Hepsi Detroit’te üretilen saatler, bisikletler, deri aksesuarlar keşfe değer. Ayrıca butiğin girişinde hoş bir 3. jenerasyon kahveci bulunuyor.

    Sanat

    Whitney Museum of American Art

    99 Gansevoort Street

    +1 212-570-3600 whitney.org

    Geçen nisanda nihayet açılan, High Line ile Hudson Nehri arasında yer alan müze hem iç mekanında hem de dış alanında birçok galeri barındırıyor. Yapının cesur ve asimetrik formu çevresindeki loft yapıların endüstriyel karakterine uyumlu ve aynı zamanda çağdaş ve heykelsi bir görünümü var.

    Roundabout Theatre Company

    American Airlines Theater

    227 West 42nd Street

    +1 212-719-1300

    roundabouttheatre.org

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454787/640xauto.jpg)

    Roundabout’un bu seneki programında başrollerinde Clive Owen, Eve Best ve Kelly Reilly’nin oynadığı Old Times var. Biz biletleri çok önceden aldık ama son dakika bileti yakalama şansınız da var. Oyun çok etkileyiciydi, sahne tasarımı olağanüstüydü. Müzikleri de Thom Yorke yapınca, kaçırılmaması gereken bir performansa dönüşüyor...

    Sunshine Cinema

    143 East Houston Street

    +1 212-260-7289

    New York’ta bir karakteri olan ve sinematek gibi işleyen sinemalardan biri Sunshine Cinema; tıpkı Londra Soho’daki Curzon gibi. Her New York seyahatimizde burada bir film izlemeye çalışıyoruz. En son François Ozon’un son filmi Une Nouvelle Amie’yi izledik.

    Bone'dan daha falza içerik için: http://bonemagazine.com/

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler