Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyadan Yaşamanız Gereken 10 Seyahat Deneyimi

    Yaşadığmız gezegen keşfedilmeye değer muhteşem güzellikler ve yaşanması gereken heyecan verici deneyimlerle dolu. Bu yerlerin hepsini görmek veya aktivitelerin tamamını deneyimlemek mümkün olmasa da en azından birkaçını listenize alarak dünyamızın eşsiz güzelliklerine tanık olabilirsiniz.

    1- New York'un gökdelenlerinden şehri görün.

    Amerika Birleşik Devletleri'nin birbiri ardına yükselen gökdelenleriyle ünlü şehri New York'ta başta Times Meydanı ve Central Park olmak üzere görülecek sayısız yer ve yapı bulunsa da birçok gezgine göre şehirde mutlaka yapılması gerekenlerin başında Rockefeller Center veya Empire State'in terasından şehrin manzarasını seyretmek geliyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535328/640xauto.jpg)

    2- Sidney Opera Evi'nde gösterileri izleyin.

    Dünyanın diğer ucu sayılabilecek kadar uzak olan Sidney, bize göre farklı bir mevsime uçmak için de gelinebilecek harika bir şehir. Sidney'de ilk görmeniz gereken yer ise aynı zamanda kentin en ünlü sembolü olan Sidney Opera Evi. Burada düzenlenen gösterileri izleyebilir veya UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne de dahil edilen bu devasa yapının gölgesinde dinlenebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535331/640xauto.jpg)

    3- İstanbul Boğazı'nda tur atın.

    Ülkemizin en güzel şehirlerinden İstanbul'da turlamak için en iyi seçeneklerden biri Boğaz hattı boyunca düzenlenen turlara katılmak. Ortaköy veya Eminönü'nden hareket eden bu turlarla şehrin en güzel tarihi köşklerini ve yalılarını yakından görebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535334/640xauto.jpg)

    4- Kapadokya'da balon turu yapın.

    Yurdumuzun baş döndürücü güzelliği ile bilinen benzersiz coğrafyalarından biri olan Kapadokya'nın üzerinde balon turu da dünyamızda yaşanması gereken seyahat deneyimlerinin başında geliyor. Sabahın ilk ışıkları ile gökyüzüne yükselen balonlarla bölgeyi gökyüzünden görebilir ve güneşin doğuşuna bambaşka bir açıdan tanık olabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535337/640xauto.jpg)

    5- Paris'e Eyfel Kulesi'nden bakın.

    Fransa'nın romantik başkenti Paris özellikle balayı çiftleri olmak üzere her yıl birçok gezginin gözdesi. Şehirde gezilecek ve görülecek yer çok olsa da mutlaka yapılması gereken bir şey varsa o da Eyfel'e çıkıp Paris'e bir de buradan bakmak. Kuleye çıkışta özellikle yaz aylarında uzun kuyruklar olsa da beklemeye değer.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535340/640xauto.jpg)

    6- Venedik'i gondollarla turlayın.

    İtalya'nın kanalları ile ünlü şehri Venedik'te gondollarla dolaşmak da dünyayı dolaşan gezginlerin başlıca favorilerinden biri. Şehrin en önemli ulaşım araçlarından olan gondollar bugün daha çok turistik geziler için kullanılıyor. Venedik Karnavalı döneminde şehre gelirseniz burada renkli maskelerle eğlenen kalabalığa da karışabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535343/640xauto.jpg)

    7- Maldivler'de balayına çıkın.

    Birçok kişiye göre cennetin yeryüzündeki yansıması olan Maldivler balayı tatillerinin de en fazla aranan destinasyonlarından biri. Üzerinde bulunan resort otellerin adları ile anılan bu benzersiz yerde okyanusun mavi sularına dalabilir veya suyun altında bulunan restoranlardan birinde benzersiz bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535346/640xauto.jpg)

    8- Rio'da karnavala katılın.

    Brezilya'nın renkler ve ışıklar şehri Rio'da her yıl düzenlenen karnaval aynı zamanda dünyanın en eğlenceli kutlamalarından biri. Festival süresince Brezilya'nın en yetenekli dansçılarının performanslarını izleyebilir ve kendinizi müziğin ritmine bırakabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken şehrin Copacabana gibi dünyaca ünlenen plajlarında güneşlenip denize girmeden ayrılmak da olmaz tabii.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535355/640xauto.jpg)

    9- Londra'nın geniş parklarında yayılın.

    İngiltere'nin başkenti Londra, Buckingham Sarayı ve Trafalgar Meydanı başta olmak üzere birbirinden ünlü yerleri ve yapılarıyla dünyanın en güzel şehirlerinden. Londra'nın keyfini doyasıya çıkarmak için mutlaka yapmanız gerekenlerden biri şehrin geniş parkları ve yeşil alanlarında çimlere uzanıp keyif yapmak. Bunun için şehirde en iyi seçeneklerden bazıları ise Hyde Park ve Green Park.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535358/640xauto.jpg)

    10- Büyük Resif'te dalın

    Dünyanın tek kıta ülkesi Avustralya'nın Queensland kıyılarında bulunan Büyük Set Resifi aynı zamanda dünyanın uzaydan görülebilen tek canlısı. Renkli balıklar ve deniz canlıları ile dolu olan bu masmavi dünyaya dalarak gezegenimizde yaşanabilecek en iyi deneyimlerden birine tanıklık edebilirsiniz. Her yıl çok sayıda dalış meraklısını çeken bu baştan çıkarıcı yerde göreceğiniz bu manzara karşısında büyülenmemek elde değil.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535361/640xauto.jpg)


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler